Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

ΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ!


Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι και η S&B σκοπεύει να ακολουθήσει το δρόμο που χάραξε η Coca Cola. Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μεγάλη κινητικότητα ανάμεσα στην εισηγμένη, σε Ελληνικές και ξένες τράπεζες μεθοδεύοντας την έξοδο της εταιρείας από το Χ.Α. και την εισαγωγή της πιθανότατα ή στην αγορά της Ζυρίχης ή στην αγορά του Λονδίνου κατά τα πρότυπα της Coca Cola.

Το μεγαλύτερο ποσοστό έχει η κυρία Αικατερίνη Κυριακοπούλου με 37,5%, ο κ. Οδ. Κυριακόπουλος με ποσοστό 9,9% και η κυρία Φλώρα Μαρία Κυριακοπούλου με ποσοστό άνω του 11%. Επίσης, η βέλγκη Sybelco που ελέγχει το 19,02% του μετοχικού κεφαλαίου και απέκτησε το ποσοστό αυτό πριν από 13 μήνες αναμένεται να παίξει τον ρόλο - κλειδί στην επιτυχία της δημόσιας πρότασης. Σημειωτέον, ότι το "R" από τις 11/10/2012 είχε αναφερθεί με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά του στο ενδεχόμενο να "ακολουθήσει" την Coca Cola (σ.σ. και ο ΟΤΕ...).

Αν τελικά έχουν βάση οι πληροφορίες που κυκλοφόρησαν στην αγορά εδώ και μέρες θα πρόκειται για ένα ακόμα πλήγμα στην εικόνα της αγοράς, αλλά και της οικονομίας, αφού εκτός από την Coca Cola, τον δρόμο για αλλαγή έδρας είχε δείξει η ΦΑΓΕ του ομίλου Φιλίππου.
Η μετοχή χθες έκλεισε με κέρδη 5,85%, στα 5,79 ευρώ και με κεφαλαιοποίηση κοντά στα 300 εκατ. ευρώ.

Σχετικά Θέματα

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ιστορία είναι : Η πλειοψηφία των μετοχών (οικογένεια Κυριακόπουλου) απευθύνθηκε στην Eurobank για να της βρεί επενδυτή, ενδιαφερόμενον για το ποσοστό της μειοψηφείας (περίπου 40%). Και αυτό για να μήν διασαλευθεί η χρηματιστηριακή αξία της μετοχής στο ΧΑΑ. Την κίνηση αντιλήφθηκε η SIBELCO (βελγική) η οποία κατέχει το 20% των μετοχών της S&B και άρχισε αγορές από μόνη της. Ο επενδυτής βρέθηκε και μέ την σύμφωνη γνώμη της SIBELCO, θα γίνει δημόσια πρόταση προσφοράς-αγοράς μετοχών της S&B από την μειοψηφία των μετόχων, με τιμή εξαγωράς 5,8 ευρώ/μετοχή (περίπου 120εκ.ευρώ). Η συμφωνία προβλέπει αμέσως μετά την εξαγορά, να μεταφερθεί η έδρα της εταιρείας στην Ελβετία, λειτουργώντας σαν Holding, με τις τόσες θυγατρικές που έχει ανα την υφήλιο.
Η συμφωνία διέρευσε, με αποτέλεσμα σήμερα Πέμπτη 24-1-2013 στις 14:39'να ανασταλεί η διαπραγμάτευση της μετοχής στο ΧΑΑ και να ζητηθούν εξηγήσεις και διευκρινήσεις από την S&B.
Ήδη όμως ο τομέας βωξίτη της εταιρείας, έχει αποσχισθεί απο αυτήν και έχει μεταφερθεί στην "Γ.Λ.ΜΠΑΡΛΟΣ ΑΒΕΜΕ"(100% θυγατρική της S&B) με έδρα το Δίστομο, η οποία είναι ανενεργή, εδώ και κάμποσα χρόνια!!!...
Κατα πως φαίνεται, ο Οδυσσέας απομακρύνεται τελείως από την Ελλάδα και βεβαίως και από την αμαρτωλή Φωκίδα. Το ερώτημα είναι, τί θα γίνουν όλοι οι παρατρεχάμενοι που εγκαταλείπει πίσω του....
Και θα φανεί ποιοί είναι και το τί πάθανε πλέον! Λίγο ακόμα υπομονή...

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΑΝ ΦΕΥΓΕΙ Ο...ΠΡΟΑΓΩΓΟΣ, ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΦΟΒΑΤΑΙ Η ΕΚΔΙΔΟΜΕΝΗ!!!!!!