Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

ΙΤΕΑ: ΣΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Ο ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ (;;) ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ


 Την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου στις 11:00 στο Δημαρχείο της Ιτέας, θα συζητηθεί ο Χωροταξικός Σχεδιασμός της Τοπικής Ενότητας Ιτέας. 

Είναι άγνωστο το τί ακριβώς θα συζητηθεί μιας και όσο γνωρίζουμε επίσημη πρόταση από τον μελετητή του ΓΠΣ της Ιτέας  δεν υπάρχει.

 Όταν υπάρξει θα πρέπει υποχρεωτικά να ακολουθηθεί συγκεκριμένη διαδικασία παρουσίασης, δημόσιας διαβούλευσης και μετά συζήτησης στα Τοπικά Συμβούλια.
Φυσικά μετά το Δημοτικό Συμβούλιο παρωδία όπου ψηφίστηκαν   οι προτάσεις δήθεν του Δήμου Δελφών για τις χρήσεις γης στην Β' ζώνη του Δελφικού Τοπίου δεν έμειναν απορίες. Και οι πιο επιφυλακτικοί και σκεπτικιστές δεν μπορούν να ισχυριστούν ότι δεν κατάλαβαν τι συμβαίνει. Οι εσκεμμένες παραποιήσεις της αλήθειας μέχρι και ψευδείς αναφορές που χρησιμοποιήθηκαν ως επιχειρήματα υπέρ της εισήγησης εκθέτουν στον υπερθετικό βαθμό όλους όσους μεθόδευσαν, οργάνωσαν και ψήφισαν αυτό το "χωροταξικό έγκλημα" εις βάρος της Ιτέας και όλου  του Δήμου Δελφών. 

To ότι η πιο εμφανή και αποδείξιμη πτυχή αυτού του "εγκλήματος" είναι η οικονομική δεν είναι τυχαίο. Εάν δε κατορθώσουν να ολοκληρώσουν αυτό το  "έγκλημα", θύματα θα είμαστε σχεδόν όλοι όσοι κατοικούμε στον Δήμο Δελφών. Ποιοί δεν θα είναι στα θύματα και πιθανόν να ωφεληθούν μπορούμε πια να το εκτιμήσουμε με καλή ακρίβεια. Το ποίος θα βγει σίγουρα κερδισμένος είναι επίσης ξεκάθαρο. Σίγουρο είναι και ότι όποιος δεν το ξέρει σήμερα ότι θα κερδίσει συγκεκριμένα πράγματα, ακόμα και αυτοί που ελπίζουν κάτι να κερδίσουν, θα ανήκουν όλοι στα θύματα Δεν θα βιαστούμε και θα επανέλθουμε όπως θέλουμε εμείς με ανάλυση και τεκμηρίωση των ισχυρισμών μας με στοιχεία που για μία ακόμα φορά δεν θα αφορούν υποκειμενικές απόψεις.  Στην παρούσα φάση θα επισημάνουμε ότι στο πλαίσιο του ότι όλα έγινα ξεκάθαρα, είναι και πλήρως κατανοητό το γιατί μία ακόμα φορά εργάσιμη ώρα εργάσιμη μέρα. Όποιος μπορέσει να παραστεί όμως θα έχει σίγουρα την δυνατότητα να παρακολουθήσει πολύ ενδιαφέροντα πράγματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: