Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Τα κριτήρια για απολύσεις στο Δημόσιο

Ο Αντ. Μανιτάκης με τον Γ. Στουρνάρα και τον Γ. Βρούτση κατά την παρουσίαση του πολυνομοσχεδίου στην επιτροπή της Βουλής ΠΟΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ
 
Αυστηρά προκαθορισμένα θα είναι τα κριτήρια που θα ισχύσουν στην αξιολόγηση, με βάση την οποία θα οδηγηθούν στην απόλυση 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι μέχρι το 2015. Διαχωρίζονται οι 25.000 που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα και θα μετακινηθούν
Τα κριτήρια για την αξιολόγηση του προσωπικού στο Δημόσιο η οποία θα οδηγήσει στις 15.000 απολύσεις μέχρι τα τέλη του 2015 παρουσίασε χθες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αν. Μανιτάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.
 Η ομιλία του κ. Αν Μανιτάκη αποτελεί προάγγελο νομοθετικής παρέμβασης που ετοιμάζει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης μετά το Πάσχα ενώ ανακοίνωσε ότι σήμερα θα τεθεί σε διαβούλευση το πρώτο σχέδιο νόμου που θα περιλαμβάνει τις εξουσιοδοτικές πράξεις για τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων, το νέο σύστημα επιλογής γενικών διευθυντών αλλά και παρεμβάσεις για τον έλεγχο των αναρρωτικών αδειών στο Δημόσιο.
 Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης διαχώρισε χθες την κινητικότητα των 25.000 υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα και θα μετακινηθούν, από τις 15.000 (4.000 το 2013 και 11.000 το 2014), παρουσιάζοντας με σαφήνεια τα κριτήρια για τις υποχρεωτικές απομακρύνσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: