Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Πτήση μέσα στο cockpit ενός F/A-18F-Super Hornet - VIDEO




Η δράση μαχητικών από αεροπλανοφόρα περιείχε πάντα ιδιαίτερες συγκινήσεις για τους χειριστές και φανατικό κοινό που γοητεύεται από τη δράση των “πλωτών αεροπορικών βάσεων” του αμερικανικού Ναυτικού.

Ένα άκρως εντυπωσιακό βίντεο μας μεταφέρει μέσα στο πιλοτήριο ενός διθέσιου F/A-18F Super Hornet της Μοίρας VFA-103 “Jolly Rogers” μιας από τις πλέον γνωστές του αμερικανικού Ναυτικού εξ αιτίας του χαρακτηριστικού διάκοσμου στα κάθετα σταθερά των α/φων της.
Η εικονική «πτήση» ξεκινάει στο κατάστρωμα πτήσεων του αεροπλανοφόρου USS Dwight D. Eisenhower το οποίο επιχειρεί με την Αεροπορική Πτέρυγα Carrier Strike Group 8.

Καταγράφεται καρέ καρέ η συγκλονιστική εμπειρία της απονείωσης και εν συνεχεία μετάβαση σε περιοχή άσκησης όπου διεξάγεται αερομαχία 1VS1 με πολλά G's!
Βελτιωμένο από όλες τις απόψεις σε σχέση με τον προκάτοχο του, το Super Hornet αποτελεί την υπέρτατη εξελικτική σχεδίαση του F/A-18 που έχει σχεδόν αντικαταστήσει εξ ολοκλήρου τα F-14B/D στις Μοίρες μαχητικών του αμερικανικού Ναυτικού.

Προσανατολισμένο στην ικανότητα μεταφοράς προηγμένων οπλικών συστημάτων, το νέο μαχητικό χρησιμοποιήθηκε επιχειρησιακά με επιτυχία στα πλαίσια της επιβολής αεροπορικού αποκλεισμού του Ιράκ με την επωνυμία «Southern Watch» το 2002 και στη συνέχεια στην επιχείρηση «Iraqi Freedom» το 2003 καθώς επίσης και στις επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν.
Το Super Hornet ανήκει στην κατηγορία των μαχητικών που εξ αρχής σχεδιάστηκε για τη χρήση κατευθυνόμενων πυρομαχικών καθώς ενσωματώνει ανοιχτή αρχιτεκτονική στα ηλεκτρονικά συστήματα για ενσωμάτωση λογισμικού ενώ είναι σε θέση να δεχτεί δεδομένα στοχοποίησης από άλλες πλατφόρμες ή να τα μεταβιβάσει σε όπλα που βρίσκονται ήδη καθ οδόν προς το στόχο τους σε πραγματικό χρόνο.

Πρωταρχικά όπλα επιλογής για τα F/A-18 E/F του Αμερικανικού Ναυτικού είναι τα πυρομαχικά της οικογένειας JDAM (GBU-30-31-32) καθώς επίσης και το βλήμα Stand Off τύπου AGM-84H SLAM ER (Stand-off Land Attack Missile).

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΕΔΩ


ΠΗΓΗ: www.defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: