Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Αντί να δικαιολογηθεί, ομολόγησε ο Αντρίκος!

Αντί να δικαιολογηθεί, ομολόγησε ο Αντρίκος!

Ο αδελφός του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, που έβαλε τη χώρα στο ΔΝΤ, παραδέχθηκε τη συμμετοχή του στη ΜΚΟ I4CENSE και στην UNIGESTION που προτείνει στους επενδυτές να ποντάρουν σε CDS υπέρ της χρεοκοπίας της Ελλάδος
Συζητήθηκαν, σήμερα, στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών οι αγωγές του Ανδρίκου Παπανδρέου –αδελφού του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου- κατά του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελληνων Πάνου Καμμένου. Ο Ανδρίκος Παπανδρέου αξιώνει 1.300.000 ευρώ για την υπόθεση των CDS που πουλήθηκαν από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και πόνταραν στην χρεοκοπία της Ελλάδας.
Ο κ. Καμμένος έχει καταγγείλει ότι ο Ανδρίκος Παπανδρέου εμπλέκεται στις αγοραπωλησίες των CDS που στοιχημάτιζαν υπέρ της χρεοκοπίας της χώρας από την είσοδο της στο ΔΝΤ, την οποία μεθόδευσε ο αδερφός του και πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου. Μάλιστα, οι καταγγελίες του προέδρου των Αν.Ελλ. ισχυροποιήθηκαν τόσο από την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, όσο και από την σχηματισθείσα ποινική δικογραφία για την υπόθεση από τον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη.
Από την πλευρά του, ο Ανδρίκος Παπανδρέου τόνισε στο δικαστήριο ότι: «Με έχει ονοματίσει ως οικονομικό εγκληματία. Η ΜΚΟ υπήρχε. Υπήρξα όντως σύμβουλος στις επενδυτικές εταιρείες που έχουν αναφερθεί. Δεν έχω δώσει ποτέ εσωτερική πληροφόρηση με σκοπό να βλάψω τη χώρα μου. Πιστεύω ότι ο κ. Καμμένος δείχνοντας ότι μάχεται με την οικογένεια Παπανδρέου, ως τεράστια πηγή διαπλοκής στη χώρα, θέλησε να ωφεληθεί με ψήφους».
Με την τοποθέτησή του αυτή, όμως, ο αδελφός του πρώην πρωθυπουργού –που έβαλε τη χώρα στο ΔΝΤ- παραδέχθηκε τα όσα ανέφερε για αυτόν ο Πάνος Καμμένος και, συγκεκριμένα, το γεγονός ότι είναι ιδρυτής και πρόεδρος της ΜΚΟ I4CENSE η οποία είχε ως χρυσό χορηγό το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Η ΜΚΟ έχει ως πραγματική έδρα, κατά ομολογία του Ανδρίκου Παπανδρέου, την Ελβετία αλλά ο ίδιος δηλώνει ως έδρα το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Επίσης παραδέχτηκε την συμμετοχή του στην εταιρεία επενδυτικών κεφαλαίων UNIGESTION που διαχειρίζεται CDS και προτείνει στους επενδυτές να ποντάρουν σε ελληνικά CDS υπέρ της χρεοκοπίας της Ελλάδος.
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είπε στο δικαστήριο πως για την υπόθεση ήδη διεξάγεται ποινική προκαταρκτική εξέταση με εντολή των οικονομικών εισαγγελέων και συμπλήρωσε: «Δεν μπορεί να απειλείται με αγωγές ύψους 15,5 εκατ. ευρώ ο κοινοβουλευτισμός. Δεν μπορεί να απειλείται ο βουλευτής, όπως απειλούνται και οι δικαστές, όπως έκανε χθες ο αδελφός του Ανδρίκου Παπανδρέου, Γιώργος, που απείλησε τους οικονομικούς εισαγγελείς.
 Έκανα το καθήκον μου ως βουλευτής και ως πολίτης. Διατάχθηκε έρευνα για αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών του Ανδρίκου Παπανδρέου. Υπάρχουν οικονομικά συμφέροντα και προσπαθούν να φιμώσουν τη Βουλή». Ο ίδιος τόνισε, μάλιστα, αναφερόμενος στον αντίδικό του και τη σύζυγό του, πως κατέθεσε «έγγραφα ότι δηλώνουν εισόδημα 50.000 ευρώ και φαίνεται ότι έχουν έξοδα σε κάρτες 400.000 ευρώ.
 Αναλαμβάνω την ευθύνη των όσων έχω πει δημόσια. Οι αγωγές έγιναν εναντίον μου, για να σταματήσει η κοινοβουλευτική και ποινική διερεύνηση του σκανδάλου, που έχουν διαπράξει».
Σε δηλώσεις του, ο κ. Καμμένος υπογράμμισε πως ο Ανδρίκος Παπανδρέου «παραδέχθηκε ότι είχε off shore εταιρεία στην Ελβετία, την οποία ουδέποτε δήλωσε. Παραδέχθηκε ότι εργαζόταν για την εταιρεία UNIGESTION, η οποία πόνταρε στην πτώχευση της χώρας μας και έπαιξε ελληνικά CDS. Παραδέχθηκε όλα τα στοιχεία τα οποία προσκομίσαμε, πλην του ότι το έκανε αυτό προκειμένου να ευνοήσει συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα, τα οποία κέρδισαν από την τεράστια πτώση που αισθάνθηκαν στο πετσί τους οι Έλληνες και η πατρίδα μας.
»Η σημερινή υπόθεση σε συνδυασμό με την εξέλιξη που είχαμε με την κυρία Ζωή Γεωργαντά, ότι δηλαδή ο πρώην πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου και ο κ. Παπακωνσταντίνου μαζί με άλλους σχεδίασαν την αλλοίωση των στατιστικών στοιχείων για να οδηγηθεί η χώρα στον Μηχανισμό Στήριξης, σε συνδυασμό με την συμπεριφορά διεθνών κερδοσκόπων, μας οδηγεί στο να διεκδικήσουμε ως Έλληνες την ακύρωση των μνημονίων, την ακύρωση των δανειακών συμβάσεων. Έχουμε την απόδειξη ότι η πατρίδα μας, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες οδηγήθηκαν σε αυτή τη στενωπό με δόλο και με σχεδιασμό κάποιων, όπως πια ομολογούν και οι ίδιοι, ο κ. Λοβέρδος και η κυρία Κατσέλη.
»Δεν πρόκειται να μείνει κανείς ατιμώρητος και δεν πρόκειται να παραδώσουμε τα παιδιά μας στη νέα τάξη πραγμάτων και να τα αφήσουμε να μετατραπούν σε υπαλλήλους της γερμανικής και τραπεζικής κλεπτοκρατίας».
ΠΗΓΗ: www.newsbomb.gr/  

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΣΑ ΤΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΓΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟΠΟΙΟΙΣΕΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ??? ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΠΟΣΑ ΚΟΝΟΜΗΣΕ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΕΝΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΤΖΕΦΡΥ ΓΙΑ ΔΗΜΟΨΙΦΗΣΜΑ ? ΕΤΣΙ ΚΟΝΟΜΑΝΕ ΤΑ ΤΕΜΠΕΛΟΣΚΥΛΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ !!!