Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

ΙΤΕΑ: Ελαιοκομικά απόβλητα και σήμερα στο χείμαρρο «Σκίτσα»! Φωτογραφίες και άρθρο από αναγνώστη.



σ.σ. Δείτε φωτογραφίες σημερινές από τον χείμαρρο Σκίτσα που μας έστειλε αναγνώστης μας αλλά και τις απόψεις του για το χρόνιο αυτό θέμα.
------------------------------------------------------
Αξιότιμοι Κύριοι και Κυρίες της Καρτερίας.
    Είμαστε μια μοναδική περιοχή  για τους κατοίκους όλου του πλανήτη  εκτός από κάποιους που κατοικούν εδώ και δυστυχώς φαίνεται να κατέχουν και θέσεις ευθύνης. Δεν γνωρίζω αν δεν θέλουν ή αν δεν μπορούν αλλά δεν με ενδιαφέρει πλέον. Κάποια πράγματα πρέπει να μπουν στη σειρά και να αποδοθούν ευθύνες.
      Τα μαύρα νερά των φωτογραφιών ήρθαν από ψηλότερα, προχώρησαν με την βροχή και περιμένουν την επόμενη. Στο εντωμεταξύ  κοσμούν ένα πολύ κεντρικό και ορατό σημείο την περιοχής μας. Τις προηγούμενες μέρες ίδια μαύρα νερά λίμναζαν βορειότερα σε μεγάλη διασταύρωση του κεντρικού δρόμου  και πιθανότατα είναι τα ίδια με αυτά των φωτογραφιών. Θα ήθελα  να θέσω κάποια απλά ερωτήματα.
     Πόσοι είναι αυτοί που μπορεί να ρίχνουν τέτοια νερά στο χείμαρρο; Δύο; Δέκα; Χίλιοι; Από τις αεροφωτογραφίες που όλοι μπορούμε να δούμε στο διαδίκτυο, από τα κτίρια κοντά στο χείμαρρο και μόνο οι υποψήφιοι είναι πολύ λίγοι . Πόσο δύσκολο είναι να βρεθούν και τιμωρηθούν παραδειγματικά και να εξαναγκαστούν να διαθέτουν τα λύματά τους εκεί που πρέπει; Υπάρχει Πολιτεία; Τα θέματα αυτά δεν αφορούν την Δικαιοσύνη; Αν θελήσει κάποιος να βρει την σύσταση των νερών αυτών, δεν είναι εύκολο να βρεθούν από πού έρχονται; Οι πιθανοί ένοχοι δεν είναι περισσότεροι από δύο τρείς. Αν ελεγχθεί και ο χείμαρρος για υπολείμματα πηγαίνοντας προς τα πάνω, θα προκύψει κατευθείαν ο ασυνείδητος ή οι ασυνείδητοι  που ευθύνονται για αυτό.
      Το πρόβλημα είναι παλιό και θυμάμαι ότι κάποιοι είχαν δήθεν ασχοληθεί και δήθεν δεσμευτεί για την λύση του. Απ’ ότι φαίνεται όμως  οι «ψεύτες» και οι «κλέφτες» είναι μία φάρα, μία «συμμορία» και δεν θα παραξενευτώ αν αποδειχθεί ότι «τρώνε όλοι στο ίδιο τραπέζι».  Εύχομαι φυσικά   να διαψευστώ και μέχρι να έρθει το Πάσχα να έχουμε όλοι μάθει ότι το πρόβλημα λύθηκε οριστικά. Οριστικά όμως, και όχι φούμαρα και παραμύθια.
Αν κάποιος θελήσει να πει ότι δυσφημίζω την περιοχή, απλά θα υπενθυμίσω ότι όλοι γνωρίζουμε από πού πάρθηκαν αυτές οι φωτογραφίες. Και όλοι γνωρίζουμε ότι για μία ακόμα φορά αν δεν ξανάχουμε σύντομα έντονες βροχές, τα λύματα θα παραμείνουν εκεί για πολλές πολλές μέρες. Να φροντίσουν οι υπεύθυνοι να πάει κάποιος να τα αντλήσει θα ήταν μία ευχάριστη έκπληξη αλλά αυτό θα αφορούσε έξοδα και θα έπρεπε μετά να μπουν και στην διαδικασία να βρουν την οριστική λύση. 
Ευχαριστώ για την φιλοξενία.
 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δε μπορούν να αλλάξουν μια λάμπα θα τολμήσουν να τιμωρήσουν αυτούς που ρυπαίνουν; Τα ψηφαλάκια;

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΝΟ ΑΝ ΗΤΑΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΕΖΥΡΟΠΟΥΛΑΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΡΕΜΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ! ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ. ΝΑ ΑΝΤΛΗΣΗ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΑ ΝΕΡΑ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟ ΡΕΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΣΤΟΛΟΓΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ! ΕΤΣΙ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΜΙΑ ΚΙ ΕΞΩ ! ΑΛΛΩΣ ΚΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΟΜΟΤΡΑΠΕΖΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΡΕΜΑ ΚΑΙΑΝΑΠΝΕΕΙ ΤΗΝ ΜΠΟΧΑ ! ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΞΕΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΕΚΒΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΠΟΥ ΠΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΜΠΑΝΙΟ ! ΚΑΙ Η ΘΑΛΑΣΣΑ κ.κ. ΥΠΕΥΘΥΝΟΑΝΕΥΘΥΝΟΙ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΚΙ ΟΧΙ ΣΕ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ !!!

Ανώνυμος είπε...

Gia allh mia fora ta kolobakthridia kanoun party ...sthn paralia iteas

τεχνοκράχτης είπε...

έτσι είναι παιδιά , όταν τα ιδιωτικά λιοτρίβια κάνουν ότι γουστάρουν ...


ξυπνήστε ζώα σας κλέβουν την ζωή σας και εσείς κοιτάτε ποιος είναι δεξιός και αριστερός