Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Πώς να μειώσετε τη δόση του στεγαστικού σας 30%


- Το σχέδιο των τραπεζών βρίσκεται προς έγκριση στην ΤτΕ και στην τρόικα
 - Περιλαμβάνει περίοδο χάριστος μέσω επιμήκυνσης ή μερικής αποπληρωμής του κεφαλαίου
 - Περιοριστικός παράγοντας η ηλικία να μην υπερβαίνει τα 75
 - Σε ποιες περιπτώσεις ο δανειολήπτης δε θα καταβάλλει καθόλου δόσεις

Το σχέδιο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών για τη ρύθμιση των στεγαστικών δανείων έχει αποσταλεί προς έγκριση στην Τράπεζα της Ελλάδος και στην τρόικα.
Τι περιλαμβάνει το σχέδιο
Αν και η προεκλογική εξαγγελία της κυβέρνησης περιλάμβανε τη ρύθμιση της μηνιαίας δόσης του δανείου στο 30% του εισοδήματος του δανειολήπτη κάτι τέτοιο τελικά δε θα υπολοιηθεί. Έτσι η πρόταση που σχεδίασαν οι τράπεζες προβλέπει τη μείωση της δόσης κατά 30% για τα επόμενα τρία ή πέντε χρόνια για όσους δανειολήπτες αποδεδειγμένα έχουν εισοδηματικές απώλειες από το ξέσπασμα της κρίσης και μετά. Με αυτό τον τρόπο θα δοθεί μία “ανάσα” στα νοικοκυριά που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους προς τις τράπεζες.
Σύμφωνα με τραπεζικό στέλεχος που συμμετέχει στην ομάδα διαμόρφωσης του εν λόγω σχεδίου, σηματικό πλεονέκτημα αυτής της πρότασης είναι δεν τίθεται θέμα αύξησης του επιτοκίου και μετά το πέρας της μεταβατικής περιόδου επανέρχονται ξανά οι βασικοί όροι του δανείου, όπως π.χ η διάρκεια, χωρίς κανένα κόστος.
Πώς θα μείωσετε τη δόσης του στεγαστικού σας
Η μείωση στη μηνιαία δόση θα γίνεται με δύο τρόπους.
1. Με επιμήκυνση ως πέντε έτη, δηλαδή η δόση θα μειώνεται με αύξηση της διάρκειας αποπληρωμής του δανείου από 3 έως 5 έτη.
2. Με μερική αποπληρωμή κεφαλαίου, δηλαδή ο δανειολήπτης θα μπορεί για τα επόμενα 3 με 5 χρόνια να αποπληρώνει το σύνολο των τόκων και μέρος του κεφαλαίου ώστε η συνολική μείωση στη δόση να φτάνει το 30%.
Στο μεταξύ σύμφωνα με την εφημερίδα το ΒΗΜΑ, οι τράπεζες συνεχίζουν με αμείωτη ένταση τις ρυθμίσεις καθώς το ποσοστό των “κόκκινων δανείων” είναι περίπου 40% στην καταναλωτική πίστη, 25% στις επιχειρηματικές χορηγήσεις και 20% στα στεγαστικά δάνεια.
Μάλιστα οι τράπεζες σε περιπτώσεις που έιναι πραγματικά δύσκολες προωθούν ακόμη πιο επιθετικές ρυθμίσεις. Ειδικότερα, σε δανειολήπτες που τα εισοδήματά τους δεν επαρκούν ώστε να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, η περικοπή στη μηνιαία δόση μπορεί να φτάσει ακόμη καισ το 80% ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος αλλά και την περιουσιακή κατάσταση.
Στην περίπτωση που δανειολήπτης και τράπεζα δεν μπορούν να βρουν τη “χρυσή τομή”, τότε ο πρώτος μπορεί να προσφύγει στη δικαιοσύνη κάνοντας χρήση του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Σε αυτήν την περίπτωση το μειονέκτημα έιναι ότι η έκδοση της απόφασης καθυστερεί λόγω των πολλών αιτημάτων που έχουν κατατεθεί.
Σε γενικές γραμμές, όσο περισσότερο αυξάνεται η διάρκεια του στεγαστικού δανείου τόσο μειώνεται η μηνιαία δόση. Σε αυτήν την περίπτωση όμως αυξάνονται οι συνολικοί τόκοι που θα κληθεί να πληρώσει ο δανειολήπτης. Αξίζει να σημειωθεί πως σημαντικό παράγοντα παίζει η ηλικία του δανειολήπτη η οποία στη λήξη του δανείου δε θα πρέπει να υπερβαίνει τα 70 – 75 χρόνια, αναλόγως με την πολιτική της κάθε τράπεζας.
Τέλος, σε ακραίες περιπτώσεις, οι τράπεζες μπορούν να παράσχουν μία περίοδο χάριτος κατα την οποία ο δανειολήπτης δε θα καταβάλλει δόσεις. Σε αυτήν την περίπτωση, οι τόκοι κεφαλαιοποιούνται με αποτέλεσμα να αυξάνεται το συνολικό χρέος.
Επιμέλεια: Θυμουλέα Ιωάννα
ΠΗΓΗ: www.newsit.gr

 

 

Επιστρατεύουν Γερμανούς συνταξιούχους εφοριακούς για την Ελλάδα


Γερμανούς συνταξιούχους εφοριακούς στην Ελλάδα θέλει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Ποιο είναι το σχέδιο που θέλουν να βάλουν σε εφαρμογή.

 

Γερμανούς συνταξιούχους εφοριακούς θέλει να επιστρατεύσει το ΔΝΤ θέλει προκειμένου να οικοδομηθεί ένα λειτουργικό φορολογικό σύστημα στην Ελλάδα, αναφέρει η εβδομαδιαία οικονομική επιθεώρηση Wirtschaftswoche.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας που μεταδίδει η Deutsche Welle, "σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να οικοδομήσει ένα λειτουργικό χρηματοπιστωτικό σύστημα στην Ελλάδα, η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, θέλει να κινητοποιήσει και Γερμανούς συνταξιούχους.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, προκειμένου να δημιουργήσει μια "εσωτερική δεξαμενή ειδικών", αναζητά Γερμανούς εμπειρογνώμονες με μακροχρόνια εμπειρία στο πεδίο της φορολογίας".

"Ήδη από τον Νοέμβριο του προηγούμενου έτους περίπου 170 εμπειρογνώμονες επί των φορολογικών από γερμανικές οικονομικές υπηρεσίες βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου να ενισχύσουν τις ελληνικές φορολογικές αρχές.
Κατά τον υφυπουργό Οικονομικών Χάρτμουτ Κόσικ ωστόσο, μόλις επτά Γερμανοί δημόσιοι υπάλληλοι χρησιμοποιήθηκαν στην Αθήνα.

Σε διήμερα ή τριήμερα workshops εκπαίδευσαν Έλληνες υπαλλήλους στα πεδία της εφαρμογής, του εξωτερικού ελέγχου αλλά και του τρόπου αντιμετώπισης των μεγάλων επιχειρήσεων και των πλουσίων πολιτών".

ΠΗΓΗ: www.news247.gr

Μαφία βιολογικών προϊόντων, εξέδιδε ψεύτικες βεβαιώσεις για να εισπράττει τις επιδοτήσεις - Δρούσε και στην Φωκίδα


Κύκλωμα που εξέδιδε ψεύτικες βεβαιώσεις για μαϊμού βιολογικά προϊόντα, προκειμένου να εισπράττει τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις, αποκαλύφθηκε στην Αιτωλοακαρνανία όταν τρία άτομα συνελήφθησαν να αφαιρούν έγγραφα από φακέλους των αιτήσεων που είχαν κατατεθεί για χρηματοδότηση εκτάσεων βιολογικής καλλιέργειας και κτηνοτροφίας. Το κύκλωμα δρούσε παράλληλα και στη Φωκίδα.
Όπως αναφέρει η RealPlanet,  η «μαφία» των βιολογικών, δρούσε παράλληλα σε πέντε νομούς: Αιτωλοακαρνανία, Κεφαλλονιά, Άρτα, Πρέβεζα και Φωκίδα, ενώ τα μέλη της είναι κυρίως γεωπόνοι και κτηνοτρόφοι, ενώ συμμετέχουν και αντιπρόσωποι επίσημων οργανισμών πιστοποίησης προϊόντων.
Οι επιτήδειοι, χρησιμοποιούσαν πλαστές βεβαιώσεις, ότι δήθεν οι εκτάσεις τους πληρούν τα ευρωπαϊκά κριτήρια της βιολογικής καλλιέργειας και έπαιρναν τις επιδοτήσεις που χορηγούν από κοινού η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ελληνικό κράτος. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επιδοτήσεις που έχουν δοθεί συνολικά για τις βιολογικές καλλιέργειες τα τελευταία χρόνια αντιστοιχούν σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.
Εκτός από τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις όμως, πολλοί καλλιεργητές παρουσιάζουν τα προϊόντα τους ως βιολογικά προκειμένου να τα διαθέτουν σε υψηλότερες τιμές από τα συμβατικά. Δεν είναι τυχαίο, όπως αναφέρει η RealPlanet,ότι κάθε χρόνο εντοπίζονται τουλάχιστον 500-700 καλλιεργητές που ψεκάζουν με χημικά τα «βιολογικά» τους προϊόντα και κτηνοτρόφοι που δεν ταΐζουν τα ζώα τους με τι προβλεπόμενες τροφές.
Οι φορείς πιστοποίησης έχουν ήδη καταθέσει μηνύσεις,, ενώ οι Αρχές προσπαθούν να διαπιστώσουν πόσα χρήματα έχουν αποσπάσει οι επιτήδειοι με αυτή τη μέθοδο.

 

Eurostat: Μείωση μισθών σημειώνεται μόνο στην Ελλάδα !


Αύξηση σημειώθηκε στους μισθούς ανά ώρα εργασίας σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. στο β' τρίμηνο του 2012 πλην της Ελλάδος, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Eurostat.

Ακόμη και χώρες με οικονομικά προβλήματα όπως η Ισπανία και η Ιταλία, δεν έχουν εμφανίσει σχεδόν καμία μισθολογική μείωση κατά τη διάρκεια της κρίσης, ενώ Πορτογαλία και Ιρλανδία έχουν προχωρήσει σε αυξήσεις, έπειτα από μικρού μεγέθους μειώσεις σε προηγούμενα τρίμηνα.


 

Κάλεσμα συμπολιτών για το αυριανό Δημοτικό Συμβούλιου

Τη Δευτέρα τελικά 1 Οκτωβρίου και ώρα 18.30 στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Άμφισσας, θα πραγματοποιηθεί το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Δελφών που αναβλήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Η Πρωτοβουλία Πολιτών "ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ" θα παραστεί για να καταθέσει το ψήφισμα της 19-9-2012 με τις υπογραφές των συμπολιτών μας και ταυτόχρονα θα ζητήσει από όλα τα μέλη και τις παρατάξεις του Δημοτικού συμβουλίου να πάρουν θέση για το θέμα.

Η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη. Για τον λόγο αυτό όσοι από τους συμπολίτες μας έχουν την δυνατότητα και μπορούν, θα πρέπει να παρευρεθούν αύριο στο συμβούλιο.

Η παρουσία του κόσμου αποτελεί αναμφίβολα, ένα ισχυρό μέτρο πίεσης προς τους τοπικούς άρχοντες.
 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΦΩΚΙΔΑΣ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 30/9

Μετά την χθεσινή νίκη επί της Γλυφάδας ο Αστέρας Ιτέας προκρίθηκε στην επόμενη φάση του κυπέλλου. Επίσης προκρίθηκε και ο Ανδρούτσος Γραβιάς ο οποίος κέρδισε τον Ησαΐα Δεσφίνας.
Σήμερα θα γίνει ο αγώνας Κρισσαίος - Αναγέννηση Βουνιχώρας .
 
Τα χθεσινά αποτελέσματα :

1 Αστέρας Ιτέας – Γλυφάδα 2 - 0
2 Ησαΐας Δεσφίνας - Ανδρούτσος Γραβιάς 0 - 3
3 Κρισσαίος - Αναγέννηση Βουνιχώρας , Κυριακή , 16:00
4 Φωκικός – Απόλλων Ευπαλίου : αναβλήθηκε

ΠΗΓΗ: http://iteasports.blogspot.gr/

Η τρόικα επιμένει σε ''τυφλές'' απολύσεις'' 15.000 δημοσίων υπαλλήλων


''Πατάνε'' Ελλάδα σήμερα οι επικεφαλής της τρόικας-Αύριο ξεκινάει ο τελικός γύρος διαπραγματεύσεων. Διαψεύδει ο Σόιμπλε πως υπάρχει ειλημμένη απόφαση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των 31 δις ευρώ προς την Ελλάδα.

Από σήμερα επιστρέφουν στην Αθήνα οι επικεφαλής της τρόικας καθώς αύριο Δευτέρα ξεκινάει ο τελικός γύρος διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση για το νέο πακέτο μέτρων, ενώ αύριο κατατίθεται στη Βουλή το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού.
Οι διαπραγματεύσεις πριν ακόμα αρχίσουν έχουν ήδη αποκτήσει διαστάσεις θρίλερ αφού σύμφωνα με την Ναυτεμπορική ''οι πληροφορίες θέλουν την τρόικα να ζητεί οριζόντιες απολύσεις χιλιάδων υπαλλήλων, πέραν των στόχων που έχουν τεθεί για το 2015.Ειδικότερα, η τρόικα φέρεται να θέτει θέμα απόλυσης 15 χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, αριθμός ο οποίος διευκρινίζεται ότι δεν σχετίζεται με τις μέχρι τώρα απαιτήσεις της -των 150.000 έως το 2015-, αλλά αφορά επιπλέον υπαλλήλους, προκειμένου, όπως υποστηρίζουν, «να υπάρξει μεγαλύτερη -από την αρχικά ζητηθείσα- μείωση του μισθολογικού κόστους». Το σχέδιο προβλέπει την έξοδο, σε 4 χρόνια και κατά προσέγγιση, αρχικά 1.000 υπαλλήλων στη συνέχεια 5.500, μετά 6.000 και στη συνέχεια 3.500.''
Κατηγορηματική διάψευση από τον Σόιμπλε
"Δεν υπάρχει νέα κατάσταση πραγμάτων για την Ελλάδα", δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Κότχαους, διαψεύδοντας δημοσιεύματα που ήθελαν την απόφαση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης από το πακέτο στήριξης να είναι ήδη ειλημμένη, ανεξαρτήτως του περιεχομένου της έκθεσης της τρόικας και την δόση να δίδεται όταν τα μέτρα ψηφιστούν από το ελληνικό κοινοβούλιο.
"Η τρόικα διαπραγματεύεται και συζητά με την ελληνική κυβέρνηση και στη συνέχεια θα συντάξει την έκθεσή της. Μόνο όταν παρουσιαστεί η έκθεση θα έχουμε μια βάση για να αποφασίσουμε πώς θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε", πρόσθεσε ο κ. Κότχαους, σε δήλωσή του στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού "Der Spiegel".

Πηγή: Deutsche Welle
ΑΠΟ: www.newsit.gr
 

Με αυτό το video πάνε για εσχάτη προδοσία όσοι έφεραν και ψήφισαν το μνημόνιο

Ο Ρουμειώτης αποδεικνύει τα όσα ήδη ξέραμε

Χρειαζόμαστε όσο ποτέ Κάθαρση Για το πως φτάσαμε στο μνημονιο. Με ποιους όρους έγινε η προσφυγή στο ΔΝΤ . Υπέρ ποιων έγινε όταν έγινε το κούρεμα του χρέους.

Εάν σε κάθε περίπτωση υπερασπίστηκαν το εθνικό συμφέρον στο μέγιστο βαθμό και σε όλα τα επίπεδα. Αλλά και γιατί πέρασε από την βουλή αυτή η τραγωδία. Πόσα θύματα πόσοι νεκροί πόση δυστυχία.

Όλα πρέπει να μπουν σε τάξη και γρήγορα.
Χρειαζόμαστε όσο ποτέ Κάθαρση! Χρειαζόμαστε δικαιοσύνη για να οδηγηθούμε σε δίκες και ποινές με τις οποίες θα ηρεμήσει η κοινωνία.



http://harrytsopanos.blogspot.com/
ΑΠΟ: http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/

 

Δυο έργα για την Ιτέα από τα έξι που αποφάσισε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την Φωκίδα, μετά από την πρόταση της Αντιπεριφερειάρχη κας Γ. Γαζή.




 

ΣΟΚ από σενάρια για πραξικόπημα από στρατιωτικούς επί Γ. Παπανδρέου - Σκληρές απαντήσεις από Παναγιωτόπουλο και Κωσταράκο - Τι δηλώνει ο Παπανδρέου


- ONALERT: Ο τότε υπ. Εθνικής Άμυνας Π. Μπεγλίτης να βγει δημόσια και να καταθέσει ότι ξέρει
 - "Πού ,ποιοι και πως προσπάθησαν να κάνουν πραξικόπημα στην Ελλάδα του 2011-2012"
 - Έντονη η αντίδραση του ΥΕΘΑ Παναγιωτόπουλου αλλά και του Α/ΓΕΕΘΑ Μ. Κωσταράκου
 - Περισσότερα στοιχεία για τη σκοτεινή αυτή υπόθεση στο www.onalert.gr
Δεν φθάνει η σκληρή επίθεση που δέχονται οι στρατιωτικοί από την κυβέρνηση και την τρόϊκα. Θα πρέπει πάλι να υποστούν και τα σενάρια περί …πραξικοπήματος που σχεδίαζαν σκοτεινοί κύκλοι εναντίον της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου!

Το ΒΗΜΑ της Κυριακής που κυκλοφορεί σε λίγες ώρες έχει πρώτο θέμα το πως “αποφύγαμε το πραξικόπημα”! Το ρεπορτάζ συνοδεύεται και από άρθρο του Στ.Ψυχάρη, ενώ η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι έχει στοιχεία και ονόματα.


Στο ρεπορτάζ γίνεται αναφορά στην αλλαγή των τεσσάρων Αρχηγών και ειδική αναφορά στον Φ.Φράγκο.
Όλα όσα είχαν ειπωθεί την περίοδο της υπουργίας Πάνου Μπεγλίτη, όχι μόνο δεν στηρίχθηκαν πουθενά ,αλλά αντιμετωπίστηκαν από το σύνολο του στρατέυματος ως γραφικότητες.

Ανεξάρτητα από το δημοσίευμα της εφημερίδας η οποία προφανώς θα έχει από κάποιες πηγές πληροφόρηση, οφείλει πλέον ο κ.Πάνος Μπεγλίτης να βγει δημόσια και να καταθέσει ότι ξέρει για το θέμα. Αν ξέρει κι αν έχει στοιχεία… Η περίοδος που διανυουμε είναι άκρως επικίνδυνη για να αφήνουμε σενάρια και πληροφορίες να σέρνονται εντός και εκτός Βουλής. Οι πολιτικοί έχουν την πρώτη και μεγαλύτερη ευθύνη.

Είναι ώρα λοιπόν ο κ.Μπεγλίτης να μιλήσει με στοιχεία και αποδείξεις. Που ,ποιοι και πως προσπάθησαν να κάνουν πραξικόπημα στην Ελλάδα του 2011-2012.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ONALERT.GR


Άμεση και έντονη ήταν η αντίδραση του υπ. Εθνικής Άμυνας Παναγιωτόπουλου. « Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ήταν, είναι και θα είναι προσηλωμένες στο καθήκον που τους έχει τάξει το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας και ο Ελληνικός Λαός: να διασφαλίζουν και να κατοχυρώνουν την Εθνική Ανεξαρτησία, την Κυριαρχία και την Εθνική Ακεραιότητα της χώρας. Όλα τα άλλα είναι εκτός πραγματικότητας…» δήλωσε ο ΥΕΘΑ.

Σκληρή ήταν και η απάντηση που έδωσε ο Α/ΓΕΕΘΑ Μ. Κωσταράκος μέσω Twitter. Ο ίδιος έγραψε "Τα περί πραξικοπήματος πέρυσι τον Νοέμβριο είναι απόλυτα αβάσιμα και προσβλητικά για τις ΕΔ. Είμαστε οι φρουροί της πατρίδος και όχι επίορκοι".

Σύμφωνα με το onalert είναι απολύτως βέβαιο ότι η επαναφορά του σεναρίου πραξικοπήματος θα επιβαρύνει κι άλλο το ήδη τεταμένο κλίμα στις ΕΔ, το προσωπικό των οποίων περιμένει τη νέα βάναυση περικοπή των αποδοχών του. Όλα αυτά την ώρα που οι στρατιωτικοί αποφάσισαν νέα κινητοποίηση μαζί με τους αστυνομικούς.

Τι δηλώνει ο πρωην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου

«Στοιχεία περί επικείμενου πραξικοπήματος δεν είχαν περιέλθει σε γνώση του τότε πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση από το Γραφείο του κ. Παπανδρέου και υπενθυμίζεται ότι, ανάλογες πληροφορίες είχαν δει το φως της δημοσιότητας τον Νοέμβριο του 2011 σε ευρωπαϊκά ΜΜΕ και είχαν διαψευστεί.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι «στόχος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ήταν η διασφάλιση της ικανότητας, της δυνατότητας και της αποτελεσματικότητας των Ενόπλων Δυνάμεων να υπερασπίζονται τη χώρα και να εμπεδώνουν το αίσθημα της ασφάλειας στον Ελληνικό λαό».

Επιπλέον, τονίζεται ότι «οι περσινές κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις, έγιναν με βάση τα προβλεπόμενα και τη νομιμότητα και διασφάλιζαν το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων στο πλαίσιο πάντα της αποστολής τους, όπως καθορίζεται από το Σύνταγμα και τους νόμους, με σεβασμό στις αρχές της αξιοκρατίας και της διαφάνειας».
ΠΗΓΗ: www.newsit.gr



 

 

Χρ. Σταϊκούρας: Εξαιρετικά επώδυνο το νέο πακέτο μέτρων! ΒΙΝΤΕΟ


"Το νέο μεσοπρόθεσμο σχέδιο δράσης ύψους 13,5 δισ. ευρώ που οριστικοποιείται αυτές τις ημέρες θα είναι εξαιρετικά επώδυνο για τους πολίτες και ιδιαίτερα δύσκολο για την κυβέρνηση, αλλά αποτελεί δέσμευση της χώρας απέναντι στο μηχανισμό χρηματοδοτικής στήριξης της τρόικα". Αυτό παραδέχτηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας κατά το επίσημο δείπνο με το οποίο κηρύχθηκε η έναρξη του συνεδρίου Capital+Vision.



 


www.capital.gr
 

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ Χ.Ο.Ι.Κ. ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΟΥ ΑΣΩΠΟΥ - ΦΩΤΟ

Ο Σύλλογος Χιονοδρόμων Ορειβατών Ιτέας Κίρρας στις 20 Σεπτεμβρίου 2012 περπάτησε το φαράγγι του Ασωπού

Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο του Συλλόγου, κον Παναγιώτη Δελλή για την αποστολή των φωτογραφιών.
















 

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Αεροφωτογραφίες από τα πιο συναρπαστικά μέρη του πλανήτη

Φωτογραφίες με θέαΑκτή στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας

Φωτογραφίες με θέα

Όταν κοιτάς από ψηλά, η Γη είναι πολύ πιο εντυπωσιακή! Αυτό είναι γνωστό, αλλά κάθε φορά που βλέπουμε αεροφωτογραφίες, είναι σαν την πρώτη φορά.

Οι ακόλουθες αεροφωτογραφίες είναι αποτέλεσμα της δουλειάς της General Electric, η οποία δημιούργησε μία κάμερα ειδικά για φωτογράφιση από μεγάλα ύψη.

Η κάμερα εγκαθίσταται σε ελικόπτερο, το οποίο πετά πάνω από τα πιο συναρπαστικά μέρη του πλανήτη ή τοποθετείται σε ψηλά κτίρια. Σε κάθε περίπτωση, οι φωτογραφίες κόβουν την ανάσα.


Το τηλεσκόπιο Αρεσίμπο στο Πουέρτο Ρίκο

Το νησί φοίνικας στο Ντουμπάι

Το φεστιβάλ αερόστατων στο Νέο Μεξικό

Το νησί Κο Πανίι στην Ταϊλάνδη

Καταρράκτες Τζίτζι στη Γκαμπόν


Θερμοκήπια στην Ανδαλουσία της Ισπανίας

Κάμπινγκ στη Νεβάδα
 
ΠΗΓΗ: www.newsbeast.gr


ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ - ΙΖΟΛΑ


Η Ιζόλα ήταν μια ελληνική εταιρία κατασκευής οικιακών συσκευών. Οι εγκαταστάσεις παραγωγής ήταν στην Θήβα και κατασκεύαζε ψυγεία, κουζίνες και θερμοσίφωνες. Αποτέλεσε χαρακτηριστικό παράδειγμα ελληνικής επιχειρηματικότητας στον τομέα της βιομηχανίας κατά την μεταπολεμική περίοδο και την περίοδο εξηλεκτρισμού της Ελλάδας.
Ιδρύθηκε το 1930 από Μικρασιάτες πρόσφυγες κατασκευάζοντας μονωτικούς σωλήνες και σιδηροσωλήνες, εμαγιέ και καζανάκια. Το 1951 παρουσίασε την πρώτη κουζίνα Ελληνικής κατασκευής και ένα χρόνο μετά το πρώτο ψυγείο Ελληνικής κατασκευής.

Ανάπτυξη
Κατά την περίοδο 1932-1934, ο Παναγιώτης Δράκος έγινε από μέτοχος του 20%, ιδιοκτήτης της Ιζόλα. Το 1937, η εταιρεία αποκτά ιδιόκτητο κτίριο στην Καλλιθέα (Τζιτζιφιές).
Κατά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, η Ιζόλα επιτάσσεται διαδοχικά από την ελληνική κυβέρνηση, τους Γερμανούς, τους Ιταλούς και στη συνέχεια από τους Άγγλους το 1945, αρχικά για να καλύψει τις ανάγκες της Αεροπορίας και στη συνέχεια ως συνεργείο αυτοκινήτων.
Μετά τον πόλεμο η οικογενειακή επιχείρηση προσπαθεί να λάβει έγκριση μακροχρόνιου δανείου στο πλαίσιο του σχεδίου Μάρσαλ στον τομέα κατασκευής σωλήνων, αλλά δε θα τα καταφέρει, με αποτέλεσμα να στραφεί στον κλάδο των ηλεκτρικών οικιακών συσκευών, όπου και τελικά πέτυχε τη δανειοδότηση.
Ακμή
Το 1963, Ο Παναγιώτης Δράκος εγκαταλείπει τη θέση του προέδρου και ανακηρύσσεται επίτιμος πρόεδρος. Ο Γεώργιος Δράκος, γιος του προαναφερθέντος, διετέλεσε πρόεδρος του ομίλου εταιρειών Ιζόλα και του ΣΕΒ (1958-1968). Υπό τη διοίκησή του η επιχείρηση θέσπισε πρωτοποριακές σχέσεις με το προσωπικό (συμβούλια προσωπικού σε όλες τις βαθμίδες της διοίκησης, συμμετοχή των εργαζομένων στα κέρδη της εταιρείας, επιμόρφωση των εργαζομένων στο χώρο εργασίας) και χρησιμοποίησε συστηματικά τη διαφήμιση των προϊόντων της, με κύριο σύνθημά της ότι «έφερνε τον πολιτισμό στο σπίτι» κατά τη δεκαετία του 1950-1960 και σήμα κατατεθέν της το ελεφαντάκι.
Η επιχείρηση διέθετε διαρκή έκθεση στην οδό Αμερικής στο κέντρο της Αθήνας, όπου παρουσιάζονταν οι ηλεκτρικές της συσκευές, καθιερώνοντας το σύστημα πώλησης ηλεκτρικών ειδών με μηνιαίες δόσεις.

Προϊόντα

Η Ιζόλα προωθούσε δύο τύπους ψυγείων, οκτώ τύπους κουζινών, τρία μεγέθη θερμοσιφώνων, καθώς και θερμάστρες, καλοριφέρ, λουτρά, νιπτήρες κ.ά. Οι κατασκευές αυτές ήταν κυρίως από σίδηρο ή εμαγιέ.

Πτώση και κατάρρευση

Το 1974, είχε δημιουργηθεί ένας όμιλος πέντε βιομηχανιών εξειδικευμένων στην παραγωγή οικιακών συσκευών. Ωστόσο, η πετρελαϊκή κρίση και ο ξένος ανταγωνισμός οδήγησαν σε χρέη την εταιρεία. Στο τέλος του 1977, η Ιζόλα και η Εσκιμό δημιούργησαν κοινή εταιρεία, την Ελίντα, η οποία περιλάμβανε τον τομέα ανάπτυξης και τα εμπορικά σήματα και των δυο πλευρών.

Το 1986, η ΕΛΙΝΤΑ χαρακτηρίστηκε «προβληματική επιχείρηση» και το 1991 έκλεισε λόγω χρεωκοπίας.

ΠΗΓΗ: http://el.wikipedia.org/


 

Παραλίγο να γίνει πραξικόπημα;


Ενα δημοσίευμα το οποίο αναμένεται να συζητηθεί και να προκαλέσει σεισμό θα φιλοξενήσει αύριο η εφημερίδα το Βήμα της Κυριακής, όπως προαναγγέλλεται σήμερα σε ολοσέλιδη καταχώριση στην εφημερίδα «Τα Νέα».
Σύμφωνα με την προαναγγελία της εφημερίδας που έχει τίτλο  «Το πραξικόπημα που δεν έγινε»   πέρυσι τον Οκτώβριο η κυβέρνηση Παπανδρέου ουσιαστικά απέτρεψε, λίγο πριν παραιτηθεί ο πρωθυπουργός και παραδώσει τη θέση του στον Λουκά Παπαδήμο, στρατιωτικό πραξικόπημα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα τα στοιχεία του ρεπορτάζ είναι τα εξής:

- Η περσινή στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη που ματαιώθηκε έπειτα από εισβολή δεκάδων πολιτών στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.
- Οι έντονες αποδοκιμασίες κατά του προέδρου της Δημοκρατίας και η απόπειρα τμήματος των Ευέλπιδων να παρελάσουν παρά τις αντίθετες εντολές των ανωτέρων τους
- Είχαν προηγηθεί δύο μέρες νωρίτερα,πάλι στη συμπρωτεύουσα αποδοκιμασίες και προπηλακισμοί υπουργών της τότε κυβέρνησης
- Λίγες ημέρες αργότερα, την 1η Νοεμβρίου, το ΚΥΣΕΑ προχωρά σε μαζικές αποστρατείες αξιωματικών και των τριών Οπλων.
- Η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν εξήγησε ποτέ πειστικά εκείνες τις μαζικές αποστρατείες αλλά πολλές ήταν οι συζητήσεις της περιόδου ότι με αυτές απετράπησαν κινήσεις πολιτικής αποσταθεροποίησης
- Σχεδόν ένα χρόνο μετά θρυλείται ότι πολιτικό πρόσωπο προερχόμενο από τον εθνικιστικό χώρο βολιδοσκοπήθηκε από ομάδα αξιωματικών αν θα ήθελε να συμμετάσχει σε στρατιωτική κυβέρνηση που θα αναλάμβανε να αποκαταστήσει την τάξη και την κοινωνική ειρήνη στη χώρα
- Και το κείμενο της προαναγγελίας καταλήγει υποστηρίζοντας ότι «η δημοσιογραφική έρευνα αποκαλύπτει ότι εκείνες οι αποστρατείες μπορούν σήμερα να αποτιμηθούν ως το τέλος ενός πραξικοπήματος που δεν έγινε...

Είναι προφανές ότι ένα τέτοιο δημοσίευμα από τη συγκεκριμένη εφημερίδα θα προκαλέσει πολλές συζητήσεις και θα δημιουργήσει μείζον θέμα. Πολύ περισσότερο μάλιστα που σήμερα το πολιτικό σκηνικό της χώρας μοιάζει αποσταθεροποιημένο για μια ακόμη φορά με τη σκανδαλολογία να κυριαρχεί και τις λίστες πραγματικές ή όχι να κυριαρχούν στο δημόσιο διάλογο.

Η σύνθεση της φωτογραφίας προέρχεται από την εφημερίδα.

ΠΗΓΗ: www.mediagroup.gr
 

Άνω-κάτω οι πτήσεις! Προβλήματα στο Ελ. Βενιζέλος λόγω βλάβης στο ραντάρ


Βλάβη στο ραντάρ του διεθνούς αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στις πτήσεις προς και από το αεροδρόμιο. Τα αεροσκάφη δεν μπορούσαν να προσγειωθούν, ούτε να απογειωθούν, με αποτέλεσμα να υπάρξουν πολύωρες καθυστερήσεις.
Βλάβη εκδηλώθηκε στις 12:51 λόγω πτώσης της τάσης. Ωστόσο η τεχνική βλάβη αποκαταστάθηκε λιγο μετά τις 17.00 το απόγευμα του Σαββάτου και άρχισε η σταδιακή αποκατάσταση των πτήσεων.
Οι αρμόδιοι της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας διαβεβαιώνουν ότι δεν υπήρξε θέμα ασφάλειας των πτήσεων.

Εξήντα μουσεία «ζουμάρουν» στην κρίση

Μια καθαρά ευρωπαϊκή γιορτή, είναι οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Στη χώρα μας γιορτάζονται για 18η συνεχή χρονιά.


Εξήντα μουσεία «ζουμάρουν» στην κρίση
 
 
Μια καθαρά ευρωπαϊκή γιορτή, είναι οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Στη χώρα μας γιορτάζονται για 18η συνεχή χρονιά. Ο φετινός εορτασμός γίνεται σήμερα και το Σαββατοκύριακο και έχει ως θέμα του τις κρίσεις οποιασδήποτε μορφής.
Εξήντα και πλέον μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι ανά την Ελλάδα μετέχουν στο πρόγραμμα εκδηλώσεων. Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη κυρίως στα σχολεία, ενώ το Σαββατοκύριακο η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους και στα μουσεία όλης της χώρας θα είναι ελεύθερη.
Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο έχει οργανώσει μικρή περιοδική έκθεση στην αίθουσα 39 του ισογείου με τίτλο «Κρίσεις: συνέχειες και ασυνέχειες στην Ιστορία: Μεταβατικές περίοδοι στην Ιστορία και Αρχαιολογία». Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο προτείνει θεματική διαδρομή με τίτλο «Εχει ο καιρός γυρίσματα: Εικονομαχία, Αλωση, Νεότερη Εποχή».Η Α' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Ακροπόλεως, οργανώνει πολλές εκδηλώσεις: στην Ακρόπολη και στο Μουσείο της Αρχαίας Αγοράς

Ξεναγήσεις
Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά, υπό τον τίτλο «? ήξει Δωριακός Πόλεμος?» θα γίνουν εκπαιδευτικές ξεναγήσεις.

Από τις εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη ξεχωρίζει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Αρχαιολογικό Μουσείο με τίτλο «Οι Εβραίοι στη Θεσσαλονίκη. Ανεξίτηλα σημάδια στον χώρο». Στους Δελφούς θα γίνουν εκδηλώσεις με τίτλο «Τόποι/ταυτότητες/φυσική και πολιτιστική κληρονομιά: κρίσιμα θέματα στρατηγικού σχεδιασμού». Κύκλοι ομιλιών και ξεναγήσεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών (σήμερα), στα μουσεία του Γαλαξιδίου (Κυριακή), θεματικές διαδρομές στο Κωρύκειο Αντρο, εργαστήρια. ΠΜΣ Μουσειακές Σπουδές Πανεπιστημίου Αθηνών, Τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Εργων Τέχνης του ΤΕΙ Αθήνας σε συνεργασία με το Εργαστήριο - Κέντρο Μουσειακών Ερευνών του Πανεπιστημίου Αθηνών, την Ι΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και την Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας - Σπηλαιολογίας Νότιας Ελλάδας.

http://www.ethnos.gr/

Πόσο θα μας κοστίσει η νέα φοροεπιδρομή


Στη χρεοκοπία αναμένεται να οδηγήσει χιλιάδες νοικοκυριά το νέο πακέτο φόρων. Τι θα πληρώσουν μισθωτοί και συνταξιούχοι.

Δυσβάστακτα φορολογικά βάρη θα φέρει το νέο πακέτο φόρων ύψους 3 δισ. ευρώ, με πρώτα θύματα τους.... συνήθεις υπόπτους (μισθωτούς, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες).
Το σχέδιο που βρίσκεται στο τραπέζι του οικονομικού επιτελείου, προβλέπει τη μείωση του ανώτατου φορολογικού συντελεστή από το 45% που είναι σήμερα και επιβάλλεται στο τμήμα εισοδήματος άνω των 100.000 ευρώ, σε 35% για εισόδημα άνω των 16.000 ευρώ ή σε 30% για εισόδημα άνω των 22.000 ευρώ.
Σύμφωνα με το "Έθνος" στα σενάρια που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών, περιλαμβάνεται και η κατάργηση των πρόσθετων αφορολόγητων ποσών για τα προστατευόμενα τέκνα ή εναλλακτικά η περικοπή τους κατά 50%.
Το πακέτο νέων φόρων, συμπληρώνεται με την κατάργηση του αφορολόγητου για περίπου 800.000 ελεύθερους επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις και την επιβολή ενός φόρου 35% από το πρώτο ευρώ του εισοδήματος, αύξηση των φόρων στις αμοιβές των ναυτικών από 66% έως 233% και αύξηση του φόρου στους τόκους καταθέσεων.
Με το αφορολόγητο να διατηρείται στα 5.000 ευρώ, τα εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων θα φορολογούνται με νέα φορολογική κλίμακα. Έτσι, σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, οι φοροεπιβαρύνσεις θα φτάσουν μέχρι και τα 1.400 ευρώ για μισθωτούς και συνταξιούχους με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.

 

«Στη φάκα» του ΣΔΟΕ τρεις εν ενεργεία υπουργοί από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας!

«Στη φάκα» του ΣΔΟΕ τρεις εν ενεργεία υπουργοί!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», στο στόχαστρο της υπηρεσίας βρίσκονται και σοβαρές υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται εν ενεργεία υπουργοί της κυβέρνησης Σαμαρά.
Πρόκειται όπως αναφέρει το δημοσίευμα για στελέχη που προέρχονται από το χώρο της Ν.Δ. και τα οποία καταλαμβάνουν υψηλόβαθμες θέσεις.

Ήδη, ο ένας εκ των υπουργών επικοινώνησε με τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ, ζητώντας να ενημερωθεί αν βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα που τον αφορά.
Οι δύο από τους τρεις υπουργούς, βάσει των πληροφοριών που έχουν βρεθεί στη διάθεση της εφημερίδας, έχουν περάσει σε διαφορετικούς χρόνους από το ίδιο κυβερνητικό πόστο. Μάλιστα, ο συγκεκριμένος τομέας, εσχάτως, βρίσκεται στο στόχαστρο της τρόικας, αφού έχουν εντοπιστεί απίστευτες ατασθαλίες.
Η περιβόητη λίστα όμως περιλαμβάνει πολλά μη κοινοβουλευτικά πρόσωπα που σχετίζονται με τους δήμους.

Ειδικότερα, η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας διερευνά ένα τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο που αφορά δεκάδες δήμους της ευρύτερης περιοχής.
Συγκεκριμένα, ελέγχονται οι δήμοι: Οινιάδων, Μεσολογγίου, Ανακτορίου, Μενιδίου, Αιτωλικού, Παναιτωλικού, Πλατάνου, Νεάπολης, Παραβόλας, Μακρυνείας, Αμφιλοχίας και Αντιρρίου.
Παράλληλα, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί ερευνούν τους δήμους Αποδοτίας, Αγρινίου, Ιναχού, Πυλήνης, Αρακύνθου, Ναυπάκτου, Παρακαμπύλιων, Θέρμου, Αγγελοκάστρου, Μεδεώνος, Παλαιρού, Αστακού, Χαλκείας, Φυτειών και Αλύζιας.

Οι έρευνες αυτές βρίσκονται σε εξέλιξη από το 2011, ενώ το ΣΔΟΕ αναμένεται να προχωρήσει σε άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών όλων των διατελεσάντων δημάρχων, αλλά και των προσώπων που χειρίστηκαν χρήματα τα τελευταία χρόνια.

www.newsbomb.gr
 

Όλα στον αέρα!Η τρόικα απορρίπτει τα περισσότερα από τα μέτρα που συμφώνησαν Σαμαράς Βενιζέλος Κουβέλης


Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών η τρόικα ''γυρίζει πίσω'' ως μη αποδεκτά τα μέτρα που δεν έχουν εισπρακτικό χαρακτήρα

 - Η απαίτηση κυρίως του Π.Τόμσεν από το ΔΝΤ είναι ξεκάθαρη:ΤΩΡΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ 15.000 ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
 - Ξαναπαίρνει διαστάσεις θρίλλερ η διαπραγμάτευση αφού όλα πλέον είναι ανοιχτά.
 - Ποιοί υποστηρίζουν πως πρόκειται για επικοινωνιακό τρυκ προκειμένου να ''χωνευτούν'' ευκολότερα τοα μέτρα από τον κόσμο

Τα πρώτα ανησυχητικά σημάδια φάνηκαν στη συνεδρίαση του Euro Working Group, που προετοιμάζει τις συναντήσεις των ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών.
 Εκεί ο Έλληνας αντιπρόσωπος Π. Τσακλόγλου ένιωσε από πρώτο χέρι τις άγριες διαθέσεις των τροικανών που έρχονται επισήμως στην Αθήνα την Δευτέρα.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές η τρόικα απορρίπτει σχεδόν όλες τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, κυρίως σε Υγεία και Διοικητική Μεταρρύθμιση, και ζητά να αντικατασταθούν με νέες περικοπές που θα έχουν άμεση και σίγουρη εισπρακτική απόδοση.
Ως πλέον αδιάλλακτος εμφανίζεται και πάλι ο Π. Τόμσεν του ΔΝΤ, που φέρεται να ξεκόβει κάθε κουβέντα περί εφεδρείας και να απαιτεί ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ τουλάχιστον 15.000 δημοσίων υπαλλήλων και άμεσο λουκέτο σε ΑΕΙ.
 

 

Πολιτικές… διώξεις!


Του Θανάση Νικολαΐδη

«ΚΑΤΩ τα χέρια απ’ το ΠΑΣΟΚ»! Το’ πε κάποτε ο Κ. Λαλιώτης και συνέχισε τον προσωπικό του καυγά με τον Μητσοτάκη. Τον βόλευε το «περιτύλιγμα» για άμυνα και το’ κανε ασπίδα. Άρα, όταν λέμε Λαλιώτης (εξαφανισμένος και αυτός με Γιάννους και Σουφλιάδες…), εννοούμε ΠΑΣΟΚ!
ΟΙ δεκαετίες πέρασαν, η νοοτροπία δεν πέρασε. Απ’ τον κ. Ψωμιάδη της «Παράγκας» που προτάσσει την πολιτική του δίωξη, ως τον Τσοχατζόπουλο που «βάλθηκαν να τον εξοντώσουν πολιτικά».
Τρελές κουβέντες και ιδιοποιήσεις αλλότριων αγαθών. Και σήμερα; Ο Λιάπης, ο Μεϊμαράκης…” Χτυπάνε τους θεσμούς, κινδυνεύει το πολίτευμα”! Έτσι νιώθουν(;), τέτοια ξεστομίζουν οι κύριοι, λες κι είναι η δημοκρατία γαντζωμένη πάνω τους και αμαυρώνουν την λαμπερή τροχιά τους φίλοι και «φίλοι», δεν τους αντέχουν οι οχτροί...
ΘΑ μιλούσαμε σοβαρά, αν ανάμεσα στους… διωκόμενους πολιτικά δεν υπήρχαν και «σκοτωμένα φίδια» της πολιτικής και δεν εννοούμε τους παραπάνω. Μιλάμε για «στυμμένους» και πεταμένους που λεονταρίζουν στέλνοντας μηνύματα, ακόμα και απειλές.
Χωρίς παρόν και μέλλον, αλλά με «πλούσιο» παρελθόν. Κι αν αυτοί ζουν στον κόσμο τους, εμείς δεν ονειρευόμαστε. Τους ψάχνουμε οικονομικά και πολιτικά, γραδάροντας το πολιτικό τους ήθος μέσα από διεκδικήσεις «δεδουλευμένων» τους, που τα διεκδικούν κι από βουλευτικές συντάξεις που απολαμβάνουν ισοβίως. Και, βέβαια, όφειλαν απ’ αυτούς ν’ αρχίσουν.
Να μειώσουν δραστικά συντάξεις πολιτικών κ.ά. μεγαλοσυνταξιούχων. Για να δούμε και κανέναν από δαύτους στο δρόμο αγκαλιά με τους απελπισμένους.
 ΔΕΝ έχουν πολλή «ιδεολογική» δουλειά οι πολιτικοί μας. Κι αν θίγονται, σήμερα, με τη λίστα στη φόρα (είτε με τη λάσπη στον ανεμιστήρα), είναι για το ίματζ και για το πολιτικό τους μέλλον. Το κάνουν για την προοπτική της καριέρας τους.
Αν τους ενοχλούσε το ηθικό μέρος, θα’ χαμε παραιτήσεις και αναμονή να «να θριαμβεύσει η αλήθεια». Γι αυτό και αμύνονται λυσσαλέα, αγκαλιασμένοι, αλαλάζοντες και ομοθυμαδόν. Το χρήμα δεν έχει οσμή και χρώμα, έχει τη θυρίδα του (και) σε ξένες τράπεζες. Και, βέβαια, αν δώσουμε βάση στη μαζική αντίδραση κι ακούσουμε τις τσιρίδες τους, θα’ χουμε αδικήσει την Ελλάδα που όλοι μαζί γρονθοκοπήσαμε, αλλά αυτοί αδιαφόρησαν κρατώντας τα κλειδιά στην κλειδοθήκη.
ΕΙΝΑΙ μια μέθοδος κι αυτή. Σηκώνουμε σκόνη και διαμαρτυρόμαστε γιατί δεν βλέπουμε. Και, βέβαια, η εν τη ενώσει ισχύς. Δεν υπάρχει, βλέπεις, κόμμα αδιάφθορων απέναντι να τους πυροβολεί ασταμάτητα κι όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουν.

 

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΤΟΠ ΤΑ ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ BLOGS!


Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΤΩΝ BLOGGERS ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ … ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΩΝ Μ.Μ.Ε - ατυχώς…

Οι μάγκες αυτοί… ενημερώνουν τον κοσμάκι με δουλειές των bloggers!


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ!.. (27.9.12)

Παράγινε το κακό με την κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας των BLOGS σε βαθμό πρωτοφανούς ασχημοσύνης, από μέρους Ραδιοφωνικών, Τηλεοπτικών σταθμών αλλά και ημερησίων εφημερίδων απανταχού της χώρας. Έχει δε παρατηρηθεί, πως ολόκληρες εκπομπές στήνονται με πηγή πληροφόρησης αποκλειστικά τα blogs χωρίς την παραμικρή “αναφορά της πηγής προέλευσης” .. του ψωμιού που βγάζουν οι αναίσθητοι αυτοί παραγωγοί, που μάλιστα φέρουν και (ατυχώς) τη δημοσιογραφική επαγγελματική ιδιότητα. Και εμφανίζονται στα ώτα των ακροατών τους, αναγνωστών και θεατών τους… σαν παντογνώστες… την ώρα που κάποιος αφανής, μπλόγκερ .. δούλεψε γι αυτούς .. Και δεν ζήτησε τίποτε ο ατυχής…


Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ κι άλλες φορές έχει επισημάνει τις αθλιότητες-προστυχιές αυτές, και δεν μπορεί πλέον να ανέχεται εις μάκρος χρόνου τέτοιες συμπεριφορές του Τύπου, απαράδεκτες προς τις αξίες της δημοσιογραφικής ενημέρωσης. Από αυτή τη στιγμή-27.9.12 το καθεστώς της υφαρπαγής ύλης από μπλογκς, χωρίς την αναφορά προέλευσης της πηγής, θα αντιμετωπίζεται νομικά. Να μην επαναπαύονται οι θιασώτες του clopy & paste, ατυχώς κυρίως επαγγελματίες δημοσιογράφοι.

Κοντολογής, δεν μπορούν να κάνουν εκπομπές στηριζόμενοι σε ύλη που πηγάζει από από bloggers!

H ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΔΙΚΤΥΟΥ θέτει τέρμα στην αθλιότητα αυτή που καταρρακώνει κάθε έννοια δημοσιογραφικής Δεοντολογίας και εύρυθμης λειτουργίας της ενημέρωσης! Θα μηνύει όσες ανάρμοστες περιπτώσεις υποπίπτουν στην αντίληψή της και θα ζητάει τα πρέποντα λύτρα υπέρ του πρώτου δημιουργού blogger και καταληστευθέντος … ατυχώς από επαγγελματίες δημοσιογράφους…

Διότι πρέπει να ξέρετε, ότι μεταξύ τους οι bloggers έχουν έντιμη κι αγαστή συνεργασία και ΟΥΔΕΙΣ μεταξύ τους διανοείται να μην αναφερθεί στην πηγή προέλευσης της πληροφορίας που αντιγράφουν. Το αντίθετο ακριβώς πράττουν σταθερά οι επαγγελματίες των Μ.Μ.Ε.. Αγνοούν παχυδερμικά την πηγή του γεγονότος .. που μεταδίδουν!

Ταύτα προς πάντας… Ξεκάθαρα και πολύ τράβηξε το κλόπυ-πάστ… Από δω και πέρα τραβάμε ΚΑΘΕΤΑ για την προστασία της πνευματικής μας περιουσίας, της περιουσίας των bloggers-συντακτών του διαδικτύου που καταληστεύεται!

 

Από το koukfamily

Πολιτικός σεισμός από την δημοσιοποίηση των ονομάτων


- Τέντες: Η παραβίαση της μυστικότητας της ανάκρισης επικίνδυνη για την πολιτική ομαλότητα
 - Κατεπείγουσα έρευνα και από τον οικονομικό εισαγγελέα για την δημοσιοποίηση της λίστας
 - Ζητεί να εντοπισθούν οι υπάλληλοι που έκαναν την διαρροή
 - Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Να βρεί τάχιστα η δικαιοσύνη από ποιόν διέρρευσαν τα έγγραφα
 - Υφυπουργός Οικονομικών: "Οσο διαρκεί η έρευνα υπάρχει πάντα το τεκμήριο της αθωότητας"
 - Πως αντιδρούν οι πολιτικοί που τα ονόματά τους δημοσιεύτηκαν σε sites στο διαδίκτυο

Την παρέμβαση τόσο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ι.Τέντε όσο και του οικονομικού εισαγγελέα Γρ. Πεπόνη, προκάλεσε η δημοσιοποίηση της λίστας με τα ονόματα πολιτικών που φέρονται να ελέγχονται από το ΣΔΟΕ.
Ο κ. Πεπόνης διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης με διπλή κατεύθυνση. Στόχος είναι να εντοπιστούν οι υπαίτιοι υπάλληλοι της διαρροής του επίμαχου καταλόγου, οι οποίοι κοινοποίησαν υπηρεσιακό έγγραφο που αφορά εν εξελίξει δικαστική έρευνα, αλλά και να αποδοθούν, εφόσον προκύπτουν, ευθύνες για τη δημοσιοποίηση των 36 ονομάτων κατά παράβαση του απορρήτου. Η έρευνα ανατέθηκε στην εισαγγελέα πρωτοδικών Κατ. Αντωνίου.
Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες, έδωσε σήμερα κατεπείγουσα παραγγελία στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου, να διενεργήσει προκαταρκτική έρευνα για τη διαρροή της «λίστας» με τα ονόματα των πολιτικών προσώπων (πρώην υπουργών, νυν και τέως βουλευτών, κ.λπ.) που φέρονται να εμπλέκονται σε παράνομο πλουτισμό.
Ο κ. Τέντες διαβίβασε στην Ράικου δημοσιεύματα του σημερινού Τύπου, από τα οποία προκύπτει ότι συνεχίζονται οι διαρροές στοιχείων ανακριτικού υλικού, που αφορά «ιδιαιτέρως ευαίσθητες υποθέσεις (υποθέσεις με φερόμενους ως ελεγχόμενους πολιτικούς αξιωματούχους, όπως βουλευτές, πρώην υπουργούς κ.λπ.), διερευνώμενες από το ΣΔΟΕ». Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός υπογραμμίζει στο έγγραφό του, ότι «με τον τρόπο αυτό συνεχίζεται η προσβολή βασικών κανόνων που διέπουν την ποινική προδικασία (αρχή της μυστικότητας)».
Η παραβίαση της μυστικότητας της ανάκρισης, συνεχίζει ο Τέντες, «αφενός παρακωλύει την αποτελεσματικότητα του ανακριτικού έργου της Δικαιοσύνης και για τον λόγο αυτό θίγει σοβαρά το δημόσιο συμφέρον και αφετέρου οδηγεί σε ηθική μείωση των ελεγχομένων, η οποία είναι απαράδεκτη αλλά και επικίνδυνη για την πολιτική ομαλότητα, όταν πρόκειται για πρόσωπα με τις ανωτέρω ιδιότητες». Κατόπιν αυτών, ο Ι. Τέντες παρήγγειλε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας, προκειμένου να διακριβωθεί εάν υπήρξε παραβίαση:
α) του υπηρεσιακού απορρήτου (άρθρο 252 του Ποινικού Κώδικα) εκ μέρους των αρμοδίων υπαλλήλων που δημοσιοποίησαν τη «λίστα» με τα ονόματα των πολιτικών προσώπων των οποίων διερευνάται η περιουσιακή κατάσταση.
β) των όρων της ηθικής αυτουργίας στην πράξη αυτή εκ μέρους δημοσιογράφων ή άλλων προσώπων και
γ) των όρων της παραγράφου 3 του άρθρου 252 του Ποινικού Κώδικα εκ μέρους όσων δημοσίευσαν πρώτοι την παραπάνω «λίστα».
Εξάλλου, όπως αναφέρει "το Βήμα" στους 32 υπό έλεγχο πολιτικούς περιλαμβάνονται και οι πρώην υπουργοί Γ. Ζανιάς, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο πρώην υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης καθώς και ο τέως γραμματέας εξοπλισμών Σπύρος Τραυλός.
Υφυπουργός Οικονομικών: "Οσο διαρκεί η έρευνα υπάρχει πάντα το τεκμήριο της αθωότητας" Το θέμα ήρθε σήμερα και στην Βουλή με τον υφυπουργό Οικονομικών να απαντά σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Νίκου Τσούκαλη. "Όταν κάποιος ερευνάται δεν σημαίνει ότι έχει διαπράξει αδίκημα, πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί", δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης και συνέχισε: "Δεν σημαίνει ότι όταν γίνεται κάποια έρευνα, το ερευνώμενο πρόσωπο είναι κατά τεκμήριο φοροφυγάς. Όσο διαρκεί η έρευνα υπάρχει πάντα το τεκμήριο της αθωότητος".
Ο κ. Μαυραγάνης επανέλαβε ότι πρέπει να μπει τέλος στις ατέρμονες έρευνες, καθώς -όπως είπε- «από τη μία υπάρχει σκιά και από την άλλη όσο χρονίζει μία έρευνα είναι αμφίβολο το αποτέλεσμά της». Τόνισε ακόμη ότι πρώτη του προτεραιότητα είναι να δει πώς κινείται το πλαίσιο εξέτασης των καταγγελιών και επεξεργασίας των υποθέσεων στο ΣΔΟΕ και να το θέσει σε νέα βάση, «προκειμένου οι έρευνες να ολοκληρώνονται σύντομα και να υπάρχει απόλυτη εχεμύθεια».
Ο κ. Τσούκαλης ανέφερε ότι είναι παράδοξο το γεγονός ότι από χθες 34 ονόματα κυκλοφορούν σε όλα τα blogs και επισήμως ο υφυπουργός Οικονομικών δεν τα δίνει. «Οι πολίτες απαιτούν απαντήσεις», πρόσθεσε και συνέχισε: «Δεν πρέπει να μείνει καμία σκιά όσον αφορά τις προθέσεις του πολιτικού συστήματος για τη διερεύνηση αυτών των υποθέσεων».
«Οι κλέφτες και οι απατεώνες δεν έχουν θέση στη Βουλή, αλλά στη φυλακή», είναι το σχόλιο της Χρυσής Αυγής σχετικά με τις λίστες που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο. Το κόμμα ζητεί «να ανοίξουν πάραυτα όλοι οι λογαριασμοί και οι θυρίδες όσων εμπλέκονται στη λίστα του μαύρου χρήματος».
Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης. "Η κυβέρνηση περιμένει από τη Δικαιοσύνη την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης. Η Δικαιοσύνη πρέπει τάχιστα να αποφανθεί ποια πολιτικά πρόσωπα θα παραπεμφθούν για παράνομο πλουτισμό, αλλά και ποια είναι θύματα κακόβουλων καταγγελιών.
Πρέπει επίσης η Δικαιοσύνη να καταλήξει, όπως άλλωστε επιτάσσει η παραγγελία του οικονομικού Εισαγγελέα, στο ποιος και από πού έκαναν την παράνομη διαρροή εγγράφων.
 Ο ελληνικός λαός περιμένει να δει στην πράξη ότι οι θεσμοί λειτουργούν και οι νόμοι εφαρμόζονται", τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σίμος Κεδίκογλου.
 

 

Ανεργία και παιδική φτώχεια απειλούν την Ελλάδα


Έκθεση σοκ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την απασχόληση και την κοινωνική κατάσταση στην Ευρώπη. Τι δείχνουν τα στοιχεία για τη χώρα μας.

Ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι τα στοιχεία από την τριμηνιαία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την απασχόληση και την κοινωνική κατάσταση στην ΕΕ. Καταγράφονται η αύξηση της ανεργίας, πτώση του διαθέσιμου εισοδήματος αλλά και ανησυχητικές εξελίξεις στον τομέα της παιδικής φτώχειας.
Πλήρως αρνητική η εικόνα για την Ελλάδα, η οποία μόλις μέσα σε ένα τρίμηνο έχασε πάνω από 400.000 θέσεις εργασίας. Σημαντικό στοιχείο αποτελεί το εύρημα της έρευνας πως διευρύνθηκαν οι αποκλίσεις μεταξύ των χωρών της ΕΕ με τις καλύτερες επιδόσεις και των λεγόμενων "περιφερειακών" χωρών.
Έτσι, διαπιστώνεται, πλέον, πρωτοφανές χάσμα 20,6 ποσοστιαίων μονάδων μεταξύ του χαμηλότερου ποσοστού ανεργίας της ΕΕ (Αυστρία, με 4,5%) και του υψηλότερου (Ισπανία, με 25,1%). Ειδικά για τη χώρα μας σημειώνεται πως χάθηκαν το δεύτερο τρίμηνο του 2012, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011, 405.000 θέσεις εργασίας, 745.000 στην Ισπανία και 205.000 στην Πορτογαλία.
Επιπλέον αυξήθηκε και ο αριθμός των μακροχρόνια ανέργων σε 15 κράτη-μέλη από την προηγούμενη χρονιά, φθάνοντας τα 10,7 εκατ. και αυτή τη στιγμή αντιστοιχούν στο 4,5% του ενεργού πληθυσμού, με αύξηση 0,4% μέσα στο έτος.  Παρά τα μέτρα και τις υποσχέσεις, ο αριθμός των ανέργων στην ΕΕ εξακολουθεί να σημειώνει άνοδο, φθάνοντας τα 25,3 εκατ., ιστορικά υψηλό επίπεδο, σημειώνοντας αύξηση κατά 2,6 εκατ. (+11,6%) σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2011.
Το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε σε 17 κράτη-μέλη. Το κακό όμως δεν σταματά εκεί. Και οι προοπτικές εργασίας για τους νέους είναι εξαιρετικά δυσοίωνες. Η ανεργία των νέων έχει αυξηθεί δραματικά (22,5% στην ΕΕ τον Ιούλιο) και 12 κράτη μέλη κατέγραψαν ποσοστά άνω του 25%. Στον αντίποδα, μόνο τρία κράτη παραμένουν κάτω από το 10% (Αυστρία, Γερμανία και Ολλανδία).
Παράλληλα με τους ανέργους, καταμετρώνται 8,6 εκατ. υποαπασχολούμενοι εργαζόμενοι μερικού χρόνου, κατά κύριο λόγο γυναίκες - και επιπλέον 10,9 εκατ. άτομα βρίσκονταν σε μια γκρίζα ζώνη μεταξύ αεργίας και ανεργίας, όπως εκείνοι που έχουν εγκαταλείψει την αναζήτηση εργασίας.
Συρρικνώνεται συνεχώς και το εισόδημα των νοικοκυριών. Δυστυχώς πρόκειται για πρωτιά της χώρας μας, αφού η Ελλάδα μεταξύ του 2009 και του 2011, το ακαθάριστο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών της, μειώθηκε κατά 15,7% και γενικότερα κατά δύο τρίτα στις χώρες της ΕΕ. Ακολουθεί η Ιρλανδία (-9%) και μετά έπονται η Λιθουανία, η Ισπανία, η Κύπρος και η Ουγγαρία, όλες με μείωση πάνω από 4%.
Όπως σημειώνει η Κομισιόν, αυτή η εξέλιξη βρίσκεται σε ευθεία αντίθεση με την κατάσταση που επικρατεί στην Ολλανδία, τη Γερμανία, το Βέλγιο, τη Σλοβενία και τη Γαλλία, όπου τα συστήματα κοινωνικής πρόνοιας και οι πιο ελαστικές αγορές εργασίας έχουν επιτρέψει στα συνολικά εισοδήματα να συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία κατά τη διάρκεια της κρίσης. Παρόλα αυτά και τα όσα υποστηρίζει η Κομισιόν, η κρίση έχει πλήξει σημαντικά τμήματα του πληθυσμού και έχει προκαλέσει αύξηση της φτώχειας και σε αυτές τις χώρες.
Παιδική φτώχεια για πολλά νοικοκυριά. Τα ανεπαρκή έσοδα από την εργασία των νέων αλλά και η ελλιπής υποστήριξη όσων νοικοκυριών έχουν παιδιά αποτελεί μείζον πρόβλημα. Το ποσοστό των παιδιών που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο φτώχειας (μετά τις κοινωνικές μεταβιβάσεις) κυμαίνεται από πάνω του 20% σε Ελλάδα, Ισπανία, Βουλγαρία, Πορτογαλία, Ιταλία, Ρουμανία, λετονία, Πολωνία, Λιθουανία και Λουξεμβούργο και περίπου 10% στη Δανία και τη Φινλανδία.
 

ΙΤΕΑ: ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ “ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΑΓΚΑΛΗΣ”


Δημοσιεύουμε σήμερα το πρόγραμμα τω επετειακών εκδηλώσεων για την “Ναυμαχία της Αγκάλης” όπως το συλλέξαμε από κυκλοφορόν έντυπο.

Να σημειώσουμε εδώ ότι παρ' ότι απευθυνθήκαμε στην Δημοτική Ενότητα Ιτέας, μετά την δημοσίευση του προγράμματος μόλις προ 2 ημερών, σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα (και μάλιστα χωρίς αναφορά για την Δημοτική Ενότητα Ιτέας και κάνοντας χρήση του σήματός μας),εάν και κατά πόσον θα ήταν δυνατή η προβολή του θέματος από το karteria1.blogspot.gr, μας απήντησαν ότι δεν υπάρχει σχετική εντολή για αυτό. Αυτό σημαίνει ότι η σημερινή πρωτοβουλία της δημοσίευσης του προγράμματος, είναι αποκλειστικά δική μας.

Έστω και έτσι όμως, η επέτειος της “Ναυμαχίας της Αγκάλης” είναι η θεσμοθετημένη τοπική εορτή και με αυτό το πνεύμα, καλούμε όλους τους συμπολίτες μας, να τιμήσουν με την παρουσία τους όλες τις εκδηλώσεις.

 
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

 20.00- Εκδήλωση στο Δημαρχείο της Ιτέας
 Προσφωνήσεις-Χαιρετισμός
Επετειακή Ομιλία από τις κες Κούλελη Αγάθη-Εκπαιδευτικό και Κούκιου Αστερία-Φιλόλογο
Βραβεύσεις
Μουσικό Αφιέρωμα από το Δημοτικό Ωδείο και την Δημοτική Φιλαρμονική Ιτέας

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012
8.00   Έπαρση της σημαίας στην προβλήτα του λιμανιού
10.15  Προσέλευση επισήμων στο Ιερό Ναό «Ευαγγελίστρια»
10.30  Δοξολογία- Εκφώνηση Πανηγυρικού από την κα Χαρίτου-Καπαρέλη Γεωργία-Εκπαιδευτικό
11.00 Παρέλαση μαθητών- Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο της Αγκάλης
11.30  Κατάθεση στεφάνων (Πολιτική- Στρατιωτική ηγεσία και σχολεία Δ.Ε. Ιτέας)-
 Σιγή  ενός λεπτού. Εθνικός Ύμνος.  Πέρας Τελετής

ΙΤΕΑ: Χαριστικό Παζάρι - Παράλληλες Εκδηλώσεις / 28 - 30 Σεπτεμβρίου 2012,

Έρχεται νέο κύμα ανατιμήσεων σε βασικά είδη διατροφής


Συναγερμός για ανατιμήσεις σε βασικά είδη διατροφής. Οι πρώτες αυξήσεις στα άλευρα!

Κύμα ανατιμήσεων σε βασικά είδη διατροφής, όπως ψωμί, αρτοσκευάσματα, κρέας και γαλακτοκομικά, απειλεί να πλήξει τους καταναλωτές, παρά τη μεγάλη μείωση της κατανάλωσης λόγω κρίσης.
Σύμφωνα με "ΤΑ ΝΕΑ", το πρώτο κρούσμα ανατιμήσεων έκανε την εμφάνιση του ήδη στα άλευρα. Οι αρτοποιοί έχουν αρχίσει να παραλαμβάνουν από τις αλευροβιομηχανίες τιμοκαταλόγους αυξημένους κατά 12%-15%
Η αύξηση αυτή εκφράζονται φόβοι ότι θα μετακυλήσει στο ψωμί και στα αρτοσκευάσματα.
Οι βιομήχανοι ρίχνουν τις ευθύνες στο υψηλό κόστος των πρώτων υλών που έφθασε σε νέα επίπεδα-ρεκόρ το καλοκαίρι. Τον Αύγουστο οι διεθνείς τιμές σε κρέας, γαλακτοκομικά, δημητριακά, λίπη και έλαια είτε παρέμειναν αμετάβλητες στα επίπεδα-ρεκόρ του Ιουλίου, στα οποία είχαν φθάσει ύστερα από πολύμηνο ράλι, είτε ελαφρώς αυξήθηκαν, σύμφωνα με την τελευταία μηνιαία έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων.
Έτσι, όπως υποστηρίζουν οι επιχειρηματίες, όσοι προμηθεύτηκαν πρώτες ύλες τον Ιούλιο και τον Αύγουστο έκλεισαν συμβόλαια στις υψηλές αυτές τιμές.
Στο σύνολό της η αγορά μιλάει για απειλή που βρίσκεται προ των πυλών και αφορά το κρέας, τα γαλακτοκομικά και τα παράγωγά τους, καθώς επίσης τα ζυμαρικά και τα σπορέλαια, όπου πρώτη ύλη είναι το καλαμπόκι και η σόγια. Κύκλοι της αγοράς εκτιμούν ότι από τον Οκτώβριο οι αυξήσεις που θα περάσουν στα ράφια θα είναι 5% μεσοσταθμικά.

Κατάργηση αφορολογήτου για παιδιά-Αύξηση του φόρου στους τόκους των καταθέσεων


Στο τραπέζι η κατάργηση αφορολογήτου για τα παιδιά. Από που θα προέλθουν έσοδα.

Αύξηση της φορολογίας των τόκων των καταθέσεων από το 10% στο 15% καθώς και κατάργηση του επιπλέον αφορολογήτου για τα παιδιά είναι μεταξύ των μέτρων που εξετάζει το οικονομικό επιτελείο ώστε να ενταχθούν στο νέο πακέτο μέτρων.

Στο πακέτο των μέτρων που συζητά η κυβέρνηση με την Τρόικα προβλέπονται έσοδα από τη φορολογία ύψους 3 δισ. ευρώ. Αυτά εκτιμάται ότι θα προέλθουν μεταξύ άλλων από:

*Την αύξηση του φόρου στους τόκους των καταθέσεων.
*Την κατάργηση του πρόσθετου αφορολόγητου ορίου εισοδήματος ανάλογα με την αριθμό τω παιδιών.
*Την αύξηση της φορολογίας στον καπνό.
*Την εξίσωση του φόρου του πετρελαίου κίνησης με αυτόν του υγραερίου κίνησης
*Τη θέσπιση ενιαίου φορολογικού συντελεστή 35% στα καθαρά κέρδη των ελεύθερων επαγγελματιών για τους οποίους επίσης θα καταργηθεί το αφορολόγητο ποσό εισοδήματος
*Τη μείωση στο 6% των επιστροφών του ΦΠΑ στους αγρότες.
Επίσης στο πακέτο μέτρων περιλαμβάνεται και η μείωση του συντελεστή του ΦΠΑ στην εστίαση. Οι απώλειες εσόδων από το μέτρο αυτό προβλέπεται να καλυφθούν από την επιβολή τέλους στα εστιατόρια που θα επιτρέπουν το κάπνισμα.
Σε ότι αφορά τα μέτρα για τη μείωση των δαπανών μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται η αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 έτη από 65 έτη σήμερα, η κατάργηση των δώρων των κύριων και επικουρικών συντάξεων το 2013, περικοπές στα εφάπαξ, η μείωση της κύριας σύνταξης του ΟΓΑ κατά 30 ευρώ, περικοπές στα κοινωνικά επιδόματα, κατάργηση του ΕΚΑΣ για όσους είναι κάτω των 65 ετών, ψαλίδια στα ειδικά μισθολόγια και διαθεσιμότητα 15.000 δημοσίων υπαλλήλων.