Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Η S&B ΚΑΙ Η ΦΡΙΚΗ ΣΤΟ "ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΟΥΜΑ" ΤΗΣ ΓΚΙΩΝΑΣ! ΦΩΤΟ.

Ο …” ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ “ ΣΤΟ “ ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΟΥΜΑ “

Φ Ρ Ι Κ Η …..

Θυμάστε αγαπημένοι μου φίλοι , ένα όμορφο “ κομμάτι “ της Γκιώνας , που το λένε “ Κόκκινο Χούμα " ;
Δείτε πως ήταν το 1954 ..όταν Λιδορικιώτικες οικογένειες πέρναγαν αξέχαστα την “ Ανάληψη “ στις στρούγκες των χωριανών μας τσοπάνηδων…


Ανάληψη 1956-Κ.Χούμα


Όμορφο μέρος , με τη “ λούστρα “ του , για να ποτίζονται τα ζωντανά , που κάποιοι μάλιστα Λιδορικιώτες , εκτός απ’ τους τσοπάνημες που είχαν τα “ κονάκια “ τους και φυσικά και τα κοπάδια τους , πήγαιναν τα καλοκαίρια για κατασκήνωση , κάνοντας τις διακοπές τους στο πεντακάθαρο αέρα της Γκιώνας .
Ένα απ’ αυτούς , ήταν κι’ ο διακεκριμένος γιατρός – χειρουργός , και αγαπημένος φίλος “ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΩΡΙΕΩΝ “ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ , Ηλίας Κωστοπαναγιώτου , που με τα παιδιά του και τη..σκηνή του , περνούσε όμορφες μέρες και νύχτες , για όσο καιρό του επέτρεπε η δουλειά του .
Ήταν όμως και κυνηγότοπος το “ Κόκκινο Χούμα “ και οι..γνωρίζοντες πήγαιναν και απολάμβαναν και τη φύση αλλά και το…κυνήγι .


1


Στη φωτογραφία μας , ο φίλος Ηλίας Κωστοπαναγιώτου μα το γιο του και την παρέα τους σε αναμνηστική φωτογραφία τους απ’ το Κόκκινο Χούμα , σε κάποια κυνηγετική εξόρμησής τους , φυσικά πριν ΠΑΡΕΜΒΕΙ…” ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΑ “ ΣΤΟΝ ΤΌΠΟ Η S & Β , αλλάζοντάς του εντελώς την εικόνα και μετατρέποντάς τον σε…… “ Κ Ο Λ Α Σ Η “ μάλιστα αγαπημένοι μου φίλοι , κόλαση πραγματική , ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΈΝΟ..ΣΕΛΗΝΙΑΚΟ ΤΟΠΙΟ .
Και φυσικά δεν το λέμε εμείς , έτσι για να πούμε κάτι , όχι βέβαια , υπάρχουν φωτογραφίες που ραγίζουν την καρδιά , με την “ τραγική “ κατάσταση που βρίσκεται ( και που είναι ακόμα…) το πανέμορφο “ Κόκκινο Χούμα “ ..δείτε τις..ξεκινώντας απ’ τις πιο πρόσφατες , βγαλμένες απ’ τον αγαπημένο ξάδερφο , χωριανό και φίλο και κυρίως ΛΑΤΡΗ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΚΙΩΝΑΣ , Γιώργου Φωτόπουλου , που παρότι μένει στη Δανία , ( Κοπεγχάγη ), έχει πάντα το νου και έγνοια του στα όσα θλιβερά συμβαίνουν στα μέρη που περπάτησε παιδί κι’ αγάπησε τόσο .


GEDC0247 Σπιθάρια  - Δραγάτη  10 - 2012

GEDC0246 Σπιθάρια - Δραγάρη  10 - 2012

GEDC0224 K.Xoύμα  10 - 2012

GEDC0228 Κ.Χ   10 - 2012

GEDC0231 Κ.Χ     10 - 2012

GEDC0232 Κ.Χ   10 - 2012

Oι παραπάνω φωτογραφίες , είναι..” ολόφρεσκες “ βγαλμένες στα τέλη Οκτωβρίου και αρχές Νοεμβρίου 2012 !!

GEDC0243  Δηθεν  αποκατάστσαη στο  Βλαχοθανάση  1

GEDC0241   Δήθεν  αποκατάσταση στο  Βλαχοθανάση 1

Οι δυο δε αυτές φωτογραφίες είναι χαρακτηριστικότατες της ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ του..” ξεκοιλιασμένου “ περιβάλλοντος απ’ τους λεβέντες της S & B , στην περιοχή “ Βλαχοθανάσης Α’ “, γι’ αυτά και μόνο θα ‘ πρεπε οι διάφοροι αρμοδιοϋπεύθυνοι να τους έχουν σταματήσει και να τους σύρουν στα δικαστήρια !!

01011000

01011005

Οι ίδιες περιοχές σε περσινές φωτογραφίες βγαλμένες το Νοέμβριο 2011 .

PICT0267

PICT0263

Το Κόκκινο Χούμα , τον πρώτο καιρό που ξεκίνησαν οι εργασίες , Σεπτέμβριος 2010 .

Γκιώνα  8-4-2010 003

Φωτογραφία βγαλμένη στις 8 Απριλίου 2010 , προσέξτε την..” περίφραξη “ , υποτίθεται πως εδώ γίνεται..” αποκατάσταση “ του περιβάλλοντος !!

Γκιώνα  8-4-2010 039

Γκιώνα  8-4-2010 040

Οι φρικιαστικές αυτές δύο φωτογραφίες , εικονίζουν περιοχές τις οποίες η εταιρεία S & B έχει…” αποκαταστήσει “ ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΙΣ …

Γκιώνα  8-4-2010 058

Γκιώνα  8-4-2010 057

Το Κόννικο χούμα , όπως ήταν στις 8 Απριλίου 2010 , όταν άρχιζαν οι “ ευεργετικές “ παρεμβάσεις της S & B .

Για τα παραπάνω “ περιβαλλοντικά εγκλήματα “ κάποιοι πρέπει να κάτσουν στο σκαμνί , βέβαια τους έχουν δοθεί σχετικές άδειες , αλλά έχουν και ΣΥΜΒΑΤΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ “ κάθε ζημιά που γίνεται ΝΑ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ , τώρα βέβαια αυτού του είδους η παραμυθο..αποκατάσταση , είναι μάλλον απλός εμπαιγμός , αφού όμως βρίσκουν τα κάνουν .
Σας δώσαμε απόψε μια γενική εικόνα απ’ την επικρατούσα “ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΓΚΙΩΝΑ “ αλλά θα επανέλθουμε με μια συγκλονιστική εργασία – αναφορά του αγαπητού υποστηρικτή μας κ. Δημ. Μπάκα , που είναι κι΄αυτός …” παθός “ όπως λέει κι’ ο λαός μας , μια και κατάγεται απ’ τα Καστέλια Φωκίδας .
Προς το παρόν να περνάτε καλά
Απ’ το “ Λιδωρίκι “ με αγάπη ….Κ.Κ.-

http://www.lidoriki.com/
 

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ . ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΡΕ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΑΣ, ΑΥΤΟ ΕΙΣΤΕ.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΚΑΡΤΕΡΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΚΟΛΟΒΟ ΦΙΔΙ ΠΟΥ ΕΒΓΑΙΝΕ ΜΕ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΟΤΑΝ ΕΙΧΑΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΗΝ S&B?
ΧΑΘΗΚΕ...ΛΟΥΦΑΞΕ ΤΟ ΕΡΠΕΤΟ....

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ 9:36 ΤΟ ΚΟΛΟΒΟ ΦΙΔΙ ΤΗΣ S&B ΣΕ ΠΕΙΡΑΞΕ;ΨΕΥΤΟΟΙΚΟΛΟΓΕ ΚΙ ΕΣΥ;Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΔΕ ΣΕ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΚΑΘΟΛΟΥ Ε;ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥ.Ε ΡΕ ΧΑΛΙΑ!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΥΡΟΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΟΥΝ ΣΑΝ ΛΑΒΑΡΟ ΜΕ ΕΞΑΓΡΙΩΣΑΝ
ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΜΝΟΣΑΛΙΑΓΚΕΣ ΠΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ S&B ΕΡΠΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΓΛΥΦΟΝΤΑΣ.

βωξιτικολοβό φιδάκι ο διαμαντής είπε...

Συγγνώμη που άργησα μπάρμπα. Έχει πέσει αρκετή δουλειά στο μεταλλείο και δεν προλαβαίνω.

Οι καραμπίνες είναι από σίδερο ή αλουμίνιο;

Για το νταμάρι τι να πώ; Ωραίο θέαμα δεν είναι για τους περισσότερους.

Για την αποκατάσταση οι φωτογραφίες είναι πολύ κοντινές και ούτε ξέρουμε που βρίσκονται, πόσο καιρό έχει ξεκινήσει. Θέλει χρόνο, δεν βάζεις ντομάτες για ένα καλοκαίρι.
Σίγουρα όμως τα παραδείγματα αποκατάστασης στη Γκιώνα είναι λαμπρά και είμαι εκ προοιμίου χαμένος σε αυτό το θέμα.


Εάν έχεις πρόβλημα οράσεως δεν είναι ανάγκη να γράφεις με κεφαλαία, πάτα Control και + για να κάνεις όσο ζουμ θες. Γράφεις που γράφεις ασυναρτησίες να είναι ευανάγνωστες τουλάχιστον.

Ανώνυμος είπε...

Και με μικρά γράμματα τα ίδια θα σού έγραφα.... μπα..τσανάκι.
Και για να μαθαίνεις άσχετε δεν θά σε πάω εκεί που θές εσύ
για να ξεφύγεις ,δηλαδή στη φωτογραφία με τους κινηγούς , αλλα στην ταμπακιέρα (δηλαδή στην ουσία) τήν οποία αποφεύγεις να ανοίξεις,γιατί τότε είναι πού θα βγεί απο μέσα το πραγματικό φιδάκι ο Διαμαντής ,που δεν είναι κολοβό και θα σε κάνει μαμ!!
Ρε , θηρίο έγινες που σου θίξαμε τα αφεντικα? Αφρισες!!!


βωξίτ-man είπε...

μπατσανάκι; τάκη εσύ είσαι;

Έπρεπε να πω ότι είναι γελοίο να συγκρίνεις το κυνήγι με τις εξορύξεις.
Και τα δύο έχουν επιπτώσεις.
Τα θηράματα διώχνει προσωρινά από την περιοχή της η εξόρυξη, αντιθέτως σκοτώνει άλλα είδη. Το κυνήγι διώχνει και σκοτώνει τα θηράματα αλλά όχι άλλα είδη.

Η ουσία; Οι εξορύξεις; Οι αποκαταστάσεις;
Οι αποκαταστάσεις που φαίνονται σε αυτές τις δυο κοντινές φωτογραφίες δεν επιτρέπουν να δούμε τι έχει γίνει, πως προβλέπεται να γίνει. Εάν είναι καινούργιες αποκαταστάσεις περιμένω αποτελέσματα.
Το Κόκκινο Χούμα είναι επιφανειακό μεταλλείο ή υπόγειο;

ένα ένα τα θέματα ή όλα μαζί και αφορισμός;

πάω να κυλιστώ στα πόδια του αφέντη μπροστά στο τζάκι

Ανώνυμος είπε...

Η s&b ευθυνεται για πολλες καταστροφες στον νομο μας.Η πλειοψηφια των οποιων ομως εγινε οταν η νομοθεσια ακομη ηταν ανυπαρκτη η διατρητη.Δεν μπορω ομως να ακουω να φωναζουν οι πασης φυσεως λαθροκυνηγοι,λαθρο υλοτομοι,πιθανοι εμπρηστες που εχουν γεμισει καθε ξεφωτο και ρεμα με μπαζα και σκουπιδια.Επιπλεον πολλοι δουλευουν η εχουν δουλεψει για την εταιρεια και εχουν φτιαξει τα σπιτια τους τις οικογενειες τους εχουν μεγαλωσει και σπουδασει τα παιδια τους με την σκληρη δουλεια που εκαναν για την s&b.Να μου λειπουν λοιπον τα κροκοδειλια δακρυα τους οταν ο δικος τους σεβασμος για το περιβαλον ειναι ανυπαρκτος.Η εταιρια τουλαχιστον ειχε οικονομικο οφελος απο την καταστροφη ενω οι ιδιοι καταστρεφουν το περιβαλον απλα επειδη βαριουνται.

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΟΙ, ΑΡΓΗΣΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΒΑΣΙΚΟ. Η ΑΛΗΤΕΙΑ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΦΩΚΙΔΑΣ ΠΕΘΑΝΕ. ΟΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΘΑΡΣΗ Ή ΕΞΑΓΡΙΩΜΕΝΟΣ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΣ ΟΧΛΟΣ ΕΝ ΔΡΑΣΗ.
ΑΣ ΜΗΝ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΑΛΑ ΠΑΛΑΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΑΝ Η ΘΕΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΗ ΑΠΟΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΕΣ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ, ΤΟ ΠΟΣΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΤΟ «ΑΦΕΝΤΙΚΟ», ΤΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΠΟΥ, ΤΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΚΑΙ ΤΙ ΕΧΑΣΕ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ Κ.Λ.Π. ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΓΡΑΦΤΕΙ ΚΑΙ ΞΑΝΑΓΡΑΦΤΕΙ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ «ΑΦΕΝΤΙΚΟ» ΚΟΙΤΑΓΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ. ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΝ. ΕΧΕΙ ΤΣΕΠΩΣΕΙ ΠΟΛΥ ΥΓΕΙΑ ΦΙΛΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΕΙΤΟΝΩΝ ΜΑΣ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΕ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΕΧΕΙ ΑΠΑΞΙΩΣΕΙ ΠΟΛΛΩΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΜΕ ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΑ ΜΕ ΘΕΑ ΤΑ ΝΤΑΜΑΡΙΑ, ΕΧΕΙ ΤΣΕΠΩΣΕΙ ΚΑΙ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΠΟΤΕ, ΕΧΕΙ ΑΦΗΣΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ «ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ» ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΕΘΑΒΑΝ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΨΕΙΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΩΣΟΥΝ ΜΙΑ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ, ΕΝΩ ΥΠΟΓΡΑΦΑΝ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΕΦΕΡΝΕ ΤΟ «ΑΦΕΝΤΙΚΟ». ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΟΣΤΙΣΑΝ ΠΟΛΥ ΒΑΡΙΑ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ. ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ, ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΤΟΥΜΠΑΝΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΡΥΦΟ ΚΑΜΑΡΙ. ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΟΤΙ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΗΤΑΝ ΨΕΜΑΤΑ. ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΙΞΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΤΙΣ ΜΙΣΕΣ, ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΜΙΣΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΑ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ.
ΕΡΧΕΤΑΙ ΦΤΩΧΙΑ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ. Η ΑΛΗΤΕΙΑ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΦΩΚΙΔΑΣ ΠΕΘΑΝΕ. ΟΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΣΗ Ή ΕΞΑΓΡΙΩΜΕΝΟΣ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΣ ΟΧΛΟΣ ΕΝ ΔΡΑΣΗ.