Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Συνάντηση για την ανάδειξη των Δελφών


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                          
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                         
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΩΚΙΔΑΣ                                      
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Άμφισσα, 8 Απριλίου 2013
 
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση με θέμα την ανάδειξη των Δελφών και του Αρχαίου Θεάτρου με δράσεις  διεθνούς εμβέλειας, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Απριλίου στα γραφεία της  Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας κατόπιν προσκλήσεως της Αντιπεριφερειάρχη  Φωκίδας κας Παναγιώτας Γαζή. Η συνάντηση αυτή ήταν συνέχεια των συζητήσεων που είχε ο Περιφερειάρχης κος Κλέαρχος Περγαντάς και η κα Παναγιώτα Γαζή στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και  Αθλητισμού, αλλά και των συναντήσεων της Αντιπεριφερειάρχη κας Γαζή με τον Πρόεδρο του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» κο Σταύρο Μπένο και τους συνεργάτες του στην Αθήνα.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο καθηγητής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου  Αθηνών κος Πέτρος Θέμελης, Πρόεδρος του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» ο κος Σταύρος  Μπένος, η ποιήτρια κα Ιουλίτα Ηλιοπούλου, ο συνθέτης και Καλλιτεχνικός  Διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών κος Γεώργιος Κουρουπός,  η βουλευτής  Φωκίδας κα Ασπασία Μανδέκα, ο Δήμαρχος Δελφών κος Νικόλαος Φουσέκης, η  προϊσταμένη της Ι’ Εφορίας  Π.Κ.Α.  κα Αθανασία Ψάλτη, η αρχιτέκτων συντάκτης  της μελέτης για την αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου Δελφών κ. Λιάνα Χλέπα,  καθώς και οι κυρίες Τούλα και Ντόρα Ανδρεοπούλου- Αθανασούλα οι οποίες  πραγματοποίησαν τη  δωρεά για την εκπόνηση της μελέτης αναστήλωσης του Αρχαίου Θεάτρου. Παρευρέθηκαν ο κος Νίκος Παπάς μέλος του Δ.Σ. του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ», η  Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Μουσείου και Αρχαιολογικού Χώρου Δελφών κα Γκρέτα  Χριστοφιλοπούλου, και ο κος Θεόδωρος Μαυρίδης συντηρητής στην  Ι’ Ε.Π.Κ.Α.
Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο των ενεργειών που πρέπει να πραγματοποιηθούν με την συστράτευση όλων των φορέων, ώστε να επιτευχθεί η προβολή των Δελφών μέσω ενεργειών και δράσεων μιας και αποτελεί ένα συγκριτικό πλεονέκτημα τόσο για την περιοχή της Φωκίδας όσο και για την Ελλάδα γενικότερα.
Ως εκ τούτου η προσπάθεια για την ανάδειξη των Δελφών δεν θα πρέπει να είναι τοπική αλλά εθνική καθώς  ο χώρος είναι  Μνημείο  Παγκόσμιας  Κληρονομίας και  οικουμενικό σύμβολο  πολιτισμού .
Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν  ώστε οι εκδηλώσεις  και  δραστηριότητες  που θα πραγματοποιηθούν  θα πρέπει να έχουν παγκόσμια εμβέλεια και απήχηση.  Με στόχο την αντιστοίχηση των δεδομένων της αρχαιότητας με τον σύγχρονο πολιτισμό,  επίκεντρο των εκδηλώσεων  θα είναι  μια κορυφαία συνάντηση παγκοσμίου κύρους δημιουργών οι οποίοι θα κληθούν να διαγωνισθούν στην ποίηση και τη μουσική παρουσιάζοντας τα έργα τους στο κοινό.
Ιδιαίτερη μέριμνα θα δοθεί και στη σύνδεση της τοπικής κοινωνίας με ένα υψηλής ποιότητας και καλλιτεχνικής αξίας  γεγονός το οποίο θα έχει ως επίκεντρο τους  Δελφούς και την ευρύτερη περιοχή.

Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΓΑΖΗ

 

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κυρία Γαζη, η Αντιδήμαρχος, ο Προεδρος και οι τοπικοί σύλλογοι που γνωρίζουν τα θέματα δεν θα έπρεπε να συμμετέχουν ;
Θα μας ενημερώσετε τουλάχιστον για τα αποτελέσματα της τόσο σημαντικής σας συνάντησης;

Ανώνυμος είπε...

Γιωτα για μια ακόμα φορά αγνοησες τους Δελφιωτες να δω με τι μούτρα θα έρθεις να μας ζητήσεις ψήφο ;

Ανώνυμος είπε...

Πες μας Γιωτα τι έκανες 3 χρόνια για τους Δελφους ;

Ανώνυμος είπε...

Κυρία Γαζη, μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε τους Δελφους στις επόμενες εκλογές !!!

Ανώνυμος είπε...

@ Ανώνυμε 1:34 μ.μ.

Φίλε Ανώνυμε...η Αντιδήμαρχος, ο Πρόεδρος και οι τοπικοί σύλλογοι ΔΕΝ εκπροσωπούνται από τον Δήμαρχο Δελφών?

Ανώνυμος είπε...

Στην συνάντηση αναφέρεται ότι παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Δελφών...πως αγνόησε λοιπόν τους Δελφούς; Και ποιος σας εμπόδισε να πάρετε πρωτοβουλία αφού αγαπάτε τον τόπο σας;

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ! ΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΓΚΑΝΤΑ ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΞΕΡΟΥΝ ! ΠΟΣΟ ΘΑ ΣΤΟΙΧΕΙΣΗ ΑΥΤΗ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ? ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΗΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΕΛΦΟΙ ΩΣΤΕ ΟΤΑΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΞΕΝΟΣ ΝΑ ΘΑΥΜΑΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΛΥΠΑΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΖΕΡΙΑΣ ΜΑΣ ??? ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΙ ΑΡΧΙΣΑΜΕ ΤΙΣ ΦΑΝΦΑΡΕΣ ??? ΘΑ ΠΑΕΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ ΤΟΝ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ ? ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΣΤΑΔΙΟ ? ΤΟΝ ΗΝΙΟΧΟ ? ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ! ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΑΣ ΚΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΜΠΡΟΣΤΑ Σ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΛΟΣ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΗΔΑΜΙΝΟΙ κ.ΓΑΖΗ !!!

Ανώνυμος είπε...

Οι Δελφοί είναι ένα τριτοκοσμικό χωριό που αντλούν αίγλη από τον αρχαιολογικό χώρο. Μπράβο στη Γαζή για την πρωτοβουλία αλλά και στο Φουσέκη που θα ενεργήσει υπέρ αυτής της πρωτοβουλίας χωρίς τους παρατρεχάμενους Προέδρους και αντιδημάρχους...

ΓΝΩΣΤΗΣ είπε...

Ανώνυμε 8 Απριλίου 2013 3:48


ο Φουσέκης σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο απαξίωσε τους συλλόγους. Είναι δυνατόν να τους εκπροσωπεί;