Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Ένοχος για υπεξαίρεση ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης


- Το δικαστήριο χαρακτήρισε ''μηχανή υπεξαιρέσεων" τη διοίκηση του πρώην δημάρχου Β.Παπαγεωργόπουλου
 - Ένοχοι και οι Μιχάλης Λεμούσιας, Παναγιώτης Σαξώνης, Θωμάς Γκόλας και Θεόδωρος Γκαϊτατζής
 - Ο πρώην αντιδήμαρχος Ζορπίδης ξέσπασε σε λυγμούς όταν άκουσε την απόφαση του δικαστηρίου
 - ''Υπεξαίρεσαν χρήματα για να στηρίξουν οικονομικά, την παράταξη του Παπαγεωργόπουλου'' λέει το δικαστήριο

"Μηχανή υπεξαιρέσεων" χαρακτήρισε το δικαστήριο την διοίκηση του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου. Αναλυτικά, το δικαστήριο πρότεινε την ενοχή του κυρίου Παπαγεωργόπουλου καθώς όπως υποστηρίζει: "Γνώριζε και ενέκρινε τα πάντα αλλά άφηνε τον χειρισμό στον Μ. Λεμούσια".

Ένοχος και ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης και δεξί χέρι του Β. Παπαγεωργόπουλου, Μιχάλης Λεμούσιας. Όπως ανέφερε το δικαστήριο, "όλα γίνονταν με τη γνώση και τη συγκατάθεσή του". Επίσης πρόσθεσε, πως υπεξαίρεσαν χρήματα με προφανές πρόσχημα να στηρίξουν οικονομικά, την παράταξη του Β. Παπαγεωργόπουλου, την "Αναγέννηση".

Το δικαστήριο πρότεινε και την ενοχή του Π. Σαξώνη για την υπεξαίρεση του ποσού των 17.962.000 ευρώ από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης. Επίσης, κατηγορείται για πλαστογραφία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Δεν γλίτωσαν ούτε οι δύο πρώην διευθυντές της ταμειακής υπηρεσίας, Θωμάς Γκόλας και Γεώργιος Γκαϊτατζής. Το δικαστήριο πρότεινε την ενοχή τους, με την κατηγορία της παροχής διευκολύνσεως στον Σαξώνη για την παράνομη δραστηριότητα της υπεξαίρεσης.

Αθώοι οι αντιδήμαρχοι, σύμφωνα με το δικαστήριο, καθώς και οι υπόλοιποι υπάλληλοι που φαίνονταν ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, αφού όπως αναφέρθηκε από τη θέση τους δεν μπορούσαν να αποτρέψουν την υπεξαίρεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ο πρώην αντιδήμαρχος οικονομικών Μ. Ζορπίδης ξέσπασε σε λυγμούς.

ΠΗΓΗ: www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: