Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ TΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΦΩΚΙΔΑΣ κα ΑΣΠΣΑΣΙΑ ΜΑΝΔΡΕΚΑ ΓΙΑ ΤΟ Κ.Ε.Φ. ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ


Γραφείο Βουλευτή Φωκίδας

   Ασπασίας Π. Μανδρέκα
                        
Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Για την Ίδρυση Γραφείου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων Δωρίδος
 
Ενημερώνουμε σχετικά με την Ίδρυση του ανωτέρω Γραφείου ότι:

            Η Βουλευτής Φωκίδας, Ασπασία Μανδρέκα, έχοντας πεποίθηση για την αναγκαιότητα ίδρυσης του Γραφείου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων στο Λιδωρίκι, πρωτεύουσα του Δήμου Δωρίδος και έδρα της ήδη καταργημένης από το 2011 Δ.Ο.Υ Λιδωρικίου, επεδίωξε και πραγματοποίησε από το μήνα Οκτώβριο σειρά συναντήσεων με τον κ. Γιώργο Μαυραγάνη, αρμόδιο Υφυπουργό Οικονομικών, αλλά και με τον κ. Φώτη Κουρμούση, Σύμβουλο του Υπουργού Οικονομικών, κ. Γιάννη Στουρνάρα.

            Στις συναντήσεις εργασίας που είχε η Βουλευτής με τους ανωτέρω εκτέθηκαν αναλυτικά τα δεδομένα της περιοχής καθώς και όλα τα επιχειρήματα που επέβαλαν την ίδρυση του εν λόγω Κέντρου με σκοπό την ανακούφιση και εξυπηρέτηση των κατοίκων της Δωρίδας. Επιπρόσθετα, η κα Μανδρέκα υπέβαλε στο αρμόδιο Υπουργείο και έγγραφο Αίτημα – Υπόμνημα.

            Κατόπιν των ανωτέρω η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών πείσθηκε για την, εκ των υφισταμένων συνθηκών, αναγκαιότητα ίδρυσης ΚΕΦ στο Λιδωρίκι η λειτουργία της Δ.Ο.Υ του οποίου, δυνάμει Υπουργικής απόφασης, διακόπηκε τον Δεκέμβριο του 2011.

            Επισημαίνουμε ότι η αρχική βούληση του Υπουργείου η οποία μετουσιώθηκε και σε Νόμο προέβλεπε τη δημιουργία ΚΕΦ μόνο στις περιοχές που καταργήθηκαν Δ.Ο.Υ  εντός του έτους 2012.

            Κινούμενη, λοιπόν, προς την ορθή κατεύθυνση και προκειμένου να αρθούν οι μεγάλες δυσκολίες που υφίστανται οι φορολογούμενοι κάτοικοι της Δωρίδος η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών υιοθέτησε την πρόταση της Βουλευτή Φωκίδας και ο Υπουργός Οικονομικών υπέγραψε την υπ’ αριθμ. πρωτ. Δ6Α 1000737/3-1-2013, (ΦΕΚ 69/18-1-20113, Τευχ. Β’), απόφασή του με την οποία τροποποίησε και συμπλήρωσε την προγενέστερη, υπ’ αριθμ. Δ6Α 1144678 ΕΞ 2012/19-10-2012 απόφασή του.

            Με τη νέα αυτή απόφαση Ιδρύεται, μεταξύ άλλων απομακρυσμένων και ορεινών περιοχών, Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων στο Λιδωρίκι το οποίο θα λειτουργήσει με την προϋπόθεση να διατεθεί κατάλληλος χώρος στέγασής του από τον οικείο Δήμο, πράγμα για το οποίο έχει ήδη δεσμευτεί το Δημοτικό Συμβούλιο Δωρίδος προκειμένου να στηρίξει το σχετικό αίτημα.

            Τέλος, για να καταδείξουμε τη δυσκολία αποδοχής του αιτήματός μας και την επιτυχία της περιοχής μας αρκεί να αναφέρουμε ότι λίγες μέρες μετά την υπογραφή της απόφασης με την οποία ιδρύθηκε το ΚΕΦ Λιδωρικίου υπογράφηκε η υπ’ αριθμ. Δ6Α 1004645 ΕΞ 2013/10-1-2013, (ΦΕΚ 22/10-1-2013, Τευχ. Β’), τροποποιητική αυτής, με την οποία καταργήθηκαν τέσσερα, (4), από τα νεοϊδρυθέντα ΚΕΦ, και συγκεκριμένα τα εξής: Αιγιαλείας – Ακράτας, Καλαβρύτων – Κλειτορίας, Πηνειού – Γαστούνης και Κυλλήνης - Βάρδα.

Αθήνα, 21-1-2013,
Γραφείο Βουλευτή Φωκίδας,
Ασπασίας Π. Μανδρέκα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: