Τρίτη 2 Απριλίου 2013

«Απάντηση στην εφημερίδα Η Ώρας της Φωκίδας»

panatha


Σε απάντηση στο δημοσίευμα της καθημερινής εφημερίδας σχετικά με τον υπαινιγμό ότι δόθηκε δωράκι στην εταιρεία μας από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. και ξάδερφο μου κ. Αθανάσιο Η. Παναγιωτόπουλο, έχω να δηλώσω τα εξής:
Είμαι Ηλεκτρολόγος μηχανικός και Μηχανικός Η/Υ, απόφοιτος του Ε.Μ.Π. από το 2003, με μεταπτυχιακές σπουδές στο ίδιο ίδρυμα και έχω συμμετάσχει σε δεκάδες έργα πληροφοριακών συστημάτων τόσο σαν συνεργάτης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, όσο και ιδιωτικών εταιρειών.
 
Με τον ερχομό μου στην Άμφισσα το 2008 ασχολήθηκα σε τοπικό επίπεδο με την δημιουργία διαδικτυακών τόπων και εδώ και τρία χρόνια συνεργάζομαι με τον Δημήτρη Ψιμούλη, στην παροχή διαδικτυακών υπηρεσιών, ενώ διατηρούμε και μία από τις δημοφιλέστερες και ελάχιστες επώνυμες, ιστοσελίδες στην περιοχή μας, την ενημερωτική και ειδησεογραφική ιστοσελίδα το AmfissaPress.
 
Σε όλη αυτή τη πορεία μας, έχουμε υλοποιήσει δεκάδες διαδικτυακές πύλες φορέων του τόπου, ενώ από το AmfissaPress δημοσιεύουμε banner με τις εκδηλώσεις φορέων και όλα τα σημαντικά γεγονότα της ευρύτερης περιοχής. Παραθέτω μερικά από τα έργα διαδικτυακών τόπων φορέων που έχουμε υλοποιήσει χωρίς να αναφερθώ σε ιδιωτικές ιστοσελίδες.
  • Ιστοσελίδα Ειδικού Σχολείου Άμφισσας – ΔΩΡΕΑΝ
  • Ιστοσελίδα Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Άμφισσας – ΔΩΡΕΑΝ
  • Ιστοσελίδα Συλλόγου Αμφισσαϊκού
  • Ιστοσελίδα Πνευματικού Κέντρου Άμφισσας
  • Ιστοσελίδα Παραρτήματος ΤΕΙ Άμφισσας – ΔΩΡΕΑΝ
  • Ιστοσελίδα Ιεράς Μητρόπολης Φωκίδας
  • Ιστοσελίδα Παραδοσιακής Συνοικίας Χάρμαινας – ΔΩΡΕΑΝ (Για τη συμμετοχή της στο διαγωνισμό EDEN 2011 που πήρε το 1ο βραβείο)
  • Ιστοσελίδα Κοινωνικού Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης (Κοι.Σ.Π.Ε.)
  • Ιστοσελίδα Φεστιβάλ Ήχοι του Δάσους – ΔΩΡΕΑΝ
  • Ιστοσελίδα Καλικαντζαροχωριού – ΔΩΡΕΑΝ
  • Ιστοσελίδα για την εκδήλωση «Η Νύχτα των Στοιχειών» - ΔΩΡΕΑΝ
  • Ιστοσελίδα Εστίας Άγιος Νικόλαος – Σε υλοποίηση
  • Ιστοσελίδα Γηροκομείου Άμφισσας – ΔΩΡΕΑΝ
  • Portal Επιμελητηρίου Φωκίδας
  • Ιστοσελίδα Αναπτυξιακής Φωκικής
Ενώ διατηρούμε και μία πρωτότυπη ιστοσελίδα για την ιστορία της πόλης της Άμφισσας το AmfissaHistory, για την οποία είμαστε πολύ περήφανοι.
Γιατί λοιπόν ο Δήμος Δελφών να μην ζητήσει προσφορά από την εταιρεία μας, ΧΩΡΙΣ την μεσολάβηση ΚΑΝΕΝΟΣ?
 
Όταν μάλιστα είμαστε από τις ελάχιστες -αν όχι η μοναδική- ανάλογου αντικειμένου και μάλιστα με τέτοια επαγγελματική εμπειρία στον Δήμο μας?
 
Οι ιδιοκτήτες της εφημερίδας δεν το γνώριζαν αυτό?
 
Δύο ιστοσελίδες έχουν αναθέσει τη μία σε εμάς και τη νεότερη σε ξένη εταιρία από την Αθήνα.
Γιατί δεν απευθύνθηκαν σε μία από τις άλλες τοπικές εταιρείες που αναφέρουν και για τις οποίες ενδιαφέρονται. Μήπως γιατί δεν υπάρχουν?
 
Η εταιρεία μας Πληροφορική Φωκίδας έχοντας υλοποιήσει έργα για ένα τόσο μεγάλο πλήθος φορέων της περιοχής μας, έχει αποκτήσει το δικαίωμα σαν τοπική επιχείρηση αλλά και την επαγγελματική επάρκεια να καταθέτει προσφορά και για την διαδικτυακή πύλη του δήμου Δελφών.
Οι υπαινιγμοί της εφημερίδας σχετικά με την εμπλοκή του Προέδρου του Δ.Σ. (μετά και από την απάντηση της κ. Λαΐνη), φυσικά δεν δείχνει τίποτε άλλο από εμπάθεια, σκοπιμότητα, και κιτρινισμό. Θα μπορούσαν να επικοινωνήσουν και με τα υπόλοιπα στελέχη του Δήμου από τη στιγμή που η κ. Λαΐνη έδωσε την απάντηση της. Δεν το έκαναν όμως γιατί αυτό ήθελαν, να λασπολογήσουν, να κατηγορήσουν και περίμεναν αφορμή.
 
Για το κόστος του έργου, σας ενημερώνω πως πρόκειται ουσιαστικά για ένα έργο διάρκειας δέκα (10) μηνών με υποέργα:
ΤΡΕΙΣ (3) διαφορετικές Διαδικτυακές πύλες τύπου Επιμελητηρίου Φωκίδας, για να καταλάβουν και οι συντάκτες του δημοσιεύματος, καθώς παίρνουν σαν μέτρο σύγκρισης το portal του Επιμελητηρίου:
  1. Υλοποίηση κεντρικού δικτυακού τόπου με τις υπηρεσίες του Δήμου καθώς και το τμήμα των ηλεκτρονικών υπηρεσιών εξυπηρέτησης των δημοτών
  2. Τουριστικό Portal του Δήμου Δελφών
  3. Εξειδικευμένο Portal Αναρρίχησης
Δεν θα αναλύσω περαιτέρω το κόστος της διαδικτυακής πύλης σε ανθρώπους που δεν κατανοούν την έννοια της λέξης site επειδή δεν έχουν το επιστημονικό υπόβαθρο και για αυτό συχνά στα άρθρα τους το διατυπώνουν ως «side». (Εξάλλου ο στόχος τους δεν είναι οι απαντήσεις αλλά η λάσπη).
Θα αναφέρω μόνο τα κόστη των ιστοσελίδων των καποδιστριακών δήμων που συνθέτουν το Δήμο μας, σύμφωνα με τα στοιχεία από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Έργων για τα έργα που εντάχθηκαν στο 3 ΚΠΣ και να τους τονίσω πως ΜΟΝΟ το 1ο υποέργο είναι το σύνολο των παρακάτω έργων:
ΕΡΓΟΠΡΟΫΠ/ΜΟΣ ΕΡΓΟΥσε €
ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΦΙΣΣΑΣ
51,796
ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΕΩΝ ΦΩΚΙΔΑΣ
8,737
ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΣΦΙΝΑΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
8,677
ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ
18,000
ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ ΦΩΚΙΔΑΣ
17,719
ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΡΑΒΙΑΣ
8,737
ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΤΕΑΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
18,389
Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν την αξιοπιστία της εταιρείας Πληροφορική Φωκίδας Ο.Ε. και του AmfissaPress και δεν θα αφήσουμε κανέναν να υπονομεύσει και να αμαυρώσει την αξιοπρέπεια μας τόσο σε εταιρικό, όσο και ατομικό επίπεδο.
Με εκτίμηση
Θανάσης Παν. Παναγιωτόπουλος
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Η/Υ Ε.Μ.Π.

4 σχόλια:

Kostas είπε...

Αγαπητέ κ. Παναγιωτόπουλε,

Α)Τα έργα που παραθέτετε δεν έχουν σχέση μόνο με portals καθώς περιλαμβάνουν hardware, servers, backup storage,κλπ. Ο διαδικτυακός τόπος στα παραπάνω έργα αποτελεί υποέργο της κάθε προκήρυξης που αναφέρετε στο άρθρο σας.

Β)Επίσης ένα portal μπορεί να γίνει με open source λειτουργικό, τύπου joomla, magnolia,κλπ και το κόστος να πέσει κατακόρυφα, όσοι είναι στο χώρο και έχουν ασχοληθεί, κατανοούν τι εννοώ.

Γ)Προφανώς θα έπρεπε να γίνει η κανονική διαδικασία μέσω προκήρυξης για να μπορούν και άλλες εταιρίες ισοδύναμα να διεκδικήσουν την ανάθεση του έργου.

Δ)Για είναι σαφώς τεκμηριωμένη και πειστική η απάντηση σας, θα πρέπει το έργο το οποίο σας ανατέθηκε να συγκριθεί με τα παραπάνω έργα για να δούμε τα επιμέρους κόστη.

Επειδή υπάρχουν άνθρωποι που κατανοούν πλήρως την λέξη "Portal" & "Site", θα θέλαμε παρακαλώ να αποστείλετε στον τοπικό ηλεκτρονικό τύπο ΑΜΕΣΑ σε πλήρη ανάλυση το κόστος της δικτυακής πύλης.Προφανώς υπάρχει η τεχνικο-οικονομική μελέτη διαθέσιμη για το κοινό. Έτσι δεν θα έχει κανείς να πει κάτι εναντίον σας και όλα θα γίνουν όπως πριν!


Ευχαριστώ,

Κώστας

Μηχανικός Η/Υ

Ανώνυμος είπε...

Κώστα είσαι μηχανικός Η/Υ και θα εστηνες portal σε open source joomla;Μην προσπαθήσεις να δώσεις προσφορά ως ισοδύναμη εταιρία ως λες,θα κοπείς εξ'αρχής.

Ανώνυμος είπε...

Καλά κ. Παναγιωτόπουλε, ποτε προλάβατε και πληροφορηθήκατε ολα αυτά τα έργα με ανάθεση φαντάζωμαι οτα μόλις το 2008 ηρθατε στον τόπο μας;
Πως οι παλαιώτεροι απο εσάς δεν τα πληροφορήθηκαν ;
Γιατί απ' ότι γράφεται δεν πρέπει να έχει πάρει άλλος έργο τετοιο στον τόπο μας.

Kostas είπε...

Αγαπητέ Ανώνυμε ->

Ας πούμε οτι ένα 20% των δικτυακών τόπων του δημοσίου είναι στημένα σε Open source λογισμικά.

-Nα πούμε για παράδειγμα το ΔΙΑΥΓΕΙΑ που είναι υλοποιημένο με Wordpress το οποίο ανήκει στις πλέον κρίσιμε υποδομες του κράτους?

-Να πούμε άλλο ένα παράδειγμα για το Υπουργείο Οικονομικών που το portal είναι στημένο σε framework ASTROBOA?

Συενπώς αγαπητέ Ανώνυμε μην κολλά στο Joomla που έγραψε στην προηγούμενη ανάρτηση, αν η τεχνική υλοποίηση είναι άρτια και απαντά στις ανάγκες του έργου, να δω ποιός θα με κόψει στην προσφορά.

Επειδή στον Τηλεπικοινωνιακό Πάροχο που εργάζομαι υποστηρίζουμε το ΣΥΖΕΥΞΙΣ, γνωρίζω κάποια λίγα πράγματα για τέτοια έργα και πως "περνανε" ή "κόβονται".... πάντως δεν φταίει πάντα η πλατφόρμα!


Ευχαριστώ,


Κώστας

Μηχανικός Η/Υ