Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

ITEA: ΤI ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΩΦΟΡΟ ΗΡΩΩΝ ;

 
''Μπάρες'' : Γ' μέρος
(η νότια πλευρά τους)
Έντονη φημολογία ''περιφέρεται'' τις τελευταίες ημέρες στους πάσης φύσεως κύκλους της τοπικής κοινωνίας. :
 
Θα γίνει πεζόδρομος η Λ. Ηρώων πάνω από το μνημείο;”
 
Θα ανοίξει η διασταύρωση με την εθνική οδό;”
 
Το τί πληροφορούμαστε και το τί ισχυρίζονται διάφοροι, ειδικοί και μη, είναι άνευ προηγουμένου! Αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι υπάρχει περίπτωση να είναι αληθής η πληροφορία περί ενεργειών των Δημοτικών οργάνων, για την πεζοδρόμηση του βορείου τμήματος της Λεωφόρου Ηρώων. Δηλαδή, από την Άστιγγος και μέχρι τις ''μπάρες'', να απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων! Φανταζόμαστε ότι στο υποθετικό σενάριο, θα ληφθεί μέριμνα για τα αυτοκίνητα των περιοίκων!... Αδιανόητο!
 
 
Επαναλαμβάνουμε ότι πρόκειται για εκτεταμένη φημολογία, η οποία όμως, ανεξαρτήτως των αξιόπιστων παραγωγών της, στερείται ακόμη αποδείξεων. Για αυτό και πάλι επαναλαμβάνουμε, αδυνατούμε να την πιστέψουμε, πολλώ μάλλον να φανταστούμε τις....παρενέργειές της.
 
Βεβαίως, εξ όσων γνωρίζουμε, υπήρξε μιά προσπάθεια στο Τοπικό Συμβούλιο της Ιτέας κατά τον μήνα Ιούλιο, να απαγορευθεί η κυκλοφορία οχημάτων, σε κάθετο δρόμο της Λ. Ηρώων(πρώτος παράλληλος από την περιφερειακή οδό), ανεπιτυχώς όμως. Πρόκειται για την υπ. αριθ. 28/17-7-2012 απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου, όπου σε αυτά τα οποία ελήφθησαν υπ' όψιν από την εισηγήτρια κα Πρόεδρο, αναφέρεται και ως δεδομένο, η πεζοδρόμηση της Λεωφόρου Ηρώων από το Γ.Π.Σ. Ιτέας!!!
 
Δεν το γνωρίζουμε το θέμα. Μη θέλωντας όμως να ανακυκλώσουμε την φημολογία, θα παρακαλούσαμε εάν υπάρχει επίσημη άποψη επί του θέματος, με χαρά μας θα την δημοσιεύαμε. Πιστεύουμε ότι είναι πολύ σοβαρό και ότι δεν αφορά μιά γειτονιά της Ιτέας μόνον. Μην λησμονούμε ότι η Λεωφόρος Ηρώων στο σχέδιο πόλεως Ιτέας του 1929, ήταν η είσοδος της πόλεως και ότι η διάνοιξή της και η ένωσή της με την περιφερειακή οδό, ήταν αντικείμενο χρόνιων διενέξεων μεταξύ του Δήμου (Ιτέας) και συγκεκριμένου ιδιοκτήτη γης. Αναμένοντας την υπεύθυνη πληροφόρηση για το θέμα. Ιτέα 2-11-2012
 
ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ:

12 σχόλια:

ΣαλωνοΙτιώτης είπε...

Σοβαρά θα πεζοδρομηθεί το Βόρειο Τμήμα της Λεωφ. Ηρωων;;

Αχ τι ζημιά θα πάθουμε εμείς που μένουμε εκεί και τι ζημιά θα πάθει και ο Ιερωμένος που παρκάρει μόνιμα παράνομα με αντίθετη κίνηση για πάνω απο 100 μέτρα για να παρκάρει εκεί που θέλει και ο γείτονας του που παρκάει ΣΥΝΕΧΩΣ ο Όνος στην απέναντι μεριά με συνέπεια να δημιουργεί πρόβληματα στα διερχόμενα οχήματα..

Αν και που τον αποκαλώ Όνο διαπομπεύω τα συμπαθή για πολλούς τετράποδα.

πολίτης Ιτέας είπε...

Δεν μπορεί να διανοηθεί κανείς οτι θα υπάρξει δημοτικός ή τοπικός σύμβουλος ή άλλος παράγοντας που να υιοθετεί την άποψη αυτή.
Ας αναλογιστούν οι τοπικοί άρχοντες τις ευθύνες τους.
Ο δήμος δεν αποτελεί μέσον για τακτοποίηση προσωπικών συμφερόντων.
Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ..........
Καλύτερα να μείνει εκεί το θέμα πριν πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Ανώνυμος είπε...

Ένας περίοικος.
Δεν το τολμάς, για να γελάσουνε και οι πέτρες στην Κολοπετινίτσα;;;;

Ανώνυμος είπε...

Η τελευταία πληροφορία για το θέμα είναι ότι υπάρχει πρόταση από την Δημοτική Αρχή, να μετονομαστεί ο δρόμος πάνω από το Ηρώο σε "Champs Elysees", η γειτονιά σε "Versailles" και το ηρώο σε "Jardin du Luxemburg"!! Πού πάτε μωρέ Ιτιώτες να ενοχλείσετε στην αυτοκτάτειρα, προσπαθώντας να συγκατοικίσετε κοντά στα διαμερίσματά της;;;;.. Πώς το λέει η ίδια : " L' etat ce moi" (σε ελεύθερη μετάφραση : η Ιτέα είμαι εγώ!!!)

Ανώνυμος είπε...

Μέσα στην οικονομική κρίση, θα τολμήσουν να κάνουν έξοδα για πεζοδρόμηση ενώ τα σχολεία δεν θα έχουν θέρμανση; Τι θα προσφέρει η πεζοδρόμηση και σε ποιους;
Αλλα προβλήματα δεν έχει η Ιτέα;

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 1 Χ 2 ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ! ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΜΕΡΙΚΟΙ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΙΤΕΑ ΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΜΕΝΟΙ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ? ΔΕΝ ΤΟ ΧΟΝΕΨΑΝ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΕΖΟΥΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ? ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΕΙ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟ ΕΠΟΧΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ? 40 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΕΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΤΗΡΙΑ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΘΙΓΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΙΟΝΤΑ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΒΡΗΚΑΜΕ ΑΛΛΟ ΚΟΛΠΟ ΝΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ! ΩΣ ΠΟΤΕ ? ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ! ΟΛΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ! ΑΠΟ ΠΟΥ ?

Ανώνυμος είπε...

παρακαλω πολυ τοποθετηστε ενα φυλακιο στο βορειο τμημα της οδου ηρωων! Να φυγετε να πατε αλλου . Καμια ασπιρινη να ξελαμπηκαρετε μηπως?

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΟΥΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΣΩΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΑΥΤΗ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΩΦΟΡΟ ΗΡΩΩΝ(ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΙ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ),ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΛΕΥΑΣΜΟ.ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΔΙΚΑ ΜΑΣ.Ο ΚΟΜΒΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΟ ΠΟΥ ΕΝΑΙ ΚΑΙ ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ.ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΑ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ.ΟΛΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ ΤΩΡΑ!!

Ανώνυμος είπε...

Κάτοικος της εκεί γειτονιάς, κομπάζει σε γνωστούς του (δεν έχει φίλους, ούτε αυτός ούτε η οικογένειά του), ότι το θέμα έχει λήξει και θα περάσει και από το Δημοτικό Συμβούλιο και δεν το σταματάει κανείς!!!! Νομίζει. Όταν ο ξεπεσμός γίνεται έπαρση και ο σφετερισμός αλόγιστη αλαζονεία, τότε μιλάμε για ανύπαρκτα μέλη μίας κοινωνίας, όπου το μόνο πρέπον και αρμόζον για αυτούς είναι ο παραγκωνισμός (τον έχουν ήδη υποστεί) και η αποβολή (αυτή έρχεται οσωνούπω). Αυτοί είναι οι "διεκδικούντες" τιμές κάτοικοι της Ιτέας. Τους γνωρίζουμε όμως.


Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΜΠΟΥΝ 2 ΦΥΛΑΚΙΑ ΕΝΑ ΣΤΟΝ ΤΩΡΙΝΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΚΙ ΕΝΑ ΣΤΟΝ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΔΡΟΜΟ ! ΤΙ ΝΟΜΙΖΑΤΕ ΤΖΑΜΠΑ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ? ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ! ΤΑ ΦΕΡΑΝΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝΕ ! Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΕΙ ΔΡΟΜΟΣ ! ΚΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΙ Ο 8.36 ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΚΙ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ! ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ! ΟΛΑ ΣΤΟ ΛΑΟ ΦΑΝΕΡΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ! ΤΟΤΕ ΘΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ! ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ ΛΟΙΠΟΝ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕ {εδω και τρια χρονια περιπου} ΟΤΙ ΑΚΟΥΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ-Α ΝΑ ΛΕΙ ΜΗΝ ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΕΣΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΠΡΙΝ !!!

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ, ΑΠΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΙΤΙΑ ΕΝΩ Ο ΧΑΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΝΕΦΕΙ!
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΥΛΙΔΕΣ ΚΑΙ ΚΕΡΑΤΑΔΕΣ! ΑΡΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ. ΓΕΛΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ.
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΝΩΜΑΛΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥΣ

πολίτης Ιτέας είπε...

Έχω μιά απορία.
Ποιος αποφάσισε κάτι τέτοιο;
Συνεδρίασε το τυπικό συμβούλιο;
Έχουν ενημερωθεί οι δημοτικοί σύμβουλοι;
Τί κάνουν; Συμφωνούν; Κρίμα!!!!
Τους καπελώνει όλους η ......... κυρία;