Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

ITEA: «Η Εθνική Λυρική Σκηνή με το έργο " Ο Κουρέας της Σεβίλλης" στο 1ο 12/θ Δ.Σ Ιτέας»



Από την ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Στο πλαίσιο του προγράμματος " Η Όπερα Διαδραστικά στα δημοτικά σχολεία" το σχολείο μας επιλέχθηκε από την Εθνική Λυρική Σκηνή και στις 1 Νοεμβρίου 2012 θα προβληθεί η όπερα " Ο Κουρέας της Σεβίλλης" του Τζοακίνο Ροσσίνι στο Κυριακοπούλειο Πνευματικό κέντρο του Δ.Δ. Ιτέας.

Στόχος του προγράμματος είναι να γνωρίσει τον μαγικό κόσμο της Όπερας στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, μέσα από την συμμετοχή τους στην διαδικασία παραγωγής μιας παράστασης όπερας.

Στις δύο μέρες που διαρκεί το πρόγραμμα 14 και 15 Νοεμβρίου πολλοί καλλιτέχνες και ηθοποιοί, θα μυήσουν τους μαθητές στα μυστικά της όπερας. τα παιδιά λαμβάνουν μέρος σε όλα τα στάδια της διαδικασίας παραγωγής, τη σκηνογραφία, την ορχήστρα και το θεατρικό παιχνίδι, σε συνεργασία με του εκπαιδευτικούς του σχολείου μας.

Οι μαθητές θα κατασκευάσουν μέρος των σκηνικών της παράστασης θα συμμετέχουν σε θεατρικά παιχνίδια, η χορωδία του σχολείου θ συμμετέχει στην παράσταση ενώ τέλος τη δεύτερη μέρα της διαδραστική μάθησης, πραγματοποιείται η παράσταση στην οποία θα συμμετέχουν και ο μαθητές.

Βασικός στόχος της ενσωμάτωσης πολιτιστικών στοιχείων, όπως η όπερα στην εκπαίδευση αποτελεί τόσο η γνωριμία των παιδιών με όλων των ειδών τις τέχνες (διαδεδομένες και μη) όσο και η χρήση αυτών ως διδακτικό εργαλείο στην τάξη (ανάπτυξη θεατρικής παιδείας και αξιοποίηση του θεατρικού παιχνιδιού, ανάπτυξη μουσικών δεξιοτήτων των μαθητών και ανάδειξη της δυναμικής των εικαστικών για την καλλιέργεια της προσωπικότητας των μαθητών).

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!!!!!!!!!ΕΥΓΕ ΣΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ ΕΡΓΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.ΑΠΛΩΣ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΤΑΠΕΙΝΟΙ......ΕΣΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΕΝΑΝ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΕΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ ΝΑ ΨΗΛΩΣΕΙ....

Ανώνυμος είπε...

είστε ικανοί να τσακωθείτε ακόμη και γι αυτό? άντε ρίξτε τα μπινελίκια σας να εκτονωθείτε. Πολύ διχόνοια ρε παιδάκι μου... ακόμη και στα πιο απλά.