Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

SPIEGEL: Ο τουρισμός είναι η πιο βασική ελπίδα για την Ελλάδα.


Αυτή τη φορά το δημοσίευμα του του γερμανικού περιοδικού spiegel είναι μάλλον ... θετικό. Δεν αναφέρεται σε έκρηξη βίας, αλλά στην προσμονή για μια εκρηκτική άνοδο του τουρισμού που θα δώσει ώθηση στην ελληνική οικονομία.

Σύμφωνα με τους συντάκτες του περιοδικού η χώρα περιμένει ότι αυτή η επίσκεψη της τρόικας θα είναι απ' τις πιο εύκολες και πως δεν θα υπάρξουν επιπλοκές στην εκταμίευση της επόμενης δόσης. Μάλιστα, περιγράφουν οι συντάκτες, η ελληνική πλευρά έχει αυτή τη φορά και διεκδικήσεις (ΦΠΑ κλπ) για ελαφρά χαλάρωση του προγράμματος.

 Μάλιστα όπως λέει το spiegel η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Ιταλία μετά της εκλογές είναι μάλλον ευνοϊκή για την Ελλάδα.

 Ωστόσο τα πράγματα δεν είναι εύκολα, πολλά θα κριθούν το επόμενο 6μηνο. Η κυβέρνηση κινείται σε λεπτό σχοινί, ο πρωθυπουργός, λένε οι Γερμανοί συντάκτες, θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό γιατί βλέπει αρρυθμίες στη λειτουργία της κυβέρνησης, όμως όλα αυτά μπορεί να αλλάξουν.
 Ο τουρισμός είναι αυτή τη στιγμή η πιο βασική ελπίδα για τη χώρα. Χαρακτηριστικά το Spiegel αναφέρει πως φέτος αναμένεται στην Ελλάδα αύξηση ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών, γεγονός που θα δώσει πολυεπίπεδη ανάσα. Μάλιστα το περιοδικό αναφέρει τη φράση του Πρωθυπουργού «Αν κρατηθούμε γερά μέχρι και το καλοκαίρι, τον Σεπτέμβριο θα απογειωθούμε».

Μάλιστα σύμφωνα με το περιοδικό η Ελλάδα στηρίζει πολλές ελπίδες στο... μετά τις Γερμανικές εκλογές, όταν θα είναι πιο εύκολο σε μια νέα Γερμανική κυβέρνηση να επιτρέψει ένα νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους.
ΠΗΓΗ: www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: