Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Ο ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΩΚΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ Δ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ


Τ.Κ.: Ο Δημήτρης ο Καραγιάννης, ξεκίνησε έναν προεκλογικό αγώνα, δεν είχε στήριξη, με την έννοια ότι ήμασταν ένα κίνημα που συγκροτήθηκε μέσα από το διαδίκτυο, μέσα από τις πλατείες, μέσα από τα κινήματα, μέσα σε χρόνο μηδενικό, άρα δεν είχε μία υποδομή από πίσω του και μία στήριξη από μία συγκροτημένη κατάσταση ή από έναν μηχανισμό, που είχαν οι υποψήφιοι όλων των κομμάτων σε όλη την Ελλάδα. Εμείς λοιπόν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες πηγαίναμε μόνοι μας. Γι’ αυτό λέω ότι δεν υπήρξε στήριξη.
ΩτΦ: Πάντως πήγε καλά ο Δημήτρης
Τ.Κ.: Βεβαίως τα πήγε καλά ο Δημήτρης. Είχε κάνει και μια πολύ σημαντική καριέρα, μέχρι που έφτασε να πολιτευτεί. Ήξερε τι πάει να πει δράση, σχεδιασμός, πειθαρχία. Είναι ένας άνθρωπος ακούραστος και βρίσκεται σε μια περιοχή που έχει 120 οικισμούς. Παρ’ όλο που έχει 40.000 κατοίκους μόνο, έχει πολλούς οικισμούς.
ΩτΦ: Ο Καραγιάννης είναι ο μοναδικός πολιτευτής κόμματος που και μετεκλογικά συνεχίζει να έχει αντιπολιτυετικό λόγο, κάτι που έχει εκνευρίσει τοπικούς κύκλους των κομμάτων της κυβέρνησης. .Μάλιστα, στον ένα χρόνο περί- που αυτής της κυβέρνησης έχει κάνει στην εφημερίδα μας πολλές αντιπολιτευτικές παρεμβάσεις.
Τ.Κ.: Όσοι εξελέγησαν από το καινούριο αίμα, γιατί πρώην βουλευτές ξαναβγήκαν βουλευτές, όλοι οι καινούριοι που εμφανίστηκαν, και αυτοί τη στιγμή από τους 18 οι 13 ήμαστε για πρώτη φορά στη Βουλή, αυτοί έδωσαν έναν αγώνα χωρίς να έχουν την τέχνη του πολιτικού. Μπήκανε μέσα και έδωσαν έναν αγώνα απίστευτο. Γι’ αυτό θεωρώ ότι έγινε χωρίς στήριξη, ότι έκανε ο καθένας το έκανε μόνος του, με τους φίλους του, με την παρέα του και βέβαια με μία πίστη σε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα που είχαμε και που δεν εννοούμε να το αλλάξουμε γιατί εμείς δεν κάνουμε πιρουέτες και κολοτούμπες.
ΩτΦ: Είπατε προηγουμένως ότι δεν είχατε τον κομματικό μηχανισμό για να στηριχθεί ο Καραγιάννης ή οποιοσδήπο- τε πολιτευτής. Είναι désavantage να μην έχετε κομματικό μηχανισμό, να μην έχετε γραφεία. Μιλάμε για τώρα και για τη Φωκίδα συγκεκριμένα. Πως σκέφτεστε να το χειριστείτε αυτό;
Τ.Κ.: Αυτό έχει ήδη αρχίσει και λύνεται γιατί αν σκεφτείτε ότι ένα χρόνο πορευόμασταν χωρίς να έχουμε πάρει επιδότηση λειτουργίας κόμματος και βέβαια με την αθλιότητα που έκαναν οι συγκυβερνώντες να περάσουν νόμο και να πάρουν την επιδότηση όχι με βάση τα ποσοστά των εκλογών την 17η Ιουνίου, τα πεσμένα τους ποσοστά, αλλά με βάση το που ήταν τα κόμματα την 1η Ιανουαρίου του 2012. όπου ο ένας ήταν στο 40% και ο άλλος στο 35%. Αυτή η αθλιότητα, του παλαιοκομματικού συστήματος που δεν έχει καταλάβει ότι έχει κλείσει πια η μεταπολιτευτική περίοδος. Ο κόσμος θέλει άλλα πράγματα. θέλει από τη ρίζα να φτιαχτεί το πολιτικό σκηνικό της χώρας.
ΩτΦ: Στη Φωκίδα έχει διαδοθεί ευρέως ότι έχετε στενή επαφή με το δήμαρχο Δελφών κο Φουσέκη. Τι απαντάτε;
Τ.Κ. :Γνωρίζω το Δήμαρχο αλλά πρέπει να σας πω ότι τον έχω συναντήσει μόνο δύο φορές και μάλιστα όχι θεσμικά.
ΩτΦ:Τη συνάδελφό σας και βουλευτή Φωκίδας κα Ασπασία Μανδρέκα;
Τ.Κ. :Βεβαίως τη γνωρίζω . Πρόκειται για μια αξιόλογη παρουσία στο κοινοβούλιο και όπου μπορούμε να συνεργαστούμε για το καλό της Φωκίδας θα το πράξω.
Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: