Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

ΛΙΜΑΝΙ ΙΤΕΑΣ ΣΗΜΕΡΑ: ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ


Στο τουριστικό λιμάνι μας σήμερα κατέπλευσε το πρώτο μεγάλο κρουαζιερόπλοιο της φετινής σεζόν . Πρόκειται για το «COSTA VOYAGER» με 1300 επιβάτες και πλήρωμα.

Τη σεζόν την άνοιξαν ήδη τα γνωστά μας δίδυμα «ARTEMIS» και «ATHINA» από της αρχές Μαρτίου, αλλά και μεγάλα ιστιοφόρα.

Και φέτος η Ιτέα θα δεχτεί πολλά κρουαζιερόπλοια μικρά και μεγάλα, που θα τονώσουν όπως κάθε χρόνο οικονομικά την περιοχή. Σύμφωνα με  σχετικά στατιστικά στοιχεία του 2010 κάθε επιβάτης κρουαζιερόπλοιου ξοδεύει κατά μέσω όρο 80€ στην περιοχή.  

 

 

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτά είναι σοβαρά θέματα για το Τοπικό Συμβούλιο και όχι η πεζοδρόμηση της παραλιακής οδού. Το Τ.Σ. σε συνεργασία με την Λιμενική Επιτροπή θα πρέπει να βρούν τρόπους διαφήμησης της πόλης της Ιτέας, σε αυτούς τους ξένους επισκέπτες, οι οποίοι θέλουμε να αφήσουν τον όβολό τους. Δεν θα ήταν κακή ιδέα στην είσοδο του προβλήτα να υπάρχει ένα τουριστικό περίπτερο (όπως σε όλα τα τουριστικά μέρη) που θα παρέχει πληροφορίες στους επισκέπτες και θα διανέμει έναν τουριστικό οδηγό(το Τελωνοφυλάκειο είναι ανεκμετάλλευτος χώρος). Απλές κινήσεις χρειάζονται (χωρίς κόστος).

Ανώνυμος είπε...

Η πεζοδρόμηση τέθηκε θέμα για να γίνουν μελέτες για κάποιους......δηλαδή..μάσα...
Τα επισκεπτόμενα τουριστικά κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι μας και οτιδήποτε άλλο τουριστικό δεν τους ενδιαφέρει γιατί απλά δεν έχουν κέρδος...

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΦΟΥΣΕΚΗΣ, ΛΑΙΝΗ, ΤΑΓΚΑΛΗΣ, Κ.Λ.Π. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2011 ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΙΤΕΑ ΩΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΓΙΑ ΗΛΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΟ (ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΡΙΣΣΑΙΟ ΚΟΛΠΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΓΑΛΑΞΙΔΙ). ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΤΑΞΕΙ ΑΛΛΟΥ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ, ΤΙ ΣΥΖΗΤΑΤΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΡΕΙΤΕ; ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΟΥΛΗΣΕΙ . ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΜΨΟΥΜΕ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ;

Ανώνυμος είπε...

Συμπληρωνοντας τον φιλο των 2.28 θα μπορουσαμε να προσφερουμε και δειγματα των τοπικων προιοντων μας στους επισκεπτες διαφημιζοντας ετσι καλλυτερα την πολη μας . Αυτο θα μπορουσε να γινει με τα χρηματα απο τις ιδιες και τις ιδιες στους ιδιους και τους ιδιους αναθεσεις μελετων για εργα που δεν ειναι και πρωτης σημασιας ! Αλλα οπως λενε και οι αλλοι φιλοι αυτο δεν εχει μασα δεν εχει μιζα και δεν εχουμε παρει αδεια και απο την εταιρεια για να το κανουμε ! Οσο ο πασας των σαλωνων και η βεζυροπουλα να χτυπιουνται τουριστικα πλοια ερχονται και θα ερχονται στην πολη μας διοτι η ΙΤΕΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΛΙΜΑΝΙ !!! Τωρα αν αυτοι οι τουριστες κανωντας βολτα στην πολη μεσα δεν αγοραζουν φαρμακα και προτιμουν καφε εδεσματα κ.λ.π. τι να κανουμε εμεις ???

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΣΑΣ ΧΑΛΑΓΕ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΒΟΛΤΑ, ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΚΑΚΟΜΟΙΡΙΚΑ ΤΑ ΤΑΒΕΡΝΑΚΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΝΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ ΓΙΑ ΨΑΡΑΚΙ?ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΖΥΜΩΣΟΥΝ ΔΕΚΑ ΜΕΡΕΣ ΚΟΣΚΙΝΙΖΟΥΝ

Ανώνυμος είπε...

Είναι απλά τα πράγματα κύριοι και κυρίες....
Οι ΔΕΛΦΟΙ είναι παγκόσμιας εμβέλειας τουριστικός προορισμός...και η ΙΤΕΑ είναι το λιμάνι της...
Αρα καταλαβαίνουμε που πρέπει να φρενάρουμε και που να γκαζώνουμε...

Ανώνυμος είπε...

jipniste kimaste me ta tsaroyxia.me goyreoys poy pame.eleos.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ μαζί σου φίλε 10:59, αλλά μάθε πως κινείται το Κατάκολο που είναι το λιμάνι της Αρχαίας Ολυμπίας. Οι άνθρωποι απλά κοιτάζουν "μαζί με τον βασιλικό να ποτίζουν και την γλάστρα" με κάθε μέσο!!