Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

ΙΤΕΑ-ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ… Ο π. Πρόεδρος της Αθλητικής Επιτροπής κ. Λ. Οικονόμου υποστηρίζει: «Είχε γίνει συντήρηση στο κολυμβητήριο το 2009»


Το 2009 είχαν αλλάξει 2 από τα συνολικά 6 αμμόφιλτρα, τα οποία είχαν σπάσει. Αντικατέστησαν 4 αντλίες, δηλαδή όλες τις αντλίες του κολυμβητηρίου και το 2008 είχαν αλλάξει το κολεκτέρ, όπως και το χλωριωτή.
 -«Εμείς εξετάζαμε την κατάσταση του κολυμβητηρίου τον Αύγουστο, για να μη χρειαστεί να το κλείσουμε ούτε μια μέρα», τονίζει
Το κολυμβητήριο Ιτέας είναι η μοναδική αθλητική δομή στη Φωκίδα για μια σειρά αθλημάτων που απαιτούν πισίνα, καθώς το κολυμβητήριο της Άμφισσας έχει μείνει μια γούρνα με σκουριασμένα και επικίνδυνα σίδερα να εξέχουν.
Η σπουδαιότητά του λοιπόν είναι σαφώς αναμφισβήτητη και κανένας δε δικαιούται να το βάζει σε δεύτερη μοίρα, διότι δεν απευθύνεται σε ευρέως διαδεδομένα αθλήματα, όπως το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Θα πρέπει να συνυπολογίζουμε δε, ότι στο νομό μας έχουμε αρκετά γήπεδα, αλλά μόνο ένα κολυμβητήριο.
 Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, ακούστηκαν δια στόματος Δημάρχου ευθύνες στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή για την κακή κατάσταση που παρελήφθησαν οι αθλητικές εγκαταστάσεις της Ιτέας κατά τη μετάβαση από την καποδιστριακή στην καλλικρατική Δημοτική Αρχή. Ερωτώμενος ο πρώην Δήμαρχος Ιτέας κ. Αριστείδης Παπαλάιος περιορίστηκε στο «ουδέν σχόλιο» και έβαλε τα γέλια!
 Ο προηγούμενος πρόεδρος του Ναυτικού ομίλου και σημερινός προπονητής κ. Λουκάς Οικονόμου, απαντώντας σχετικά με τη συντήρηση του κολυμβητηρίου τόνισε ότι το 2009 είχαν αλλάξει 2 από τα συνολικά 6 αμμόφιλτρα, τα οποία είχαν σπάσει. Αντικατέστησαν 4 αντλίες, δηλαδή όλες τις αντλίες του κολυμβητηρίου και το 2008 είχαν αλλάξει το κολεκτέρ.
Επιπλέον είχαν αντικαταστήσει το μηχάνημα χλωρίωσης με αυτόματο χλωριωτή που είχαν φέρει από τη Γερμανία, μιας που στη χώρας δεν υπήρχε το προϊόν. Τόνισε δε ότι, τα προηγούμενα φίλτρα είχαν αντέξει περίπου δεκαπέντε χρόνια.
Στην ερώτησή μας, τι κατά τη γνώμη του έφταιξε και τα φίλτρα χάλασαν σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, απάντησε ότι δεν έχει σχέση με το χώρο, διατυπώνοντας όμως αμφιβολίες μήπως συνέβαλε καθοριστικά η παύση λειτουργίας του κολυμβητηρίου πέρυσι.
 Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, το κολυμβητήριο είχε περίπου 60 με 70 παιδιά μέχρι και πέρυσι, όσο δηλαδή η λειτουργία του είναι αδιάλειπτη και συνεπής. «Όταν άρχισαν να το κλείνουν ο αριθμός αυτός μειώθηκε», μας λέει.
Να σημειώσουμε ότι ο κ. Οικονόμου ήταν πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου από το 2006 έως το 2010 και όπως  σημειώνει κατά την περίοδο διοίκησή του τα προβλήματα διαπιστώνονταν και αντιμετωπίζονταν εγκαίρως, ώστε να δημιουργείται πρόβλημα στην ομαλή λειτουργία του. «Εμείς εξετάζαμε την κατάσταση του κολυμβητηρίου τον Αύγουστο, ώστε να προλάβουμε να αποκαταστήσουμε τυχόν ζημιές πριν τη χειμερινή σεζόν για να μη χρειαστεί να διακοπεί η λειτουργία του», κατέληξε ο κ. Οικονόμου.
 Τέλος, να σημειώσουμε ότι τα συνεχή κλεισίματα του κολυμβητηρίου έχουν προκαλέσει έντονη δυσφορία στους γονείς για τη Δημοτική Αρχή, στην οποία χαρακτηρίζουν ολιγωρία και αδιαφορία!!!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μια διωορθωση αν επιτρεπεται.Ο κ.Οικονομου ηταν προεδρος της αθλητικης επιτροπης το διαστημα που αναφερεται και οχι προεδρος του Ν.Ο.Ι.Κατα τα αλλα ειναι ετσι οπως τα αναφερεται στο αρθρο σας.Για λειτουργει ομως το κολυμβητηριο ετσι οπως λειτουργουσε ηταν μια ομαδα ανθρωπων που ετρεχαν συνεχως και ασχολουνταν με αυτο.Τοσο ατομα του δημου αλλα και του ναυτικου ομιλου.Κανεις τους δεν το ειχε αφησει στην τυχη του.Και τοτε υπηρχαν προβληματα και τοτε υπηρχαν γλρινιες αλλα ολοι μαζι παλευαν για τη λειτουργια του κολυμβητηριου και των υπολοιπων εγκαταστασεων.ΤΩΡΑΑ???????????

Ανώνυμος είπε...

Το κολυμβητήριο ως ιδιαίτερη βιομηχανική εγκατάσταση απαιτεί και προσεκτική συντήρηση. Ο εξοπλισμός του είναι καλύτερα να λειτουργεί μόνιμα, παρά να μένει σε απραξία για μήνες όπως συμβαίνει πολλές φορές με το δικό μας. Έτσι ο χρόνος ζωής των φίλτρων για παράδειγμα πέφτει δραματικά και οι αντλίες θα κολλήσουν και θα θέλουν ανταλλακτικά ή ολική αλλαγή. Ο δήμος κοιτάει να ελαττώσει τα έξοδα και το βγάζει εκτός λειτουργίας, αλλά δεν ξέρει ότι έτσι ο μισός εξοπλισμός καταστρέφεται με γοργούς ρυθμούς. Όταν μένει εκτός λειτουργίας θέλει και περισσότερη συντήρηση για να μην μετατραπεί σε ερείπιο.

Ανώνυμος είπε...

μονο γελιο προκαλει η δικαιολογια των δημοτ.αρχοντων περι
παραλαβης καμμενης γης στο κολυμβητηριο
αυτο λειτουργουσε αψογα ολα τα χρονια
γιατι υπηρχε
1.σεβασμος προς αυτο και
2.αγαπη προς αυτο
καποιοι νοιαζονταν και ετρεχαν απο το πρωι μεχρι το βραδυ