Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Προσωπική αποτυχία των πολιτικών παραγόντων της Άμφισσας βλέπουν μεγάλα site την απομάκρυνση του ΤΕΙ!

 ΤΕΙ Λαμίας –Παράρτημα Άμφισσας: Μεταφέρεται οριστικά στη Λαμία

H ΓΣ του ΤΕΙ Λαμίας αποφάσισε στις 30/10/12 τη μεταφορά του Παραρτήματος Άμφισσας (Τμήμα Εμπορίας & Διαφήμισης) στην έδρα του, στη Λαμία, για λόγους, οικονομικούς, λειτουργικούς και ακαδημαϊκούς.


Στη συνεδρίαση υποβλήθηκαν δύο προτάσεις, μία του Παραρτήματος Άμφισσας για τη μεταφορά του και μία από μέλος της ΓΣ η οποία ζητούσε να παραπεμφθεί το θέμα στο νέο Συμβούλιο του Ιδρύματος. Δεν υποβλήθηκε καμία πρόταση για την ΜΗ μεταφορά του Παραρτήματος, αφού όλα τα μέλη της ΓΣ κατανοούσαν αυτή την αναγκαιότητα,

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε η πρόταση της μεταφοράς έλαβε 9 ψήφους, της αναβολής της συζήτησης 5 ψήφους, ενώ υπήρξαν και 3 λευκά.
Η μεταφορά δεν θα επηρεάσει καθόλου το περιεχόμενο σπουδών του Τμήματος, ούτε την ομαλή συνέχιση των σπουδών των σπουδαστών πλην αυτής της μετακίνησής τους σε άλλη πόλη.
Η εξέλιξη αυτή θεωρείται προσωπική αποτυχία των πολιτικών παραγόντων της Άμφισσας κ. Φουσέκη (Δήμαρχος-ΝΔ), κας Γαζή (αντιπεριφερειάρχης-ΠΑΣΟΚ) και κας Μανδρέκα (βουλευτής-ΝΔ).
Χαρακτηριστικό  δε είναι ότι, ενώ το ΤΕΙ στην Άμφισσα (όπως και το Νοσοκομείο, το Γηροκομείο και πολλές άλλες υπηρεσίες) κλείνουν ή υποβαθμίζονται εξαιτίας των οικονομικών μέτρων (μνημόνια), οι παραπάνω παράγοντες βρίσκονται σε φανερή αδυναμία να εξηγήσουν στους πολίτες της Φωκίδας πώς γίνεται από τη μία να διαμαρτύρονται με κάθε μέσο και τρόπο για την απώλεια του ΤΕΙ την ίδια στιγμή που στηρίζουν και ψηφίζουν τα μέτρα εξαιτίας των οποίων φεύγει το ΤΕΙ από την πόλη!
Τα αποτελέσματα του Μνημονίου είναι πλέον κάτι περισσότερο από φανερά στον καθένα μας! Και η ευθύνη βαρύνει αυτούς που τα ψηφίζουν!
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: