Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Δώρο του Πάσχα σε είδος;


Να καταβάλουν στους εργαζόμενους εγκαίρως μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη το δώρο του Πάσχα, καλεί τους εμπόρους η ΕΣΕΕ, υπενθυμίζοντας ότι η μη καταβολή του, συνιστά ποινικό αδίκημα το οποίοι επισείει ποινή φυλάκισης μέχρι 6 μήνες και χρηματικό πρόστιμο που μπορεί να φτάσει μέχρι το 50% του οφειλόμενου ποσού.
Παροτρύνει μάλιστα τους εμπόρους, να πληρώσουν σε χρήμα τους εργαζόμενους και όχι σε είδος, ένα φαινόμενο που παρατηρείται τελευταία, λόγω της κρίσης, όπου οι καταστηματάρχες ζητούν να χορηγήσουν τρόφιμα, ρούχα, παπούτσια, ή ακόμη και κάρτες κινητής τηλεφωνίας, ενώ κάποιοι άλλοι ζητούν να πληρώσουν το Δώρο του Πάσχα σε... δόσεις.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΕΣΕΕ, το δώρο του Πάσχα καταβάλλεται σε όλους τους εργαζόμενους που έχουν απασχοληθεί σε μια επιχείρηση από την αρχή του χρόνου και είναι ισόποση με ένα 15νθήμερο, ενώ σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να καταβληθεί σε είδος, παρά μόνο σε χρήμα.
Η ΕΣΕΕ υπενθυμίζει ότι στην Αθήνα ισχύει το εορταστικό ωράριο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, τη Μ. Παρασκευή από 13:00 μέχρι 19:00 και το Μ. Σάββατο από 09:00 έως 15:00 για την Αθήνα και 10:00 έως 18:00 για τη Θεσσαλονίκη. Τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα του Πάσχα και την Τρίτη καθώς μεταφέρεται η αργία της Πρωτομαγιάς.
Επιμέλεια: Νίκος Τσιαμτσίκας

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΚΟΨΕ ΤΑ ΔΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΜΕ ΤΙ ΠΟΙΝΗ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ? ΤΑ ΚΟΨΑΝΕ ΤΑ ΦΑΓΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ! ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΠΑΚΙ ΒΓΗΚΑΝ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΠΑΜΕ ΚΑΛΛΥΤΕΡΑ ΚΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ! ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΒΡΕ ΨΕΥΤΕΣ ΠΟΤΕ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ? ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΠΡΩΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΤΕ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕ ΑΝ ΑΠΟΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΑΓΟΝΙΑ ΣΑΣ ΚΑΡΧΑΡΙΕΣ !!!