Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Χιλιάδες τα περίπτερα που έβαλαν λουκέτο!

Έκλεισαν 35 περίπτερα στην Πάτρα και τα λουκέτα συνεχίζονται «Ψυχορραγούμε»   λέει η πρόεδρος Αγγελική Καρπάνου

Λουκέτο βάζουν το ένα μετά το άλλο τα περίπτερα ακόμα και σε πολύ κεντρικά σημεία των πόλεων, αποδεικνύοντας ότι δεν ξέφυγαν ούτε αυτά από τη μέγγενη της οικονομικής κρίσης. Ήδη, όπως αναφέρει το Έθνος, 80.000 οικογένειες αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα, ενώ πολλοί φοβούνται ότι η κατάσταση στον κλάδο θα επιδεινωθεί.
Ο εκρηκτικός συνδυασμός των υπέρογκων χρεών, της κατάργησης του ευεργετήματος απονομής αδειών σε ευπαθείς ομάδες, αλλά και οι τροποποιήσεις που επέφερε το πολυνομοσχέδιο του Οκτωβρίου είχε ως αποτέλεσμα πανελλαδικά να έχουν μείνει 11.500 περίπτερα από 17.500 το 2009 και στην Αθήνα μόλις 3.000 από 5.500. «Δυστυχώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι πολλά... Είναι το θέμα με τα καπνικά, το πολυνομοσχέδιο και η απελευθέρωση του επαγγέλματος, τα προβλήματα με τους δήμους και τις απαιτήσεις τους. Και φυσικά η εγκληματικότητα, για την οποία δεν μιλάει κανένας», λέει στην εφημερίδα ο γενικός γραμματέας του Σωματείου Επαγγελματιών Περιπτερούχων και Καπνοπωλών Μικρής Λιανικής Αττικής Γιώργος Δούκας. «Οι περιπτεράδες είμαστε εύκολος στόχος και έχουμε πληρώσει μεγάλο φόρο αίματος τα τελευταία χρόνια. Όσο για το μέλλον; Αυτό είναι συνυφασμένο με το μέλλον της χώρας.
Επειδή τα φορολογικά είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τη δική μας δουλειά, αν δεν σταματήσει να φορολογείται άγρια ο απλός κόσμος, τότε δεν πρόκειται να δούμε Θεού πρόσωπο ούτε εμείς». Οι ιδιοκτήτες μιλούν για επιχείρηση αφανισμού. Όπως λένε, στην Αττική έχουν απομείνει σήμερα 6.440 σημεία πώλησης καπνοβιομηχανικών προϊόντων (περίπτερα και μίνι μάρκετ) από 10.550 που ήταν το 2009, ενώ τα περίπτερα που σήμερα είναι ανοιχτά, μετά βίας φθάνουν τα 3.000.
ΠΗΓΗ: www.newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: