Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

ΙΤΕΑ: ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 8ΜΜ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ «CATASTROIKA» ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ» -

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ντοκιμαντέρ Catastroika …και στην Ιτέα
Το πείραμα μιας διαφορετικής δημοσιογραφίας…..πέτυχε!

Η Δημοτική κίνηση «Πολίτες στο Προσκήνιο» σας καλούμε σήμερα Δευτέρα 30/4 (παραμονή της Εργατικής Πρωτομαγιάς) 8μμ στη δωρεάν προβολή του ντοκιμαντέρ Catastroika στο Δημαρχείο Ιτέας.

Θα ακολουθήσει συζήτηση και ενημέρωση επί δημοτικών θεμάτων.
Είσοδος ελεύθερη.

Μέσα σε τρεις μέρες πάνω από 150.000 άνθρωποι παρακολούθησαν από το διαδίκτυο το ντοκιμαντέρ των δημοσιογράφων Αρη Χατζηστεφάνου και Κατερίνας Κιτίδη. Ταυτόχρονα διοργανώνονται δημόσιες δωρεάν προβολές (μια από τις πρώτες και στην Ιτέα).

Η CATASTROIKA αναζητά τις συνέπειες από την ολοκληρωτική εκποίηση μιας χώρας. Η δημοσιογραφική έρευνα αναδεικνύει μια οπτική γωνία που αποσιωπάται από τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης και την «αντικειμενικότητά» τους
Η Ναόμι Κλάιν (Δόγμα του Σοκ), ο φιλόσοφος Σλαβόι Ζίζεκ, ο χιλιανός συγγραφέας Λούις Σεπούλβεδα, ο σκηνοθέτης Κεν Λόουτς μιλούν για την πολιτική του μνημονίου, την ελληνική κυβέρνηση, αλλά και την επίθεση εναντίον της Δημοκρατίας στην Ευρώπη μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης. Ακαδημαϊκοί όπως ο Ντάνι Ρόντρικ (Παν/μιο Χάρβαρντ), ο Άλεξ Καλίνικος (King’s College Λονδίνο), ο Κώστας Δουζίνας (Παν/μιο Λονδίνου), ο συνταγματολόγος Γιώργος Κατρούγκαλος (ΔΠΘ), ο ιστορικός Σπύρος Μαρκέτος (ΑΠΘ) περιγράφουν άγνωστες πτυχές των ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Η συνέχεια επί της οθόνης….

30/4/2012

ΚΙΡΡΑ: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΧΟΡΟΥ

Κάντε κλικ για να δείτε την εικόνα σε πλήρες μέγεθος
Πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία χθές (29-4-2102) η εκδήλωση για τη παγκόσμια ημέρα χορού, στην πλατεία της Κίρρας (συνδιοργάνωση δήμος Δελφών- καλλιτεχνικό εργαστήρι Ιτέας) και με τη συμμετοχή πολλών χορευτικών συλλόγων της περιοχής μας, καθώς και τού συλλόγου ξένων γυναικών ΦΙΛΩΝ Φωκίδας






Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι σύλλογοι :

Μουσικοχορευτικός & Λαογραφικός Σύλλογος το ¨Χοροστάσι
Πολιτιστικό Κέντρο Φωκίδας ¨Χορευτικό Όμιλος Άμφισσα
Πολιτιστικός Σύλλογος Προσηλίου
Πολιτιστικός Σύλλογος Τολοφώνας
Πολιτιστικός Σύλλογος Δεσφίνας¨η Πρόοδος ¨
Πολιτιστικός Σύλλογος Γαλαξιδίου
Πολιτιστικός Σύλλογος Ελαιώνα
Πολιτιστικός Σύλλογος Καστελλίων
Λαογραφικός-Ιστορικός Σύλλογος Πολυδρόσου (η Σουβάλα)
Χορευτικό Τμήμα Αγίας Ευθυμίας
Πολιτιστικός Σύλλογος Δελφών
Σύλλογος Γυναικών Δελφών
Σύλλογος Ξένων Γυναικών ¨Φίλων ¨Φωκίδας
Καλλιτεχνικό Εργαστήρι “Ομάδα Φίλων Της Τέχνης Ιτέας”

Κάντε κλικ για να δείτε την εικόνα σε πλήρες μέγεθος

Κάντε κλικ για να δείτε την εικόνα σε πλήρες μέγεθος

Κάντε κλικ για να δείτε την εικόνα σε πλήρες μέγεθος

Κάντε κλικ για να δείτε την εικόνα σε πλήρες μέγεθος

περισσότερες φωτογραφίες θα δείτε κάνοντας κλικ εδώ

ΙΤΕΑ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΜΑΙΟΥ


Πάμε Δενδροφύτευση;
Στα πλαίσια του προγράμματος ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης σε θέματα Ψυχικής Υγείας, η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας Νομού Φωκίδας  σε  συνεργασία  με  το  Δήμο  Δελφών και τη Δημοτική Ενότητα Ιτέας, διοργανώνουν δενδροφύτευση την Τετάρτη 2 Μαΐου 2012. Η συγκέντρωση όλων όσοι θελήσουν να συμμετάσχουν στην δενδροφύτευση θα γίνει στο λόφο των Αγίων Αναργύρων στις 10 το πρωί.

Συμμετέχουν:   - μαθητές 1ου και 2ουΔημοτικού Σχολείου Ιτέας
                         - δημότες της πόλης 
                         - δασαρχείο

Πληροφορίες : Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας
Εθν. Αντιστάσεως 13 – Άμφισσα – ΤΚ 33 100 – Τηλ. 22650-22924

TΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ SOS


Άλλη μια φορά απευθυνόμαστε στα φιλοζωικά σας αισθήματα, ζητώντας βοήθεια για τα αδέσποτα της πόλης μας. Ζητάμε όποια βοήθεια μπορείτε να προσφέρετε. Ακόμα και την πιο μικρή, για να ανταπεξέλθουμε μια μέρα παραπάνω.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Άμφισσας έχει «υιοθετήσει» και καθημερινά ταΐζει, θεραπεύει, αποπαρασιτώνει όσα αδέσποτα χρειάζονται άμεσα βοήθεια. Όμως ο αριθμός τους είναι δυσανάλογος σε σχέση με τα ελάχιστα έσοδα, αλλά και τους ελάχιστους εθελοντές μας.


Αν έχετε την οικονομική δυνατότητα να διαθέσετε λίγα ευρώ, αγοράστε σκυλοτροφή (προτιμήστε ξηρά τροφή που είναι πιο οικονομική). Υπάρχουν έτοιμες συσκευασίες και ποιότητες για όλα τα βαλάντια που ξεκινούν από 2 και φτάνουν μέχρι και 20 κιλά (χάρτινα τσουβάλια). Μπορείτε να τις βρείτε παντού. Στα super markets, στα καταστήματα πώλησης γεωργικών ειδών και ζωοτροφών, στον γεωργικό συνεταιρισμό, στα καταστήματα pet shop κλπ.


Αν πάλι δεν έχετε χρόνο ή μέσο μεταφοράς, ή πρόκειται για μεγάλη συσκευασία που δεν μπορείτε να μεταφέρετε, αγοράστε τη και ειδοποιήστε μας στα τηλ 6946007411 και 6972532019 ώστε να την παραλάβουμε με δική μας μέριμνα.

Ο Σύλλογος δεν λαμβάνει καμία χρηματοδότηση ή ενίσχυση από κανένα φορέα και όσα καταφέρνει να κάνει οφείλονται μόνο σε εσάς. Σας ευχαριστούμε πολύ!

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

ΠΑΙΔΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ 21 KAI 29 ΕΤΩΝ (!) ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΕΞΟΧΙΚΟ ΜΕ ΜΙΣΘΟ 700€! ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ;



Νέα ερωτήματα προκύπτουν για την αγορά τεσσάρων διαμερισμάτων αντικειμενικής αξίας 1,2 εκατ. ευρώ στην περιοχή της Σαρωνίδας, σε διάστημα μόλις τεσσάρων μηνών, από τη μεριά της οικογένειας του πρώην υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιου βουλευτή στη Β’ Πειραιά κ. Γιάννη Διαμαντίδη, που αποκάλυψε το «ΘΕΜΑ» την προηγούμενη εβδομάδα.


Και αυτό διότι, όπως σήμερα παρουσιάζουμε, συνολικά η οικογένεια του γνωστού πολιτικού δεν διαθέτει άλλα αξιόλογα εισοδήματα που να δικαιολογούν αυτές τις αγορές. Για την ακρίβεια, αποκαλύπτουμε πως τα τρία παιδιά του κ. Διαμαντίδη διαθέτουν ελάχιστους πόρους από την εργασία τους, σύμφωνα με τις φορολογικές τους δηλώσεις, με αποτέλεσμα η δαπανηρή για την περίοδο που διανύουμε αγορά να μη δικαιολογείται και να αφήνει εκτεθειμένο τον βουλευτή.


Συγκεκριμένα, στην απάντησή του ο πρώην υπουργός αναφέρεται σε αγορά εκ μέρους της γυναίκας του μόνο ενός διαμερίσματος, ενώ τα άλλα τρία αγοράστηκαν -σύμφωνα πάντα με το εξέχον στέλεχος του ΠΑΣΟΚ- από τα τρία παιδιά του. Ο κ. Διαμαντίδης αποσαφηνίζει πως «τα παιδιά μου, με δικούς τους πόρους και δάνειο από την ίδια τράπεζα, αγόρασαν από ένα διαμέρισμα». Μάλιστα σε παράλληλη ανακοίνωσή του στο Διαδίκτυο υπογράμμισε για τις συγκεκριμένες αγορές: «Τα παιδιά μου, απόφοιτοι οικονομικών και νομικών σχολών των Πανεπιστημίων Πειραιώς και Αθηνών, και με εξειδίκευση στο ναυτιλιακό δίκαιο, δραστηριοποιούνται εδώ και επτά χρόνια στον ναυτιλιακό τομέα με ικανοποιητικό κύκλο εργασιών».


Ωστόσο, όπως παρουσιάζουμε σήμερα, κάτι τέτοιο δεν μπορεί να ισχύει, και αυτό διότι τα εκκαθαριστικά σημειώματα φόρου εισοδήματος των τριών υιών Διαμαντίδη δείχνουν πως ουσιαστικά υπαμείβονται, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πραγματοποιήσουν ούτε τόσο μεγάλες αγορές με ρευστό (έδωσαν 460.000 ευρώ για προκαταβολές), ούτε φυσικά να δανειστούν 860.000 ευρώ από την Εμπορική Τράπεζα με αυτά τα εισοδήματα, τα οποία δεν μπορούν να καλύψουν καν τις δόσεις των δανείων.


Ειδικότερα, ο 21χρονος Κωνσταντίνος Διαμαντίδης στο οικονομικό έτος 2011 δηλώνει ως φορολογητέο εισόδημα μόλις 3.000 ευρώ! Οντας τόσο νέος και με τόσο πενιχρά οικονομικά είναι λογικό ερώτημα το πώς μπόρεσε να δώσει ρευστό για φόρους ύψους 25.000 ευρώ και να πάρει δάνειο 259.000 ευρώ. Ο 29χρονος υιός του υπουργού Δημήτρης Διαμαντίδης, ναυλομεσίτης με δραστηριότητα κατά το παρελθόν στην εταιρεία Τσάκου, το 2011 δήλωσε φορολογητέο εισόδημα 3.000 ευρώ. Το 2010 το εισόδημά του έφτασε στις 5.528,81 ευρώ. Κοινό με τον αδελφό του το ερώτημα πώς με τόσο μικρή δήλωση κατόρθωσε και αγόρασε ακίνητο 82 τ.μ. με ημιυπαίθριο 13,40 τ.μ. πληρώνοντας για φόρο 26.574 ευρώ και εξασφαλίζοντας δάνειο 262.000 ευρώ;




ΙΤΕΑ: Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΖΑΚΗ - VIDEO


Παρακολουθήστε την ομιλία του Δημήτρη Καζάκη που πραγματοποιήθηκε στην Ιτέα το Σάββατο 21 Απρίλιου.





 




Η "ΣΟΥΠΕΡ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ" ΤΗΣ 6ης ΜΑΙΟΥ

Το φαινόμενο που θα εκδηλωθεί το βράδυ των εκλογών θεωρείται από τα πιο ισχυρά των τελευταίων ετών. Διαχρονικά έχει συνδυαστεί με φυσικές καταστροφές αλλά και με κοινωνικές εξεγέρσεις, με αποτέλεσμα τη σχετική κινδυνολογία


Η «σούπερ Σελήνη» θεωρείται ότι προκαλεί ακραία φυσικά φαινόμενα και άλλα... δεινά. Η συγκεκριμένη της 6ης Μαΐου θα είναι μία από τις πιο ισχυρές των τελευταίων ετών.
Η «σούπερ Σελήνη» θεωρείται ότι προκαλεί ακραία φυσικά φαινόμενα και άλλα... δεινά. Η συγκεκριμένη της 6ης Μαΐου θα είναι μία από τις πιο ισχυρές των τελευταίων ετών.
 
Η 6η Μαΐου είναι ημερομηνία ιδιαίτερης σημασίας για την Ελλάδα αλλά και τη Γαλλία, λόγω των κρίσιμων εκλογών, παρουσιάζει, ωστόσο, και αστρονομικό ενδιαφέρον λόγω της περίφημης «σούπερ Σελήνης».

Το σεληνιακό περίγειο, όπως ονομάζεται επιστημονικά, παρατηρείται όταν η τροχιά της Σελήνης γύρω από τη Γη δεν είναι ένας τέλειος κύκλος αλλά μια έλλειψη. Ετσι, σε κάθε τροχιά υπάρχει μια στενότερη προσέγγιση, που ονομάζεται περίγειο, και μια μακρύτερη προσέγγιση, που ονομάζεται απόγειο. Οταν λοιπόν, η απόσταση μεταξύ Γης και Σελήνης είναι πιο μικρή, τότε έχουμε τη «σούπερ σελήνη».

Δεν πρόκειται για ασυνήθιστο φαινόμενο, αντιθέτως, κάθε χρόνο έχουμε 4 έως 6 φορές «σούπερ Σελήνη», ωστόσο ο συνδυασμός της με την πανσέληνο συμβαίνει περίπου μία φορά κάθε δύο ή τρία χρόνια.

Και ο Τιτανικός... υπήρξε θύμα της «σούπερ Σελήνης».
Και ο Τιτανικός... υπήρξε θύμα της «σούπερ Σελήνης».

Εξάλλου, το σεληνιακό περίγειο δεν είναι το ίδιο ισχυρό ούτε ως προς την ένταση ούτε ως προς τη διάρκεια της επίδρασής του κι αυτό της 6ης Μαΐου θεωρείται από το πιο ισχυρά των τελευταίων ετών.

«Πέρυσι στις 19 Μαρτίου 2011 είχαμε πάλι πανσέληνο και η Σελήνη ήταν στο περίγειό της δηλαδή στο πιο κοντινό σημείο με τη Γη στον μηνιαίο κύκλο.

Τότε μάλιστα η Σελήνη είχε βρεθεί σε απόσταση 356.570 χιλιομέτρων, ενώ φέτος στις 6 Μαΐου όπου και πάλι έχει πανσέληνο το περίγειο θα είναι σε απόσταση 356.955 χιλιομέτρων, δηλαδή κάπου 400 χιλιόμετρα πιο μακριά.

Η σύμπτωση περιγείου και πανσελήνου συμβαίνει κάθε 413 ημέρες περίπου. Η δε επόμενη φορά θα είναι στις 23 Ιουνίου 2013 σε απόσταση 365.991 χιλιόμετρα» εξηγεί στο «Εθνος της Κυριακής» ο Α. Δαπέργολας, διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Ο αστρολόγος Ρίτσαρντ Νόλε ήταν αυτός που επινόησε τον όρο «σούπερ Σελήνη» το 1979 και είναι πεπεισμένος ότι τα σεληνιακά περίγεια προκαλούν φυσικές καταστροφές. Ωστόσο, δεν είναι ο μόνος που πιστεύει κάτι τέτοιο, καθώς με το πέρασμα του χρόνου το σεληνιακό περίγειο έχει συνδυαστεί με ακραία φυσικά φαινόμενα, καταστροφές, αλλά και με κοινωνικές εξεγέρσεις, με αποτέλεσμα να έχει πυροδοτηθεί μια σχετική κινδυνολογία.

Για παράδειγμα, οι καταστροφικές καταιγίδες στη Νέα Αγγλία το 1938 ή οι πλημμύρες στην περιοχή Χάντερ Βάλεϊ στην Αυστραλία το 1955 έγιναν κατά τη διάρκεια «σούπερ Σελήνης».

Επίσης, οι καταστροφές που προκάλεσε ο κυκλώνας Τρέισι το 1974 και ο τυφώνας Κατρίνα το 2005 συνδέθηκαν με το σεληνιακό περίγειο, όπως και ο φονικός σεισμός της Ιαπωνίας το 2011, αν και στις τρεις περιπτώσεις, η «σούπερ Σελήνη» έγινε μία εβδομάδα μετά. Στην περίπτωση της Ιαπωνίας δε, η Σελήνη βρισκόταν όχι στο κοντινότερο, αλλά σ' ένα από τα πιο απόμακρα σημεία της τροχιάς της.

Δεν πτοούνται
Κάτι τέτοια όμως δεν πτοούν τους καταστροφολόγους, οι οποίοι κρύβουν ένα γερό χαρτί στο μανίκι τους, αυτό του «Τιτανικού», ο οποίος βυθίστηκε μια νύχτα με «σούπερ Σελήνη». Σύμφωνα με τη θεωρία τους, το παγόβουνο βρέθηκε στη ρότα του πλοίου εξαιτίας των μεγάλων παλιρροιών που προκάλεσε το σεληνιακό περίγειο.

Αν μάλιστα αναλογιστούμε ότι έχουν μόλις συμπληρωθεί 100 χρόνια από το ναυάγιο, και ότι πλησιάζει η φετινή σούπερ ισχυρή Σελήνη, τότε καλά θα κάνουν Ελληνες και Γάλλοι υποψήφιοι να παρακαλούν να μην τους βρει κανένα κακό...

ΔΙΟΝΥΣΗΣ Π. ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ
Μύθοι και παραδόσεις που κρατάνε από τα αρχαία χρόνια

H καθημερινή παρουσία της Σελήνης στον ουρανό αλλά και η συνεχής αλλαγή της φωτισμένης της μορφής επηρέαζε ανέκαθεν τους ανθρώπους όπως φαίνεται στα τραγούδια, στις προλήψεις και στις δογματικές τους αντιλήψεις.

Πάρτε, για παράδειγμα, το μέγεθος της πανσελήνου τον Αύγουστο, που ακόμη και σήμερα πολλοί θεωρούν ότι είναι λαμπρότερη και μεγαλύτερη απ' οποιαδήποτε άλλη πανσέληνο του χρόνου, κάτι που φυσικά δεν είναι σωστό, αφού επανειλημμένες μετρήσεις έχουν αποδείξει ότι το μέγεθός της δεν διαφέρει καθόλου από μήνα σε μήνα ή από ώρα σε ώρα.

Υπάρχει φυσικά μετρήσιμη διαφορά του μεγέθους της Σελήνης ανάλογα με το αν βρίσκεται στο περίγειό της ή στο απόγειό της, κάτι που συμβαίνει κάθε μήνα. Για παράδειγμα το πλησιέστερο περίγειο της Σελήνης είναι 356.410 χλμ., ενώ το μεγαλύτερο απόγειό της φτάνει τα 406.697 χλμ. Αυτό όμως δεν έχει σχέση με το πόσο μεγάλη φαίνεται όταν βρίσκεται κοντά στον ορίζοντα, που οφείλεται αποκλειστικά και μόνο σε οπτική απάτη.

H πανσέληνος μπορεί να συγκριθεί με διάφορα άλλα χαρακτηριστικά που βρίσκονται εκεί, όπως δέντρα, κεραίες και διάφορα κτίσματα. Μ' αυτόν τον τρόπο ο εγκέφαλος του παρατηρητή παρασύρεται να πιστέψει ότι η πανσέληνος είναι μεγαλύτερη στον ορίζοντα απ' ό,τι όταν βρίσκεται ψηλά στον ουρανό.

Επειδή η Σελήνη βρίσκεται τόσο κοντά στη Γη, η εμφάνισή της συνδέεται με πολλές παραδόσεις, που κρατάνε από την αρχαία ακόμη εποχή. Υπάρχουν και πολλοί μύθοι που έχουν καλλιεργηθεί στους διάφορους λαούς μεταξύ των οποίων και ο μύθος σχετικά με τον χρωματισμό της πανσελήνου που κάποιοι τον θέλουν μερικές φορές να είναι «μπλε».

Κάτω από ορισμένες συνθήκες πράγματι υπάρχουν περιπτώσεις που η χροιά της Σελήνης παίρνει ένα γαλαζωπό χρώμα (αντί του κανονικού της γκρίζου) όταν στην ατμόσφαιρα υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση σκόνης από κάποια πρόσφατη και μεγάλη έκρηξη ηφαιστείου, όπως συνέβη με την έκρηξη του ηφαιστείου Κρακατόα το 1883. Το φαινόμενο αυτό είναι τόσο σπάνιο ώστε έμεινε στα χρονικά ως έκφραση ενδεικτική της έννοιας του «σχεδόν ποτέ».

ΧΡ. ΚΑΤΣΑΡΟΥ, Γ. ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ

ΠΗΓΗ: http://www.ethnos.gr/

ΛΟΥΚΕΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑ


  
Η κρίση έχει πλήξει σε μεγάλο βαθμό την Φθιώτιδα και καθημερινά σχεδόν καταγράφονται λουκέτα σε επιχειρήσεις και απολύσεις.

Την ίδια ώρα εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι αφού οι εργοδότες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Όλα αυτά την ώρα, που όπως δηλώνει στο STAR Κεντρικής Ελλάδας ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χρήστος Κόρκος, οι υπήρεσίες ελέγχου δεν λειτουργούν.

ΠΗΓΗ: www.zougla.gr

ΚΙΡΡΑ: ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΧΟΡΟΥ ΣΤΙΣ 19:30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΙΡΡΑΣ-ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα Χορού 29 Απριλίου 2012, Κυριακή, 19.30
Πλατεία Κίρρας


ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΧΟΡΟΥ
Κυριακή 29/04/2012 -Πλατεία Κίρρας 7.30 μ.μ
Διοργάνωση: Δημοτική Ενότητα Ιτέας - Τοπική Κοινότητα Κίρρας
Συνδιοργάνωση: Δήμος Δελφών - Καλλιτεχνικό Εργαστήριο Ιτέας
με συνεργασία του Μουσικοχορευτικού και Λαογραφικού Συλλόγου Ιτέας "Χοροστάσι"
και Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού Φωκίδας

Ας γιορτάσουμε την αέναη χορογραφία της ζωής!
Celebrate the never-ending choreography of life!


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΛΦΩΝ Νικόλαος Δ. Φουσέκης
Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΙΤΕΑΣ Παναγιώτα Λαϊνη-Κολλιαλή
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΛITEXNIKOY ΕΡΓΑΣΤHΡIOY ΙΤΕΑΣ Νάντια Καζατζοπούλου
Δάσκαλοι χορού: Zέφη Μιχαηλίδη, Παύλος Σαμαράς, Αϊντα, Τάκης Μήττας,
Χαρά Μιχαηλίδου, Δημήτρης Ντόσκουρης, Λουκάς Ελευθερίου


Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α
Θα προηγηθεί παρέλαση όλων των χορευτικών τμημάτων στους γύρω δρόμους της Κίρρας η οποία θα καταλήξει στη πλατεία της Κίρρας.
* Χαιρετισμός από το Δήμαρχο Δελφών κ. Νικόλαο Δ. Φουσέκη
* Ομιλία της Νάντιας Καζατζοπούλου με θέμα "Παγκόσμια ημέρα χορού"
* Ανάγνωση του μηνύματος της ημέρας του Sidi Larbi Cherkaoui

1. Μουσικοχορευτικός και Λαογραφικός Σύλλογος το "Χοροστάσι"
Παραδοσιακοί χοροί
2. Πολιτιστικό Κέντρο Φωκίδας - Χορευτικός Όμιλος Άμφισσας
Παραδοσιακοί χοροί
3. Πολιτιστικός Σύλλογος Προσηλίου
Παραδοσιακοί χοροί
4. Πολιτιστικός Σύλλογος Τολοφώνας
Παραδοσιακοί χοροί
5. Πολιτιστικός Σύλλογος Δεσφίνας "Η Πρόοδος"
Παραδοσιακοί χοροί
6. Πολιτιστικός Σύλλογος Γαλαξειδίου
Παραδοσιακοί χοροί
7. Πολιτιστικός Σύλλογος Ελαιώνα
Παραδοσιακοί χοροί
8. Πολιτιστικός Σύλλογος Καστελλίων
Παραδοσιακοί χοροί
9. Λαογραφικός - Ιστορικός Σύλλογος Πολυδρόσου
Παραδοσιακοί χοροί
10. Χορευτικό Τμήμα Αγίας Ευθυμίας
Παραδοσιακοί χοροί
11. Πολιτιστικός Σύλλογος Δελφών
Παραδοσιακοί χοροί
12. Σύλλογος Γυναικών Δελφών
Παραδοσιακοί χοροί
13. Σύλλογος Ξένων Γυναικών Φωκίδας "Φίλων"
Χοροί από Αμερική και Γαλλία
14. Καλλιτεχνικό Εργαστήρι "Ομάδα Φίλων Της Τέχνης" Ιτέας
Χιπ χοπ, Αργεντίνικο ταγκό, χορογραφία: Γρήγορος Καρσιλαμάς



SOS! ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ!

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΠΕΦΤΟΥΝ: ΙΔΟΥ Ο... ΤΙΜΙΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ


 
Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας, που απηύθηνε συνεχώς εκκλήσεις για έμπρακτη στήριξη της πατρίδας από τους έχοντες, για επαναπατρισμό των κεφαλαίων και πάταξη της φοροδιαφυγής, είναι ο πρώτος διδάξας στην πιστή εφαρμογή των αφορολόγητων ποσών που μπορεί να έχει στη διάθεσή του. Μη φανταστείτε τίποτα τρομερό. Μόλις 2,2 εκατ ευρώ και κάτι ψιλά από το 2004 έως το 2011! Και πλήρωσε για αυτά φόρο 511 ευρώ!
Δείτε στο planet-greece όλα τα στοιχεία της απίστευτης αυτής πραγματικά υπόθεσης, όπως τα φέρνει στο φως της δημοσιότητας, σήμερα, το "Παρόν". Τα εκκαθαριστικά της εφορίας που αναδημοσιεύουμε, μόνο οργή μπορούν να προκαλέσουν. Ως αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) εισέπραξε το ποσό των 2.238.489,04 ευρώ και πλήρωσε φόρο 511 ευρώ!

Image and video hosting by TinyPic


Ο κύριος Παπαδήμος, βέβαια, νομίμως δεν πληρώνει φόρο! Η Ευρωπαϊκή Ένωση, με αρχηγό την Άγκελα Μέρκελ, που μας κουνάνε το δάχτυλο και μας βρίζουν ότι είμαστε φοροφυγάδες, για τα δικά τους παιδιά, τους υπαλλήλους της Ε.Ε. (προέδρους, επιτρόπους και... το σόι της ΕΕ και της ΕΚΤ) έχουν θεσπίσει, οι αποδοχές τους να είναι ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΣ!
Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic


Αφορολόγητος ήταν, λοιπόν, ο μισθός του κυρίου Παπαδήμου, που έπαιρνε ως αντιπρόεδρος ΕΚΤ, όσο υψηλός κι αν ήταν.

Για τον Έλληνα μισθωτό, όμως, τον κάθε συνταξιούχο και εργαζόμενο, το αφορολόγητο, με την υπογραφή Λουκά Παπαδήμου, έχει οριστεί στις 5.000 ευρώ το χρόνο, που δε φτάνει ούτε για να τρώει μόνο... φασολάδα μία οικογένεια όλο τον χρόνο!

Εδώ και 30 μήνες, ο ελληνικός λαός κάνει θυσίες. Ο κύριος Παπαδήμος, ποιες θυσίες έχει κάνει; Τα εισοδήματά του, όπως φαίνονται και στα σχετικά έγγραφα, που αναδημοσιεύουμε από την εφημερίδα "ΠΑΡΟΝ", στο planet-greece, δεν έχουν μειωθεί.... νομίμως ούτε κατά ένα cent!!!

Νομίμως, λογω του σκανδαλώδους αφορολογήτου που ισχύει για τους μεγαλοσχήμονες, ο κύριος Παπαδήμος πλήρωσε φόρο μόλις 511 ευρώ για τα 2.238.489,04 ευρώ που έβγαλε.

Δεν θα έπρεπε, όμως, να πει από μόνος του "όχι, θα φορολογηθώ κι εγώ όπως φορολογείται ο κάθε Έλληνας πολίτης και μισθωτός"; Ότι "Θα συμμετάσχω κι εγώ στον αγώνα που δίνουν οι συμπολίτες μου και όλος ο ελληνικός λαός";

Έχει κι άλλα....

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Λουκάς Παπαδήμος, λαμβάνει 1.400 ευρώ μηνιαίως για έξοδα παραστάσεως ως ακαδημαϊκός, τα οποία - προσέξτε - επίσης είναι αφορολόγητα!!!
Image and video hosting by TinyPic

Επίσης, υπό διερεύνηση είναι αν και η σύνταξη που λαμβάνει από την Τράπεζα της Ελλάδος, της οποίας ήταν διοικητής επί κυβερνήσεων Σημίτη, είναι και αυτή αφορολόγητη!

Να σημειωθεί, ωστόσο, ό,τι ο πρώην τραπεζίτης και οσονούπω και πρώην Πρωθυπουργός, διατηρεί γραφείο στην Τράπεζα της Ελλάδος, ΜΕ προσωπικό. Αυτά, για να ξέρει ο Έλληνας πολίτης ποιοι ήταν συνοδοιπόροι στο "μαζί τα φάγαμε".
 
 

ΑΚΟΜΑ 40 ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΑΚΗ ΕΠΟΧΗ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ!


Ακόμη 40 υποθέσεις διαφθοράς μετά τον Άκη

Περίπου 40 υποθέσεις διαφθοράς απασχολούν τις δικαστικές αρχές και θα πάρουν σειρά μετά την υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου.
Η περίπτωση του πρώην υπουργού, με την οποία ασχολήθηκε εντατικά η Δικαιοσύνη, δεν είναι η μόνη περίπτωση πολιτικής διαφθοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», η εισαγγελία της Αθήνας εδώ και καιρό εξετάζει εξονυχιστικά υποθέσεις διαφθοράς που εμπλέκονται σε πολιτικά σκάνδαλα.


Υπό την εποπτεία της προϊσταμένης της εισαγγελίας, κ. Ελένης Ράικου, μια ομάδα νέων εισαγγελέων ερευνά συστηματικά τους τελευταίους μήνες καταγγελίες για πολιτική διαφθορά, έστω και εάν ο νόμος περί ευθύνης υπουργών δεν τους επιτρέπει να ασχοληθούν με τους εν ενεργεία πολιτικούς, αλλά μόνο με «βετεράνους».
Μάλιστα, πηγές αναφέρουν ότι τους επόμενες μήνες, τα αποτελέσματα των ερευνών θα επιφέρουν αποτελέσματα και θα προκαλέσουν αίσθηση.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές της εφημερίδας, αρχικά διερευνώνται κατ' εξοχήν τα εξοπλιστικά προγράμματα, ενώ στο στόχαστρο έχουν τεθεί δημόσιες συμβάσεις, το παρασκήνιο των οποίων συνδέεται με το δημόσιο συμφέρον.
Σαράντα υποθέσεις έχουν υπαχθεί στη διαδικασία του νόμου εξπρές 4022 του 2011 ενώ επτά πρόεδροι πρωτοδικών τρέχουν συγκεκριμένες υποθέσεις με εντολή του προϊσταμένου του Πρωτοδικείο Αθηνών κ. Νικολόπουλου.
Στο μεταξύ, οι φάκελοι του κ. Τσοχατζόπουλοι παραμένουν ανοικτοί, καθώς ερευνώνται όλες οι πτυχές τους.

Οι υποθέσεις που διερευνώνται
Στο μικροσκόπιο των εισαγγελέων έχουν τεθεί οι υποθέσεις των υποβρυχίων, τα περιουσιακά στοιχεία του Άκη Τσοχατζόπουλου, η υπόθεση με κατηγορούμενο τον πρώην γενικό γραμματέα του ΥΠΟΙΚ Γ. Καπελέρη για την γνωστή υπόθεση της εγκυκλίου με τα πρόστιμα για τα καύσιμα, διάφορα στημένα ματς.
Επίσης, έχει δοθεί προσωπική εντολή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την υπόθεση της Ασπίς Πρόνοια, την καταπάτηση δημοσίων εκτάσεων στον Διόνυσο, η οποία αφορά καταπατήσεις και παράνομες αγοραπωλησίες και τέλος την υπόθεση καταπάτησης στη Γλυφάδα.

ΠΗΓΗ: www.newsbomb.gr

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΟΑΣΕ. ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΝΟΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ!



H χθεσινή φράση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ε.Βενιζέλου σε ομιλία του ότι "Δεν θα επιτρέψουμε στην άκρα δεξιά να μπει στη Βουλή" έχει δημιουργήσει σάλο, αφού με δεδομένο ότι ένα κόμμα της τάξης του 4-6%, όπως καταγράφεται από όλες τις δημοσκοπήσεις, είναι βέβαιο ότι εισέρχεται στην Βουλή, εκτός...


Εκτός και αν έχει βάση η φημολογία ότι θα επιχειρηθεί με κάποιο τρόπο νοθεία σε βάρος των μικρών στις εκλογές από τον εκλογικό μηχανισμό που έτσι ή αλλιώς ελέγχεται από τους δύο καθεστωτικούς μονομάχους, της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Άλλωστε μόνο έτσι δικαιολογείται η βεβαιότητα του Ε.Βενιζέλου, ότι "Δεν θα επιτρέψουμε στην άκρα δεξιά να μπει στη Βουλή".


 Πως αλλιώς θα αποτρέψουν ένα κόμμα από την στιγμή που θα συμπληρώσει το 3% να μπει στην Βουλή (παρεπιπτόντως να σημειώσουμε ότι στις ηλικίες κάτω των 25 ετών η "άκρα δεξιά" δηλαδή οι σκληροπυρηνικοί της εθνική δεξιάς, ο Λαϊκός Σύνδεσμος, εμφανίζεται στις μεγάλες αστικές περιοχές ΔΕΥΤΕΡΟ κόμμα!); Και το ερώτημα είναι, αν έχουν την δυνατότητα να κάνουν νοθεία θα περιοριστεί μόνο στην "ακροδεξιά" ή θα επεκταθεί και στα άλλα κόμματα; Τα "καλά" του 2000 τα έχουμε ξεχάσει; Όπου 150.000 ξένοι άλλαξαν την βούληση του ελληνικού λαού.


Μην ξεχνάμε ότι τα μικρά κόμματα δεν θα έχουν εκλογικούς αντιπροσώπους σε όλα τα εκλογικά κέντρα. Υπηρεσική κυβέρνηση δεν υπάρχει. Δηλαδή όλος ο μηχανισμός του υπουργείου Εσωτερικών είναι στα χέρια των καθεστωτικών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.


Και πέρα απ'όλα αυτά υπήρξε σήμερα μια άλλη ανησυχητική εξέλιξη: Κατ'απαίτηση της Ρωσίας, αφίχθηκε αντιπροσωπεία εκλογικών παρατηρητών του ΟΑΣΕ (Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Σνεργασία στην Ευρώπη) και συναντήθηκε με εκπροσώπους των Ανεξάρτητων Ελλήνων, με αντικείμενο την "καθαρότητα" των επικείμενων εκλογών. Όλα αυτά την επαύριο της αποκάλυψης του defencenet.gr ότι η Μόσχα στέλνει δικούς της παρατηρητές στις ελληνικές εκλογές.


Δεν θέλουμε να ισχυριστούμε κάτι, χωρίς να έχουμε ισχυρά στοιχεία, αλλά τα παραπάνω γίνονται για πρώτη φορά και για πρώτη φορά διατυπώνεται η βεβαιότητα από έναν πρόεδρο κόμματος που κατείχε μάλιστα την εξουσία στην χώρα, ότι "Δεν θα επιτρέψουμε σε ένα άλλο κόμμα να μπει στην Βουλή". Τι συμβαίνει;






ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ”ΚΑΡΤΕΡΙΑ”


29-4-2012 : ΤΑ ΠΡΩΤΑ  ΓΕΝΝΕΘΛΙΑ  ΤΗΣ ”ΚΑΡΤΕΡΙΑΣ”

     Συμπληρώνεται σήμερα ο πρώτος χρόνος ζωής του Συλλόγου μας, της ”ΚΑΡΤΕΡΙΑΣ”.  Τέτοια ημέρα  πέρυσι, κατατέθηκε στο πρωτοδικείο Αμφίσσης  το καταστατικό και η αίτηση  των 28 ιδρυτικών μελών, ζητώντας την αναγνώριση του Σωματείου.  Αυθημερόν  ορίστηκε προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή και ο Σύλλογός μας, άρχισε να λειτουργεί  κανονικά.  Δεν είναι της παρούσης για να αναφερθούμε στα πεπραγμένα του πρώτου έτους ύπαρξης της ”ΚΑΡΤΕΡΙΑΣ”  Αυτό θα γίνει αργότερα, αν και πιστεύουμε ότι πάρα πολλοί συμπατριώτες μας  και όχι μόνον, παρακολουθούσαν και παρακολουθούν τις δραστηριότητές μας και γνωρίζουν το τί έχουμε προσπαθήσει να  επιτύχουμε, για τον εξωραϊσμό και τον πολιτισμό στην πόλη μας και στην ευρύτερη περιοχή.
Για σήμερα θα μείνουμε μόνο στις ευχές.  Και θα επαναλάβουμε την πρώτη ευχή την οποία κάναμε όλοι μας, με την κατάθεση του καταστατικού : Καλοτάξειδη !    Χρόνια πολλά λοιπόν ΚΑΡΤΕΡΙΑ! 

ΑΡΧΑΙΑ ΦΩΚΙΔΑ Δ΄ ΜΕΡΟΣ: Η Πίνδος

Χάρτης Φωκίδας (Ιούνιος 1787)

Διαβάστε μια σειρά από άρθρα για την Αρχαία Φωκίδα και συγκεκριμένα για την “ΔΩΡΙΚΗ ΠΕΝΤΑΠΟΛΙΣ” όπως είναι ο τίτλος στο http://olixnos.blogspot.com/ απ’ όπου κάνουμε και την παρούσα αναδημοσίευση. Σήμερα παρουσιάζουμε Η Πίνδος.

Δ) Η Πίνδος
Νοτιοδυτικά της Ερινεού αρχίζει η χαράδρα του Πίνδου ποταμού μήκους 4 περίπου χιλ. Στην άκρη της χαράδρας που οι οροσειρές της Γκιώνας και της Οίτης απόκλίνουν, σχηματίζεται μία μικρή κοιλάδα που ονομάζεται σήμερα «λογγιές». Στη μέση της κοιλάδας υψώνεται ένας κωνικός λόφος 400 μέτρων περίπου. Από την κορυφή του φαίνεται η Ερινεός και η κοιλάδα των Δωριέων που αρχίζει από την Ερινεό.
Εδώ σώζεται σήμερα ακρόπολη με πολυγωνικό τείχος, όπου αργότερα οι Ενετοί (1254 – 1258) ίδρυσαν φρούριο (ΚΑΣΤΕΛΛΟΥΜ) από το οποίο έλαβε το όνομα το χωριό Καστέλλιον. Το φρούριο αυτό σώζεται και σήμερα και ονομάζεται «Πύργος».

Τους πρόποδες του λόφου κατα τα 3/5 περιβρέχει ο Πίνδος ποταμός ο οποίος καθώς έρχεται από τις πηγές αναγκάζεται να κάνει στροφή λόγω του λόφου και να συνεχίσει την πορεία του προς την κοιλάδα. Η ακρόπολη αυτή ανήκει στην πόλη, που φέρνει το ίδιο όνομα με τον ποταμό, Πίνδος ή Ακύφας (οι αρχαίοι συγγραφείς Στράβων, Θεόπομπος και Στέφανος ο Βυζάντιος ονομάζουν την πόλη Ακύφας).
 Ο Στράβων αναφέρει:  « Η Πίνδος ευρίσκεται υπεράνω της Ερινεού, περιβρέχει δε αυτήν ομώνυμος ποταμός».
Αλλά η κυρίως πόλη βρίσκεται στην άλλη πλευρά του Πίνδου ποταμού, Νοτιοδυτικά, εκεί που είναι το ξωκκλήσι Αγιος Γεώργιος (Παλιοκαστέλλι), όπου σώζονται ερείπια σπιτιών και θαλαμωτός λαξευτός τάφος μέσα στο βράχο από ασβεστόλιθο, για τρείς θέσεις νεκρών. Η θέση ονομάζεται «Τρούπη».



ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ ΜΕ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΗ ΘΕΑ ΣΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ



Ερευνητικό τηλεσκόπιο θα τοποθετηθεί στο αστεροσκοπείο του Όρλιακα. Διαβάστε για το "πρότζεκτ" των επιστημόνων
Πεντακάθαρη θέα προς τα αστέρια και το διάστημα εκτιμάται ότι θα έχουν από το 2014 οι επιστήμονες που θα παρατηρούν το σύμπαν από το ερευνητικό τηλεσκόπιο με διάμετρο ένα μέτρο και σαράντα εκατοστά, το οποίο θα τοποθετηθεί στο αστεροσκοπείο του Όρλιακα. Στην περιοχή εκείνη, άλλωστε, οι συνθήκες για κάτι τέτοιο είναι ιδανικές καθώς δεν υπάρχει καθόλου φωτορύπανση ενώ η ατμόσφαιρα είναι πεντακάθαρη και απαλλαγμένη από ρύπους.
Μάλιστα, τη δυνατότητα να παρατηρήσουν τον έναστρο ουρανό δεν θα έχουν μόνο όσοι θα βρίσκονται στο αστεροσκοπείο, αλλά και οι επιστήμονες από κάθε ερευνητικό κέντρο της γης που θα συνδέονται με τον Όρλιακα, με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών και των δορυφόρων, «αγοράζοντας» χρόνο ερευνητικής παρατήρησης από τον φορέα που θα δημιουργήσουν το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ο δήμος Γρεβενών.

Εξάλλου, επιδίωξη των τοπικών αρχών είναι να δημιουργηθούν περιφερειακά του αστεροσκοπείου και άλλες δομές που θα προσελκύσουν πολλούς ερευνητές και ερασιτέχνες αστρονόμους και θα τονώσουν την τουριστική κίνηση στη Δυτική Μακεδονία.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του δημάρχου Γρεβενών Δημοσθένη Κουπτσίδη, εντός του Ιουλίου αναμένεται να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ το έργο κατασκευής του Εκπαιδευτικού Αστρονομικού Πάρκου του Όρλιακα. Αυτό σημαίνει ότι η δημοπράτησή του θα είναι εφικτή τον Σεπτέμβριο και η ανάδειξη του αναδόχου του τον ερχόμενο Οκτώβριο ή Νοέμβριο. Η έναρξη των εργασιών τοποθετείται χρονικά στις αρχές του 2013 και ο χρονικός ορίζοντας ολοκλήρωσής τους το 2014.

Παρόμοιος είναι και ο προγραμματισμός για το Κέντρο Παλαιοντολογίας Μηλιάς που προβλέπεται να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ εντός του καλοκαιριού και να ολοκληρωθεί επίσης το 2014. Εκεί θα εκτίθενται όλα τα παλαιοντολογικά ευρήματα της περιοχής, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζουν οι μεγαλύτεροι χαυλιόδοντες στον κόσμο που έχουν μπει και στο βιβλίο Γκίνες.

Αναλυτική παρουσίαση των δύο παραπάνω έργων στο ευρύ κοινό θα γίνει απόψε σε ειδική εκδήλωση στα Γρεβενά, παρουσία του καθηγητής Αστρονομίας του Τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών Α.Π.Θ., Γιάννη Σειραδάκη, και της αναπληρώτρια καθηγήτρια του Τμήματος Γεωλογίας, της Σχολής Θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ., Ευαγγελίας Τσουκαλά.

ΠΗΓΗ: www.news247.gr

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ: “ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ“!



Ιδιαίτερα ανήσυχοι εμφανίζονται οι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων (τουλάχιστον η συντριπτική πλειοψηφία, αυτοί που εργάζονται για την χώρα και αρνούνται να μπουν στην λογική των δημοσίων σχέσεων με τους προέδρους των κομμάτων) από την στιγμή που επέλεξε η Τουρκία να κάνει την κίνησή της στην Α.Μεσόγειο και να προχωρήσει σε έρευνας εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και της δυνητικής ΑΟΖ μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου.


Mια χρονική στιγμή που οι Ε.Δ. έχουν δεχθεί ισχυρά κτυπήματα από τις κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου, τόσο σε ότι αφορά τον αποκεφαλισμό όλης της έμπειρης ηγεσίας των τριών Κλάδων τον περασμένο Νοέμβριο, όσο και τις οικονομικές περικοπές που έχει οδηγήσει οπλικά συστήματα και προσωπικό σε απαξίωση.


Και όπως σημείωνε αξιωματικός του Π.Ν. μιλώντας στο defencenet.gr "Είναι μια διαρκής κρίση που θα εξακολουθήσει για χρόνια ολόκληρα. Ίσως πλέον έχει φτάσει η ώρα να ξεκαθαριστούν οι σχέσεις μας με την Τουρκία. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Δεν φοβόμαστε τους Τούρκους. Τους δικούς μας, τους πολιτικούς μας, φοβόμαστε". Παρεπιπτόντως το ΠΝ ξεκινά την άσκηση "Θαλασσόλυκος", σε μια προσπάθεια τουλάχιστον να φανεί ότι υπάρχει ετοιμότητα από ελληνικής πλευράς.


Έμπειρος περί τα ελληνοτουρκικά διπλωμάτης απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του defencenet.gr σημείωνε: "Ότι είχαν κάνει στο Βόρειο Αιγαίο με το "Χόρα" το 1976 και το "Σισμίκ" το 1987, το κάνουν και τώρα. Στην χειρότερη περίπτωση γι΄αυτούς η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να αξιοποιήσει τα κοιτάσματα της Α.Μεσογείου, στην καλύτερη θεωρούν ότι μπορούν να επικρατήσουν δια των όπλων. Όπως πλέον το Βόρειο Αιγαίο έχει μπει στο "ψυγείο" και με τα δύο πρωτόκολλα Ετζεβίτ-Καραμανλή και Γιλμάζ-Παπούλια η Τουρκία "κλείδωσε" το Αιγαίο, το ίδιο πάνε να κάνουν και τώρα με την Α.Μεσόγειο. Με το "ετσι θέλω" σβήνουν το Καστελόριζο και την δυνατότητα να θεσπίσουμε και εν συνεχεία να ανακηρύξουμε ΑΟΖ και χαράσσουν τουρκική ΑΟΖ μέχρι την Αίγυπτο. Τρείς είναι οι λύσεις: Να μπλοκάρουμε τις τουρκικές έρευνες απειλώντας με πόλεμο, να πάμε σε πόλεμο ή να προχωρήσουμε σε συνεκμετάλλευση με την Τουρκία περιοχών που μας ανήκουν. Τέταρτη λύση, δυστυχώς δεν υπάρχει".


Όπως ήδη έχει γράψει κατ'αποκλειστικότητα στις 28/02 το defencenet.gr, η συμφωνία Κοινής Εκμετάλλευσης στις Θαλάσσιες Περιοχές της Antalya στην Ανατολική Μεσόγειο περιλαμβάνει δύο φάσεις και εδόθησαν οι υπ. αριθ. AR/TPO-XVI/4154, AR/TPO-XVI/4319 και AR/TPO-XVI/4320 εξουσιοδοτήσεις ερευνών από την ΤΡΑΟ στη SHELL. Κατά την πρώτη φάση, υπεύθυνη για όλους τους χειρισμούς θα είναι η ΤΡΑΟ και θα πραγματοποιηθούν σεισμολογικές έρευνες, οι οποίες θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι την 31-12-2013.


Η δεύτερη φάση θα αρχίσει την 1-1-2014, θα ολοκληρωθεί στις 31-12-2016 και υπεύθυνη θα είναι η SHELL, η οποία θα αναλάβει την πραγματοποίηση μιας γεώτρησης. Οι δύο εταιρείες θα έχουν ποσοστό συμμετοχής στα κέρδη κατά 50% έκαστη.»


Από εκεί και πέρα προχθές είχαμε την συγκεκριμενοποίηση ορισμένων περιοχών: Όπως αναφέρεται στο τουρκικό ΦΕΚ 2011/1753 η ΤΡΑΟ μπορεί να διεξάγει έρευνες πετρελαίου, εκτός των τουρκικών χωρικών υδάτων, στην περιοχή AR/TPO/4856, εκτάσεως 306.518 εκταρίων, του τομέα XIV (Αdana).

Όλα αυτά δεν αποτελούν καινοφανείς καταστάσεις. Το Νοέμβριο του 2008 το νορβηγικό σκάφος "Μαλένε Οστερβολντ" που έκανε έρευνες στην επίμαχη περιοχή για λογαριασμό της τουρκικής κυβέρνησης, απειλήθηκε με βύθιση από τον τότε Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Δ.Γράψα, χωρίς καν να ερωτηθεί το υπουργείο Εξωτερικών. Σήμερα υπάρχει κάποιος στην ελληνική στρατιωτική ηγεσία που να μπορέσει να κάνει το ίδιο; Οι στιγμές είναι κρίσιμες...






ΝΕΑ ΜΟΔΑ ΣΤΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ. ΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΖΕΙΣ… ΤΟ ΚΡΑΣΙ

«Πενία τέχνας κατεργάζεται» λέγανε οι αρχαίοι και αν μη τι άλλο σε τέτοιους καιρούς… πενίας λόγω οικονομικής κρίσης, η κάθε έμπνευση είναι καλοδεχούμενη!

Οι εστιάτορες, βλέποντας την κίνηση να μειώνεται διαρκώς λόγω της κρίσης, έψαξαν για μια σανίδα σωτηρίας. Και φαίνεται πως τη βρήκαν: ένας-ένας έχουν αρχίσει να υιοθετούν την ευρέως διαδεδομένη σε χώρες του εξωτερικού πρακτική του «BYOW», από τα αρχικά «Bring Your Own Wine»ή ελληνιστί «Φέρε το δικό σου κρασί»!

Σύμφωνα με το «δόγμα» του «BYOW», οι εστιάτορες επιτρέπουν στους πελάτες τους να φέρνουν το δικό τους κρασί γλιτώνοντας αρκετά χρήματα από το λογαριασμό!

Αν και στην Ελλάδα τέτοιες πρακτικές δεν υπήρξαν ποτέ ιδιαίτερα δημοφιλείς, φαίνεται πως η κρίση έχει βάλει… νερό στο κρασί μας και το «BYOW» κερδίζει συνεχώς έδαφος.

«Το κρασί αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο στο λογαριασμό, οπότε με το BYOW οι πελάτες γλιτώνουν πολλά χρήματα» τονίζει ο Μάριος Βουτσινάς, ιδιοκτήτης του «Fabrizio’s» στην Αθήνα, ένας από τους αρκετούς εστιάτορες που έχουν υιοθετήσει την ξενόφερτη πρακτική. «Προτίμησα να έχω μια μικρή κάβα με καλά και οικονομικά κρασιά αλλά και ο πελάτης να φέρνει το κρασί που επιθυμεί παρά μικρότερο πελατολόγιο».

Όσο για το πόσοι προτιμούν αυτή τη λύση; Ο ίδιος αποκαλύπτει ότι σχεδόν οι μισοί φέρνουν κρασί από το σπίτι: «Το μαγαζί μας έχει 10 τραπέζια. Από αυτά κάθε βράδυ τα 4 έχουν το δικό τους κρασί. Μόλις το μαθαίνει και ο υπόλοιπος κόσμος εκπλήσσεται ευχάριστα»!
 
ΠΗΓΗ: http://eleftheriskepsii.blogspot.com/ ​​

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1789: Η ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΤΟΥ ΘΡΥΛΙΚΟΥ “BOUNTY”

Οι αντάρτες υποχρεώνουν τον καπετάνιο Μπλάι και τους
υποστηρικτές του να εγκαταλείψουν το πλοίο, 29 Απριλίου 1789


Η ανταρσία του Μπάουντι έλαβε χώρα στο Βρετανικό ιστιοφόρο του Βασιλικού Ναυτικού Μπάουντι (HMS Bounty), στις 28 Απριλίου του 1789. Η ανταρσία οργανώθηκε από τον Φλέτσερ Κρίστιαν κατά του κυβερνήτη του πλοίου Γουίλιαμ Μπλάι. Οι ναύτες υπέκυψαν στην ειδυλλιακή ζωή που πίστεψαν ότι θα τους χάριζε η μόνιμη εγκατάστασή τους σε τροπικά νησιά στον Ειρηνικό ωκεανό και αντέδρασαν στη σκληρότητα του κυβερνήτη τους.
Έτσι οι ανταρσίες υποχρέωσαν τον κυβερνήτη Μπλάι και όσους ήταν πιστοί σ' αυτόν, να εγκαταλείψουν το πλοίο με μία μικρή βάρκα. Μερικοί αντάρτες, στη συνέχεια, εγκαταστάθηκαν στην Ταϊτή το 1789, ενώ άλλοι στις Νήσους Πίτκαιρν μαζί με μερικούς Ταϊτινούς. Οι απόγονοι αυτών των ανταρτών και Ταϊτινών εξακολουθούν να ζουν στα Πίτκαιρν ακόμη και σήμερα.
Ο Μπλάι και το πλήρωμα των 18 ανδρών που τον ακολούθησε, αφού έκανε ένα επικό και πολυτάραχο ταξίδι μέχρι το Τιμόρ, επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο και κατήγγειλε την ανταρσία.

 

Η αποστολή

Το Βασιλικό Ναυτικό είχε αγοράσει το Μπάουντι για έναν μονάχα σκοπό: Έπρεπε να ταξιδέψει μέχρι την Ταϊτή, να συλλέξει μερικά δείγματα αρτόκαρπων, και να τα μεταφέρει στις Δυτικές Ινδίες, με την ελπίδα ότι ο αρτόκαρπος θα μπορούσε να αποτελέσει φθηνή, αλλά πλούσια σε ενέργεια τροφή για τους σκλάβους.
Στις 23 Δεκεμβρίου του 1787 το Μπάουντι απέπλευσε από το Σπίτχεντ με προορισμό την Ταϊτή. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, λόγω δυσχερών καιρικών συνθηκών το ιστιοφόρο άλλαξε πολλές φορές πορεία και συνάντησε τρομερές δυσκολίες. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ο Μπλάι, για καθαρά προσωπικούς λόγους, αντικατέστησε τον πλοηγό του πλοίου Τζόν Φρέιερ, με τον Φλέτσερ Κρίστιαν, διαταράσσοντας τις σχέσεις του πληρώματος με τον καπετάνιο. Το Μπάουντι έφτασε στην Ταϊτή στις 26 Οκτωβρίου 1788, ύστερα από δέκα μήνες ταξιδιού.
Ο Μπλάι και το πλήρωμα του έμειναν πέντε μήνες στην Ταϊτή, συλλέγοντας 1.015 δέντρα αρτόκαρπων. Ο Μπλάι επέτρεψε στο πλήρωμα να διαμείνουν στην ακτή για να φροντίζουν τους αρτόκαρπους. Το πλήρωμα προσαρμόστηκε στα ήθη και έθιμα των Ταϊτινών, πολλοί ναύτες έκαναν παραδοσιακά τατουάζ, ενώ μερικοί, όπως και ο υποπλοίαρχος Φλέτσερ Κρίστιαν, παντρεύτηκαν Ταϊτινές γυναίκες.

Η ανταρσία

 
Στις 4 Απριλίου 1789, ύστερα από πέντε μήνες διαμονής στην Ταϊτή, το Μπάουντι απέπλευσε με το φορτίο από αρτόκαρπους. Στις 28 Απριλίου 1789, 1.300 μίλια περίπου δυτικά της Ταϊτής, κοντά στα Τόνγκα, ξέσπασε η ανταρσία. Ο Φλέτσερ Κρίστιαν και πολλοί από τους υποστηρικτές του μπήκαν στην καμπίνα του Μπλάι, τον ξύπνησαν και τον έσυραν μέχρι το κατάστρωμα. Όταν ο Μπλάι παρακάλεσε τον Κρίστιαν να γίνει λογικός, ο Κρίστιαν του απάντησε "Είμαι στην κόλαση, είμαι στην κόλαση!". Παρά τα σκληρά λόγια και τις απειλές που ακούστηκαν και από τις δύο πλευρές, το πλοίο καταλήφθηκε αναίμακτα και προφανώς χωρίς ιδιαίτερη αντίσταση από τους πιστούς υποστηρικτές του καπετάνιου, εκτός από τον Μπλάι τον ίδιο. Από τους 42 άντρες που βρίσκονταν στο πλοίο, πέρα από τον Μπλάι και των Κρίστιαν, οι 18 "συνυπέγραψαν" στην ανταρσία, δύο έμειναν παθητικοί και 22 παρέμειναν πιστοί στον Μπλάι.
Οι αντάρτες διέταξαν τον Μπλάι, και πέντε ακόμα μέλη του πληρώματος να μπουν σε μία μικρή εφεδρική βάρκα του πλοίου. Πολλοί, όμως, άλλοι άντρες, που ήταν πιστοί στον Μπλάι εθελοντικά ακολούθησαν τον καπετάνιο, καθώς γνώριζαν πως διαφορετικά θα θεωρούνταν de jure στασιαστές.

Επακόλουθο της ανταρσίας

Η πορεία που ακολούθησε το Μπάουντι στον Ειρηνικό Ωκεανό, το διάστημα 1788-1790 ██ Ταξίδι του Μπάουντι προς την Ταϊτή και η τοποθεσία όπου έγινε η ανταρσία, στις 28 Απριλίου 1789██ Η πορεία του Μπάουντι μετά την ανταρσία, υπό την καθοδήγηση του Κρίστιαν██ Η πορεία της βάρκας του Μπλάι και του πληρώματος του μέχρι το Τιμόρ

Το ταξίδι του Μπλάι

Συνολικά 18 άνδρες του πληρώματος, που παρέμειναν πιστοί στον καπετάνιο τους, μπήκαν στη βάρκα μαζί του και απέπλευσαν. Οι υπόλοιποι 4 πιστοί άντρες του καπετάνιου υποχρεώθηκαν να μείνουν στο πλοίο με τους αντάρτες. Η ανταρσία έλαβε χώρα 30 ναυτικά μίλια (56 χλμ) από τη νήσο Τοφουά. Ο Μπλάι και το πλήρωμα του κατόρθωσαν να αποβιβαστούν εκεί για να εφοδιαστούν  Ένας ναύτης έχασε τη ζωή του εκεί, αφού λιθοβολήθηκε από ιθαγενείς του Τοφουά.
Ύστερα από ένα επεισοδιακό ταξίδι 47 ημερών, και με 6 ανθρώπινες απώλειες, ο Μπλάι και το πλήρωμα του κατόρθωσε να φτάσει στο Τιμόρ  και από εκεί να μεταφερθεί στις Δυτικές Ινδίες. Ο Μπλάι κατήγγειλε την ανταρσία στις 15 Απριλίου 1790 στη Βρετανία.

Αντάρτες στην Ταϊτή

Εν τω μεταξύ, οι αντάρτες επιχείρησαν να εγκατασταθούν στη Νήσο Τουμπουάι. Έπειτα από τρεις μήνες συνεχών επιθέσεων από τους ιθαγενείς της περιοχής, αποφάσισαν να επιστρέψουν στην Ταϊτή. Παρόλα αυτά, ένα μεγάλο μέρος του πληρώματος δεν ήθελε να μείνει στην Ταϊτή, φοβούμενο μία επικείμενη σύλληψη από το Βασιλικό Ναυτικό. Αμέσως, αφού αποβιβάστηκαν 16 άντρες στην Ταϊτή τον Σεπτέμβριο του 1789, ο Φλέτσερ Κρίστιαν, 8 ακόμη ναύτες, 6 Ταϊτινοί άντρες, 11 γυναίκες και ένα μωρό, απέπλευσαν από το λιμάνι.
Αναζητώντας κάποιο μέρος στο οποίο δεν θα μπορούσαν να εντοπιστούν, και αφότου πέρασαν από τα Φίτζι και τις Νήσους Κουκ, ξανα-ανακάλυψαν τυχαία τις Νήσους Πίτκαιρν, οι οποίες ήταν λανθασμένα τοποθετημένες στους χάρτες της εποχής, και εγκαταστάθηκαν. Για την αποφυγή τυχόν εντοπισμού ή διαφυγής κάποιου κατοίκου, έκαψαν το Μπάουντι στις 23 Ιανουαρίου 1790. Μερικά από τα απομεινάρια του πλοίου είναι εμφανή ακόμη και σήμερα.
Η προσαρμογή του πληρώματος στα Πίτκαιρν ήταν γρήγορη. Το κλίμα ήταν ήπιο και υπήρχε τροφή, νερό και γη για όλους. Ο Φλέτσερ Κρίστιαν ανέλαβε διοικητής της μικρής κοινότητας και ακολούθησε μία πολιτική ισότητας και σεβασμού προς τους Ταϊτινούς.


ΠΗΓΗ: http://el.wikipedia.org/


 

ΣΕ ΥΨΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ



Σε υψηλό επίπεδο παραμένουν τα εργατικά ατυχήματα στην Ελλάδα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος. Η ΓΣΕΕ επικαλείται τα στοιχεία του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, (ΣΕΠΕ), σύμφωνα με τα οποία το α' τρίμηνο του 2012 καταγράφηκαν συνολικά 1.097 εργατικά ατυχήματα, ενώ 13 εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην εργασία, η ΓΣΕΕ ζητά την εντατικοποίηση των ελέγχων και επισημαίνει την αναγκαιότητα της ίδρυσης φορέα ασφάλισης επαγγελματικού κινδύνου.

«Η ΓΣΕΕ σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της εργασίας θα προχωρήσει άμεσα στη διενέργεια μελέτης με αντικείμενο τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην υγεία των εργαζομένων, αλλά και των ανέργων, ξεκινώντας από τη Θράκη και την Κομοτηνή, όπου παρατηρείται ένταση των ψυχοκοινωνικών προβλημάτων και γενικότερα των προβλημάτων υγείας», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία και καταλήγει:

«Επόμενος στόχος είναι στη συνέχεια να δημιουργηθεί ιατρείο υποστήριξης εργαζομένων πιλοτικά στην Κομοτηνή με τη συνεργασία ειδικών γιατρών εργασίας και ψυχολόγων».







Η ΑΓΚΥΡΑ ΕΞΕΔΩΣΕ «ΑΔΕΙΕΣ» ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΣΕ ΡΟΔΟ ΚΑΙ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΚΑΙ Η ΑΘΗΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ… ΔΗΛΩΣΕΙΣ!


Η Άγκυρα προχώρησε σε σοβαρή πρόκληση την ίδια ημέρα που πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ελληνικών ΕΔ βρίσκονταν σε Φαρμακονήσι και Αγαθονήσι. Δημοσίευσε στην Τουρκική εφημερίδα της Κυβερνήσεως σειρά αποφάσεων του υπουργικού συμβουλίου που δίνουν …άδειες για έρευνες πετρελαίου αι φυσικού αερίου στο Καστελόριζο και στη Ρόδο!

Η Αθήνα αντέδρασε με... δήλωση του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ:
«Με κανένα τρόπο δεν μπορεί να θίξει κυριαρχικά δικαιώματα και αρμοδιότητες της Ελλάδας, που θεμελιώνονται στο Διεθνές Δίκαιο» δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας σχετικά με τη δημοσίευση στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, αποφάσεων του υπουργικού Συμβουλίου της Τουρκίας περί χορήγησης αδειών εκτέλεσης πετρελαϊκών εργασιών.
Όπως αναφέρει στη δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, «η σημερινή δημοσίευση, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της Τουρκίας, σειράς αποφάσεων του τουρκικού Υπουργικού Συμβουλίου, που είχαν ληφθεί στις 16 Μαρτίου 2012, περί χορήγησης αδειών εκτέλεσης πετρελαϊκών εργασιών, μεταξύ των οποίων και σε περιοχές νότια της Ρόδου και του Καστελόριζου, αντιβαίνει στους κανόνες του Δικαίου της Θάλασσας και με κανένα τρόπο δεν μπορεί να θίξει κυριαρχικά δικαιώματα και αρμοδιότητες της Ελλάδας, που θεμελιώνονται στο Διεθνές Δίκαιο».
Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι οι θέσεις της χώρας μας σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα είναι δεδομένες και έχουν γνωστοποιηθεί επανειλημμένως προς την τουρκική πλευρά. «Σύμφωνα με τις σχετικές πρόνοιες της Διεθνούς Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας και του εθιμικού δικαίου, περιοχές που αναφέρονται στις εν λόγω αποφάσεις περιλαμβάνουν και ελληνική υφαλοκρηπίδα» τονίζει ο κ. Δελαβέκουρας και καταλήγει σημειώνοντας ότι «το υπουργείο Εξωτερικών προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την κατοχύρωση και την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας».
ΠΗΓΗ: www.onalert.gr

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! ΑΓΡΙΟ ΚΥΝΗΓΗΤΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ!

Έντονο επεισόδιο στο νοσοκομείο, με τους εργαζόμενους να κυνηγούν τον υποψήφιο στις σκάλες και το ασανσέρ, μέχρι που τον φυγάδευσαν οι ψυχραιμότεροι!
Λίγες μέρες πριν από την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαίου και τα επεισόδια ανάμεσα σε υποψήφιους Βουλευτές και σε πολίτες!

Το συγκεκριμένο επεισόδιο σημειώθηκε μέσα στο χώρο του νοσοκομείου του Ηρακλείου και μάλιστα μπροστά στα έκπληκτα μάτια ασθενών και επισκεπτών!
Ο υποψήφιος, πήγε στο ΠΑΓΝΗ στα πλαίσια της καθιερωμένης περιοδείας του, μέχρι την μέρα της κάλπης. Στόχος του δεν ήταν άλλος από το να επισκεφτεί τους χώρους εργασίας του νοσοκομείου.

Αντ’ αυτού όμως βρέθηκε κυνηγημένος από τους ίδιους τους εργαζόμενους!
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάλληλοι του νοσοκομείου μόλις τον είδαν ξεσηκώθηκαν και κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του τόσο στις σκάλες του ιδρύματος όσο και στο ασανσέρ!
Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για 70 άτομα συνολικά που δημιούργησαν το «κύμα» της διαμαρτυρίας!
Τελικά ο υποψήφιος αναγκάστηκε να φύγει άρον- άρον, παρά την προσπάθεια του για να συζητήσει μαζί τους. Η οργή όμως των εργαζομένων τον έκαναν να εγκαταλείψει οποιαδήποτε κίνηση του για ειρηνική συζήτηση…
Πουθενά δε μπορούν να πάνε! Οι εποχές που όλοι τους περίμεναν με κόκκινο χαλί έχουν περάσει ανεπιστρεπτί…

ΠΗΓΗ: http://www.prionokordela.gr/

ΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΙ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΙΣΤΕΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Εξοπλισμένοι με κράνη, οι Αγανακτισμένοι μοτοσικλετιστές έχουν προγραμματίσει για την Πρωτομαγιά την 37η μοτοπορεία τους στο νομό Αττικής...

...Οι μοτοσικλετιστές σε ανακοίνωση που εξέδωσαν κάνουν λόγο για μεγάλα συνδικαλιστικά όργανα που «σφυρίζουν» αδιάφορα. Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν «οι εργαζόμενοι και οι πολίτες, μοτοσικλετιστές και μη, καλούνται μόνοι τους να αντιμετωπίσουν τον νέο εργασιακό και όχι μόνο μεσαίωνα».

Το ραντεβού έχει οριστεί για τις 12:00 στο Παναθηναϊκό Στάδιο και η αναχώρηση για το «ταξίδι» στους δρόμους της Αττικής έχει προγραμματιστεί για τις 12:30.

Οι συμμετέχοντες είναι απαραίτητο να έχουν μαζί τους άδεια, δίπλωμα, ασφάλεια, τέλη κυκλοφορίας και κράνη.
 

 

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΜΑΪΟΥ ΛΟΓΩ ΕΚΛΟΓΩΝ

\
Στην εγκύκλιο, η οποία υπογράφεται από την υφυπουργό Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, γνωστοποιούνται τα εξής:
«Λόγω της διενέργειας των Εθνικών Εκλογών στις 6 Μαΐου 2012, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 4 Μαΐου 2012 και Δευτέρα 7 Μαΐου 2012.

 Επίσης οι διευθυντές σχολείων που διαθέτουν τεχνικά μέσα διευκόλυνσης ατόμων με αναπηρίες (ράμπες κ.λπ.) να φροντίσουν ώστε να βρίσκονται στη διάθεσή τους. Παρακαλούνται οι διευθυντές Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να ενημερώσουν τα σχολεία της αρμοδιότητάς τους».
 


 

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΝΟΗΜΑ


 
Της Ευστρατίας Σουραβλά.



Είναι πολύ σημαντικό, αυτές τις κρίσιμες ώρες, να ρίξουμε μια ματιά στην Βίβλο των Ελλήνων, δηλαδή στα ΟΜΗΡΙΚΑ ΕΠΗ και να διδαχτούμε, έστω και την τελευταία στιγμή, από το πνεύμα του Οδυσσέα.
ΔΗΛΑΔΗ: Να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας, να ελέγξουμε την παρόρμηση να έχουμε τις αισθήσεις μας και τις αντένες μας ΑΝΟΙΧΤΕΣ και να μην παρασυρθούμε από την οργή και το μένος που μας διακατέχει, ώστε να γίνουμε βορρά, στους σύγχρονους "μνηστήρες".

Όταν ο Οδυσσέας φτάνει στην Ιθάκη, η μεγίστη επιθυμία του είναι ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ, τον κόσμο που του έκλεψαν.
Είναι το βιός του, είναι ο ιδρώτας μιας ζωής, είναι η γή του, είναι η πατρίδα του, είναι ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΤΟΥ.
Παρά την μεγάλη του λαχτάρα, διατηρεί την ανωνυμία του και μεταμορφωμένος σε ζητιάνο από την Θεά Αθηνά, πηγαίνει στο παλάτι ώστε να ελέγξει την κατάσταση και να πάρει τις πληροφορίες που θέλει, υπομένοντας καρτερικά τις προσβολές και την χλεύη των μνηστήρων.
ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ, ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΣΤΕΙΡΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ.

Γι αυτό τον λόγο και είναι ο αγαπημένος της Θεάς Αθηνάς, της Θεάς που αντιπροσωπεύει την ΝΟΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΣ, την ΣΟΦΙΑ, την ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ.
Της Θεάς που μελετά τον εχθρό και τον πολεμά με τα ίδια του τα όπλα.
Όταν όμως έρχεται η ώρα, όταν τους έχει στριμώξει όλους άοπλους σε ένα δωμάτιο, όταν φανερώνεται πάνοπλος, ΤΟΤΕ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ.
ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΙΚΤΟ, ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΙΟΣ ΤΟΥ, που δημιούργησε με τον δικό του ιδρώτα, ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ που οι μνηστήρες καταχράστηκαν και καπηλεύτηκαν μαζί με την φιλοξενία του οίκου του που τίμησε τον ΞΕΝΙΟ ΔΙΑ.

Είναι ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ο ΤΗΛΕ-ΜΑΧΟΣ (αυτός που δίνει την μάχη του από μακριά),που με δόλιο τρόπο επιχείρησαν να δολοφονήσουν, δηλαδή να καταδικάσουν την ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΣΕ ΑΦΑΝΙΣΜΟ, όπως δόλια σήμερα ξαναεπιχειρούν!


Ο ισχυρότερος αντίπαλός του είναι ο ΑΝΤΙΝΟΟΣ.
Η λέξη μιλά από μόνη της.
Είναι η ΑΝΤΙ-ΝΟΗΣΗ, είναι αυτό που μας κάνουν ΤΩΡΑ, είναι ο τρόπος με τον οποίο θολώνουν τις καταστάσεις και την πραγματικότητα ώστε ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ.
Είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την καθυπόταξη και δουλεία του ανθρώπου.
Είναι ο στόχος της πρώτης φονικής βολής του Οδυσσέα. Είναι ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ να πεθάνει πρώτος.
Γι αυτό, μακριά από την προπαγάνδα των ΜΜΕ.
Αν υπήρχαν αυτά το 1821,είναι αμφίβολο αν θα γίνονταν η επανάστασις των Ελλήνων, θα κινδύνευαν να μείνουν καθυποταγμένοι στην πλάνη και την θολούρα της συγχυσμένης κρίσης, εξ αιτίας της.
Και τον σκοτώνει ρίχντοντάς του το βέλος στον ΛΑΙΜΟ, στο ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ δηλαδή ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, που την χρησιμοποιεί ενάντια στη νόηση των ανθρώπων!

Ο επόμενος είναι ο ΕΥΡΥ-ΜΑΧΟΣ.
Αυτός που μάχεται με κάθε τρόπο, με εύρος, ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟΝ, ο δεινός και αδίστακτος μαχητής.
Ο ΑΜΦΙ-ΝΟΜΟΣ! Αυτός που διαστρεβλώνει τον ΝΟΜΟ και την τάξη των πραγμάτων, ο επικίνδυνος γιατί είναι ΕΤΣΙ και ΑΛΛΙΩΣ!
Γιατί λειτουργεί κατά το δοκούν.
Ο ΑΓΕ-ΛΑΟΣ! Αυτός που άγει τον λαό, που τον παρασύρει με την βοήθεια του ΑΝΤΙ-ΝΟΟΥ.
Που τον μετατρέπει σε ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΑΓΕΛΗ!

Κανένα όνομα στα Ομηρικά έπη δεν είναι δοσμένο στην τύχη!
Κρύβουν βαθύτατα νοήματα και στο χέρι μας είναι να τα αποκρυπτογραφήσουμε και να διδαχτούμε, ή καλύτερα να συνετιστούμε.
Οι πρόγονοί μας μας μιλούν, ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, μας λένε ΠΩΣ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ, μας λένε πως να τινάξουμε τον ζυγό.
ΑΡΚΕΙ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ!


ΠΗΓΗ: http://anexartitiprotovoulia.blogspot.com/