Κυριακή 14 Απριλίου 2013

ΙΤΕΑ: ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΟ ΛΙΜΑΝΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΟ Ε.Β.Ε. ΦΩΚΙΔΑΣ


ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗ Ζ.Ο.Ε. ΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Τις θέσεις του Επιμελητηρίου για τη ΖΟΕ Δελφών και την Οικονομική Δραστηριότητα μας απέστειλε το Επιμελητήριο Φωκίδας μετά από σχετική μας αίτηση.
 Αναλυτικά το κείμενο:
ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ  ΦΩΚΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗ Ζ.Ο.Ε. ΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Διοίκηση του Επιμελητήριου Φωκίδας καταθέτει συνοπτικά τις κάτωθι προτάσεις , οι οποίες συμβάλλουν στην βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος και παραμένει στη διάθεση σας για περαιτέρω ανάλυσή τους.
Α. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΒΙΟ.ΠΑ ΑΜΦΙΣΣΑΣ:
-  Επιτρεπόμενο ύψος εγκαταστάσεων 20m από 8,5m που ισχύει σήμερα,  από τη στιγμή που δεν είναι ορατό από τους Δελφούς.
-   Κάλυψη οικοπέδου σε ποσοστό 60% αντί του ισχύοντος 40% ώστε να εναρμονιστεί το ΒΙΟ.ΠΑ Άμφισσας με τα δεδομένα των άλλων ΒΙΟ.ΠΑ της Ελλάδας.
-Καθότι το ΒΙΟ.ΠΑ  Άμφισσας έχει τύχει της έγκρισης του Κ.Α.Σ , να μην απαιτείται εκ νέου έγκριση για κάθε επιχείρηση χωριστά , παρά μόνο απόφαση ενημέρωσης από την αρμόδια εφορεία Αρχαιοτήτων.
- Να μπορεί η κάθε επιχείρηση που δραστηριοποιείται στο ΒΙΟ.ΠΑ Άμφισσας να αναπτύσσει στις στέγες συστήματα  ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ( φωτοβολταικά ) καθώς και στον περιβάλλοντα χώρο από τη στιγμή που έχει χαρακτηριστεί ως ΒΙ.ΠΕ.
 Β. ΓΕΝΙΚΑ ΠΕΡΙ Ζ.Ο.Ε. ΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ:
1. Α΄ ΖΩΝΗ
- Να καθορίσουν οι  Αρμόδιοι Φορείς και Υπηρεσίες το πλαίσιο διαχείρισης του τμήματος του  παραδοσιακού ελαιώνα που εμπίπτει εντός της ζώνης Α΄ Απόλυτου Προστασίας .
 - Να γίνει επιτρεπτό στην Ε.Ο Άμφισσας Ιτέας στο ύψος του κόμβου του Αγίου Κωνσταντίνου η ανακατασκευή του εναερίου που μετέφερε τον βωξίτη από το βουνό στην Ιτέα για τουριστικούς και ιστορικούς λόγους.
- Να γίνει  επιτρεπτή η χάραξη και ανάδειξη μονοπατιού περιπάτου & ποδηλατοδρόμου από την Άμφισσα προς τον  Άγιο Χαράλαμπο στους πρόποδες του λόφου στην περιοχή που βρέθηκαν τα αρχαία ( θέση Αμπλιανός – Ρεντενιά ), το  χωριό του Αγίου Κωνσταντίνου, το  χωριό του Αγίου Γεωργίου , την Ανάληψη και επιστροφή στην Άμφισσα με την δημιουργία θεματικών σταθμών στο ενδιάμεσο , όπως αρχαίο ελαιοτριβείο , παραδοσιακά πατητήρια σταφυλιών , αλωνίσματος σιταριού , καμινιού για την  παραγωγή ασβέστη κ.α., το οποίο θα λειτουργεί παράλληλα με το αρχαίο μονοπάτι Κίρρας –Δελφών .
2. Β΄ ΖΩΝΗ
ΑΜΦΙΣΣΑ
- Στην περιοχή Άγιος Συμεών να προβλεφθεί η κατασκευή εγκαταστάσεων, ώστε να μπορεί να επιτευχθεί η αναβάθμιση και η ανάδειξη τουριστικά της περιοχής αυτής σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής  Εκπαίδευσης , μιας και διαθέτει στο συγκεκριμένο χώρο υδροηλεκτρικό εργοστάσιο , διυλιστήριο νερού και είναι και βασικός χώρος ελέγχου ροής του νερού από τη λίμνη του Μόρνου προς την Αθήνα.
- Αλλαγή του χώρου εγκατάστασης κοινωνικών ομάδων (αθίγγανοι) στην περιοχή Κάμινος σε δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων, μιας και είναι εκεί το αθλητικό κέντρο της Άμφισσας και προβλέπονται αυτές σύμφωνα με την πρόταση του Δήμου Άμφισσας (ΠΕΠΔ2).
- Επέκταση της ζώνης χονδρικού εμπορίου (ΠΕΠΔ8) σύμφωνα με την πρόταση του Δήμου – Δελφών στην περιοχή αθλητικών εγκαταστάσεων-σφαγείων του Δήμου, αφού και εκεί υπάρχουν επιχειρήσεις που ήδη λειτουργούν .
- Να μπορούν να εγκατασταθούν εμπορικές επιχειρήσεις επί των Ε.Ο. ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΛΑΜΙΑΣ και ΑΜΦΙΣΣΑΣ – ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ.
 ΙΤΕΑ
- Πρόβλεψη για τη δημιουργία και λειτουργία εμπορευματικού λιμανιού στους Γαλλικούς Μώλους , όπως είχε αποφασισθεί κατά το παρελθόν και το οποίο ταιριάζει απόλυτα με τον καθορισμό χρήσεων γης που το περικλείουν καθώς και με τις δραστηριότητες που υφίστανται σήμερα στην συγκεκριμένη περιοχή.
- Από το τέλος οριοθέτησης του λιμανιού και προς την πόλη της Ιτέας δημιουργία πάρκου αναψυχής με διάφορες δραστηριότητες .
- Δημιουργία στην περιοχή Πανελλήνιου Κέντρου Ορυκτού Πλούτου το οποίο θα ασχολείται με τις επιπτώσεις των εκμεταλλεύσεων του ορυκτού πλούτου καθώς και με τους τρόπους αποκατάστασης αυτών .
- Χαρακτηρισμός και οριοθέτηση των βιοτεχνικών εγκαταστάσεων καθώς και πρόβλεψη επέκτασης αυτών.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΑΖΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: