Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

ΙΤΕΑ – ΚΙΡΡΑ: ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ.


Την 20η Δεκεμβρίου 2012 έγινε η επαναληπτική Γενική Συνέλευση του Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Ιτέας – Κίρρας. Κατά την συνέλευση καταψηφίστηκε το δεύτερο θέμα.
    Μετά από πρόταση του Πρόεδρου της Γενικής Συνέλευσης κου Νικ. Εμμανουήλ, συζητήθηκε πρώτο και καταψηφίστηκε το 2ο θέμα που είχε προταθεί από το Δ.Σ. του Συνεταιρισμού και αφορούσε τον απολογισμό πεπραγμένων του Διοικητικού Συμβούλιου. Το 1ο θέμα αφορούσε την ένταξη του Συνεταιρισμού σε πρόγραμμα leader. Δεν συζητήθηκε διότι δεν μπορεί ενταχτεί στο πρόγραμμα ο Συνεταιρισμός, εάν δεν έχει εξασφαλιστεί πρώτα η βιωσιμότητα του. Η συνεδρίαση διήρκησε μόνο για το παραπάνω θέμα πάνω από 4 ώρες, διακόπηκε, και ορίστηκε η 9η Ιανουάριου 2013 νέα ημερομηνία, για να συνεχιστεί η Γενική Συνέλευση με τα υπόλοιπα θέματα. Μετά την εξέλιξη που πήρε η Γενική συνέλευση, ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού κος Ευθύμιος Μαρούτσος, δήλωσε πως θα παραμείνει στη θέση του έως την 31 Δεκεμβρίου 2012 για να κλείσει κάποια θέματα που βρίσκονταν σε εκκρεμότητα και μετά θα αποχωρήσει.
     Την 9η Ιανουαρίου 2013 συζητήθηκε και καταψηφίστηκε και το 3ο θέμα που αφορούσε την έγκριση του ισολογισμού 01/07/2011 έως 30/06/2012. Το θέμα καταψηφίστηκε διότι τα μέλη του Συνεταιρίσου προβληματίστηκαν με τον ισολογισμό και διαπίστωσαν πως  ο Συνεταιρισμός βρίσκεται σε οδυνηρή οικονομική κατάσταση και δεν υπάρχει μέλλον με τις αοριστίες που προταθήκαν.
     Πολλά μέλη του Συνεταιρισμού διαμαρτυρήθηκαν διότι δεν είχαν ενημερωθεί για την Γενική Συνέλευση εγγράφως όπως προβλέπεται, αλλά το έμαθαν από φήμες και τηλεφωνικά! Αναρωτήθηκαν, δηλαδή, καλούμε και ενημερώνουμε όποιους θέλουμε; Αποτέλεσμα της όλης διαδικασίας ήταν να καθαιρεθεί το Διοικητικό Συμβούλιο και ανέλαβε προσωρινό Δ. Σ. ώστε να γίνουν αρχαιρεσίες την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013 για νέο Διηθητικό Συμβούλιο.
     Ρωτάμε όμως, τους κύριους και τις κύριες του Προσωρινού Διοικητικού Συμβούλιου…. και θα θέλαμε την απάντηση τους έστω και λίγες ώρες πριν τις εκλογές της 30ης Ιανουαρίου αν γίνουν… Θα έχουμε μια από τα ίδια ή…
α. Ανάλυση οφειλών από το τελευταίο Δ.Σ.
β. Η Γενική κατάσταση που επικρατεί στον Συνεταιρισμό μέχρι σήμερα. Ποιά είναι; Υπάρχει μέλλον;
γ. Αποδόθηκε ο Φ.Π.Α. του 2011 στους δικαιούχους; Αν όχι γιατί; Εγγράφως! Όχι στα λόγια!
δ. Εγγράφως και με παραστατικά να μάθουν τα μέλη του Συνεταιρισμού την κατάληξη κάποιων μηχανημάτων που έφυγαν με οποιονδήποτε τρόπο  από τις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού.
ε. Να γνωρίσουν στα μέλη του Συνεταιρισμού, ονομαστικά τους προμηθευτές του, και τα προϊόντα τους, αλλά και τις οφειλές προς αυτούς με τα νόμιμα παραστατικά.
στ. Οι πιστωτές, κατά τον τελευταίο ισολογισμό, (01/07/2011 έως 30/06/2012) δικαιούνται να εισπράξουν ή εισέπραξαν το ποσό των 114.425 ευρώ! Και εδώ παραστατικά και ονόματα… Ποιοι είναι και πώς δικαιολογούν αυτά που πήραν και αν τα πήραν…
ζ. Χρέη και υποθήκες σε τράπεζες. Πώς και γιατί; Αναλυτικά και όχι δικηγορίστικες αοριστίες!!
η. Υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τρίτους; Αν ναι, γιατί και σε ποιούς είναι…
Λαμβάνοντας υπόψη, μια σύγκριση ισολογισμών των ετών (κλείσιμο) 2007 και 2012 τους οποίους και θα παρουσιάσουμε,  πρέπει το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο, πρώτα να προχωρήσει σε οικονομικό έλεγχο με όλα τα νόμιμα μέσα και κατόπιν να προχωρήσει σε αρχαιρεσίες για την εκλογή του νέου Δ. Σ.
Επειδή, ακούγονται πολλά τα οποία δεν μπορούμε να δημοσιεύσουμε διότι δεν έχουμε έγγραφες αποδείξεις - ντοκουμέντα. Ως γνωστόν δεν δημοσιεύουμε φήμες.
Επειδή,  ο Συνεταιρισμός έγινε με κόπο αλλά και με το μεράκι των προγόνων μας, πριν πολλές δεκαετίες και  σε δύσκολες για την Ελλάδα εποχές…
Επειδή, είμαστε και επιβιώνουμε οικονομικά, πολλοί από εμάς μόνο από τα ελαιοκτήματα μας…
Επειδή, τον Συνεταιρισμό τον έχουμε ανάγκη για την Ιτέα και την Κίρρα…
     Για όλα τα παραπάνω, η  άποψη μας είναι, πρώτα οικονομικός έλεγχος και μετά αρχαιρεσίες. Δεν πρέπει κάνεις να αναλάβει τυχόν χρέη αν υπάρχουν! Πρώτα οικονομικός έλεγχος με τον νόμιμο τρόπο.
Για το θέμα του Συνεταιρισμού θα επανέλθουμε εντός της ημέρας με έγγραφα από τους ισολογισμούς και με νέες και πάντα έγκυρες πληροφορίες.
------------------------
σ.σ. Ευχαριστούμε τους φίλους αναγνώστες, για τις πληροφορίες και το υλικό που μας έστειλαν.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΟΣΟ ΑΣΧΗΜΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΑΤΑΣΘΑΛΙΕΣ ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΦΕΘΟΥΝ ΦΗΜΕΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΠΛΑΝΩΝΤΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΕΝΩ ΤΑ ΜΕΛΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥΣ ΤΣΕΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΧΡΕΗ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ, Ο ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΚΑΤΑ ΔΙΑΟΛΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΦΗΜΕΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΚΑΠΟΙΩΝ, ΔΙΚΑΙΩΣ Ή ΑΔΙΚΩΣ.
ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΙΟ ΑΥΣΤΗΡΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ, ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ.