Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Στο σκαμνί όλοι για μικροοφειλές στο Δημόσιο – Ποινικές διώξεις για ποσά από 5.000 ως 10.000 ευρώ


Μπορεί οι μικρές οφειλές να έχουν μείνει στο απυρόβλητο ως τώρα, μπορεί πλέον να προβλέπονται πολλές και μικρές δόσεις με ποσά από 20 και 25 ευρώ ανά δόση, όμως με μια απόφαση του Αρείου Πάγου ανάβει το πράσινο φως για ποινικές διώξεις των μικροοφειλετών.
Δεν υπάρχει συνταγματικό κόλλημα λέει με γνωμοδότησή του ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και προϊστάμενος του οικονομικού εγκλήματος Νίκος Παντελής.
Συγκεκριμένα η δικαιοσύνη άναψε πράσινο φως για ποινικές διώξεις σε βάρος οφειλετών του δημοσίου, ακόμα και για χρέη από 5.000 έως 10.000 ευρώ που έχουν βεβαιωθεί πριν από την 31η Μαρτίου του 2011.
Η γνωμοδότηση του κ. Παντελή , όπως σχολιάζουν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών «ανοίγει το δρόμο» για την κατάθεση εκατοντάδων ποινικών διώξεων σε βάρος φοροοφειλετών, κατόπιν παραγγελίας των διευθυντών των ΔΟΥ και των τελωνείων.
Ειδικότερα, μετά την ημερομηνία ισχύος του νόμου, 31.3.2011, όποιος δεν καταβάλει τα βεβαιωμένα στις ΔΟΥ και τα τελωνειακά χρέη από 5.000 εώς 10.000 ευρώ προς το Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ και τους οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τεσσάρων μηνών, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης έως ένα έτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: