Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΝΙΧΩΡΑ




Στα πλαίσια των προγραμματισμένων εκδηλώσεων του Συλλόγου και στην προσπάθειά μας για την κοινωνική ενημέρωση των συμπολιτών μας καθώς και την πολιτισμική  ανάπτυξη του τόπου μας, ο Σύλλογός μας διοργανώνει την Παρασκευή 15  Μαρτίου 2013 και ώρα 18:00  σε αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου του χωριού μας, ιατρική ενημέρωση με θέμα ο καρκίνος του μαστού, η σημασία της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης. Η εκδήλωση είναι υπό την αιγίδα του Δήμου Δελφών, με συνδιοργανωτές τον Ιατρικό Σύλλογο Φωκίδας και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με καρκίνο μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» με συμμετοχή από τη Τοπική κοινότητα Βουνιχώρας, τον Αθλητικός Σύλλογος «Αναγέννηση Βουνιχώρας» καθώς επίσης και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γαλαξιδίου, η προσπάθεια αυτή στηρίζεται από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Φωκίδας.

Ομιλητές της συνάντησης θα είναι: η Κα Αθηνά  Βούρτση, Ειδική Ακτινοδιαγνώστρια Μαστού, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Απεικόνισης Μαστού, με θέμα, Πρόληψη και Έγκαιρη Διάγνωση του Καρκίνου του Μαστού, η Κα Ελένη Λέκα, Κοινωνική Λειτουργός Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ, με θέμα, Ανασταλτικοί Παράγοντες Πρόληψης, η Κα Μαργαρίτα Πιτερού, Γραμματέας Διοικητικού Συμβουλίου Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ», με θέμα, Προσωπική Εμπειρία με τον Καρκίνο του Μαστού, καθώς επίσης και ο Κος Καραμάλης Γεώργιος, Γυναικολόγος- Μαιευτήρας του Γενικού Νοσοκομείου Άμφισσας, μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Φωκίδας, με θέμα, Εξελίξεις Αντιμετώπισης στον Καρκίνο του Μαστού. Την εκδήλωση προλογίζει η Κα Ζωή Σουλάντζου, γενική ιατρός του Γ.Ν. Άμφισσας, μέλος του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Φωκίδας. Τον συντονισμό της συζήτησης αναλαμβάνει η κοινωνική λειτουργός του Πανελληνίου Συλλόγου «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ».

Στόχος της εκδήλωσης είναι η έγκυρη ενημέρωση του γυναικείου πληθυσμού της περιοχής μας, για την σημασία της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού και η κινητοποίηση των γυναικών για τακτικό προληπτικό έλεγχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: