Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Αποσύρθηκε η φωτογραφική διάταξη Χατζηδάκη που φωτογράφιζε την S&B και όχι μόνο!

 
 
Aποσύρθηκε από το σχέδιο νόμου για τη “Διαμόρφωση Φιλικού Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος για τις Στρατηγικές και Ιδιωτικές Επενδύσεις” η διάταξη Χατζηδάκη σύμφωνα με την οποία “επιδοτούνται μεταλλευτικές επιχειρήσεις, στις οποίες ενισχύονται δαπάνες επενδύσεων για προστασία του περιβάλλοντος, περιορισμό της ρύπανσης του εδάφους, του υπεδάφους, των υδάτων και της ατμόσφαιρας και για ανακύκλωση του ύδατος”!!! Για το θέμα μας ενημέρωσε ο Προβοκάτορας και τον ευχαριστούμε.
 
Τόσο το αρχικό άρθρο περί “φωτογραφικής διάταξης” (εδώ) όσο και το επόμενο περί “απόσυρσης” της διάταξης (εδώ) προέρχονται από το “Πρώτο Θέμα”. Η εφημερίδα βρίσκεται σε μια κόντρα με τον Οδυσσέα Κυριακόπουλο και την S&B και θεώρησε ότι η διάταξη “φωτογράφιζε” την εταιρεία εξόρυξης “που συγκαταλέγεται στους μεγαλύτερους ρυπαντές του θαλάσσιου περιβάλλοντος της Μήλου”.
Ωστόσο, με μια τέτοια διατύπωση είναι προφανές ότι δεν φωτογραφίζεται μόνον ο κ. Κυριακόπουλος και η Μήλος. Δεν μπορεί κανείς να μας πείσει ότι δεν θα έκανε χρήση αυτής της ευεργετικής διάταξης η Εldorado Gold/AKTΩΡ που αυτό το διάστημα εκτελεί μια δήθεν “αποκατάσταση” του παλιού τέλματος Ολυμπιάδας που θα της αποφέρει αφορολόγητο κέρδος 145 εκ. ευρώ. Κρίμα, έχασε το ζεστό χρήμα.
 
Από το άρθρο του “Πρώτου Θέματος” μαθαίνουμε ότι το νομοσχέδιο για τη “Διαμόρφωση Φιλικού Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος” που είχε αναρτηθεί για διαβούλευση τον Οκτώβριο του 2012 δεν έχει ψηφιστεί ακόμα – σύμφωνα με την εφημερίδα “λόγω απαιτήσεων που έχει εγείρει η Τρόικα”. Είχαμε γράψει γι’αυτό το εκτρωματικό νομοσχέδιο στο Το fast-track εξελίσσεται: Σχέδιο Νόμου για τη “Διαμόρφωση Φιλικού Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος για τις Στρατηγικές και Ιδιωτικές Επενδύσεις”. Μερικές ωραίες διατάξεις του νομοσχεδίου:
  • Ανατρεπτική προθεσμία 45 ημερολογιακών ημερών για να ολοκληρωθεί η διαδικασία αδειοδότησης, μετά την παρέλευση της οποίας θα τεκμαίρεται ότι η άδεια έχει δοθεί. Πειθαρχικές ποινές στους υπαλλήλους που άφησαν να περάσει άπρακτη η προθεσμία των 45 ημερών. Σε κάποιες περιπτώσεις η άδεια θα χορηγείται με απλή υπεύθυνη δήλωση του επενδυτή ότι έχει όλες τις προϋποθέσεις και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.
  • Περιοχές-προτεκτοράτα των επενδυτών όπου με Προεδρικά Διατάγματα θα καθορίζονται χρήσεις γης, περιβαλλοντικοί όροι, όροι δόμησης και ειδικές “ζώνες προστασίας των επενδύσεων”, μέσα στις οποίες θα επιβάλλονται περιορισμοί στις χρήσεις γης, στη δόμηση και στην εγκατάσταση άλλων δραστηριοτήτων. Τα ΠΔ θα κατισχύουν κάθε άλλης αντίθετης ή διαφορετικής ρύθμισης.
  • Κατάργηση αρμόδιότητας Αρχαιολογικών Υπηρεσιών για την προστασία και ανάδειξη των αρχαιοτήτων.
ΠΗΓΗ: http://antigoldgreece.wordpress.com/



Δεν υπάρχουν σχόλια: