Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

ΑΓΙΟΝΕΡΟ ΚΙΡΡΑΣ: ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΟΣΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΓΝΟΟΥΝ ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΜΑΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ.


Όταν μιλάνε   οι σημερινού αιρετοί του Δήμου Δελφών για το επίπεδο της τουριστικής δραστηριότητας στην περιοχή, είναι προφανές ότι δεν το καταλαβαίνουν αλλά κάνουν την πιο ουσιαστική αυτοκριτική τους.
Μια διάσταση του θέματος Δελφικός Τουρισμός  είναι εάν η περιοχή μας έχει στοιχεία τουριστικού ενδιαφέροντος ικανά να προσελκύσουν τουρισμό. Σκεπτόμενοι αποκλειστικά και μόνο  τους ΔΕΛΦΟΥΣ προκύπτει η  επόμενη διάσταση. Γιατί στην ευρύτερη περιοχή των Δελφών σήμερα δεν υπάρχει ικανή τουριστική δραστηριότητα, τουλάχιστον για να μην μπορεί ο καθένας να απαξιώνει με ευκολία  την δραστηριότητα αυτή;  Και να ήταν μόνο οι Δελφοί !
Μόνο από ένα στοιχείο τουριστικού ενδιαφέροντος πολύ υποδεέστερο των Δελφών σε αναρίθμητες  σημεία του κόσμου έχουν αναπτυχθεί τουριστικές περιοχές  δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας. Στον σημερινό δήμο Δελφών όλοι μαζί, παιδιά συνταξιούχοι και οι σε παραγωγική ηλικία είμαστε όλοι και όλοι 25.000. Και έχουμε και τον ελαιώνα και μία σειρά μικρότερης έκτασης αγροκτηνοτροφικών δραστηριοτήτων που μπορεί να δώσει μαζί με την μεταποίηση μερικές χιλιάδες θέσεις εργασίας και μπορούμε να έχουμε και 300 με 400 θέσεις εργασίας στην μεταλλευτική δραστηριότητα. Γιατί να είμαστε οι φτωχότεροι της Ελλάδας και σε πραγματικό χρόνο να γινόμαστε κάθε μέρα   οι φτωχότεροι των φτωχότερων;
Mόνο από ένα μικρό εύρημα δίπλα σε μία  ιαματική πηγή στην περιοχή που ονομάστηκε από αυτό Bath,  δημιουργήθηκε η σημερινή ομώνυμη πόλη της Αγγλίας (δείτε το άρθρο ΕΔΩ) . Η ανάπτυξη αυτής της πόλης  έκανε διαδρομή μέσα από περιόδους πείνας και πολέμων αλλά σήμερα εξακολουθεί να είναι εκεί ακμάζουσα και περιμένοντας όποιες φουρτούνες ξαναφέρει η ιστορία. Έτσι είναι όμως τα πράγματα. Οι φουρτούνες πάντα θα έρχονται και θα φεύγουν. Οι καλά οργανωμένες τοπικές οικονομίες αντέχουν. Οι άθλιες και ανοργάνωτες, ψυχορραγούν ακόμα και όταν όλος ο υπόλοιπος κόσμος ευημερεί. (Μήπως  μας θυμίζει κάτι αυτό εδώ στην Φωκίδα;).
 
Για ποιόν τουρισμό μιλάμε εδώ στους Δελφούς; Φυσικά και για αυτόν που δεν αναπτύξαμε εμείς οι ίδιοι. Ή για να είμαστε πιο ακριβείς, για αυτόν τον οποίο πολεμάμε να μην αναπτυχθεί εμείς οι ίδιοι. Και για να γίνει πιο συγκεκριμένο το «εμείς». Όλοι όσοι ψηφίζονται μέχρι σήμερα από εμάς τους απλούς κατοίκους της περιοχής σε   επίπεδο Δήμων και Κοινοτήτων, Νομαρχίας και τώρα στον Δήμο Δελφών διαχρονικά προεκλογικά τάζουν ανάπτυξη του τουρισμού. Εμείς ως απλοί πολίτες συμφωνήσαμε στο κοινό όραμα  και τους αναθέσαμε την αποστολή. Αυτοί στην συνέχεια απόλαυσαν στην κάθε εποχή την κοινωνική αναγνώριση και τις υλικές και ηθικές απολαβές  που προκύπτουν.  Έπρεπε όμως να παράγουν και κάποιο έργο τουλάχιστον  στα πλαίσια αυτών που έταξαν προεκλογικά.
Όταν μιλάνε λοιπόν οι σημερινού αιρετοί για το επίπεδο της τουριστικής δραστηριότητας στους Δελφούς, είναι προφανές ότι δεν το καταλαβαίνουν αλλά κάνουν την πιο ουσιαστική αυτοκριτική τους.
Ναι, μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο. Οπότε είναι η εποχή να ξαναρχίσουν τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα μιας και έργα δεν έχουμε δει. Μόνο που έχει αλλάξει η εποχή και οι πολίτες απαιτούμε να παρουσιάσουν το ολοκληρωμένο έργο τους (υλικό και θεσμικό) και όχι να τάξουν για χιλιοστή πεντηκοστή έβδομη φορά τα ίδια λέγοντας ότι έκαναν μελέτες, ευχές, προσευχές, παρακλήσεις κ.λ.π. Τους περιμένουμε όλους στη γωνία να ξαναρχίσουν τα ψέματά τους εάν και προτείνουμε για αποφυγή εντάσεων όταν έρθει η ώρα να περιοριστούν στον απολογισμό μόνο επί των ολοκληρωμένων έργων τους.
Και ας μας πουν για παράδειγμα .
Το ΕΣΠΑ  2006 – 2013 (περίοδος τελευταίας Νομαρχίας, μεγαλύτερο τμήμα πρώτης περιόδου νέου Δήμου Δελφών)  χρηματοδότησε και χρηματοδοτεί σε τρέχοντα χρόνο την ανάδειξη προς εκμετάλλευση  των ιαματικών πηγών στην Ελλάδα.
Από το 1966 για την πηγή των νερών της Κίρρας (και εμείς ξέρουμε ότι δεν μιλάμε για  μια πηγή όπως σε άλλες περιοχές αλλά για ποτάμι ολόκληρο) έχει εκδοθεί το 959 Βασιλικό Διάταγμα που λέει
«Άρθρο 1. Ανακηρύσσομεν την πηγήν ΑΓΙΟΝΕΡΗ   αναβλυζούσης εντός των διοικητικών ορίων της κοινότητας Κίρρας Φωκίδος και ανηκούσης κατά κυριότητα εις τον ΕΟΤ εις ιαματική ταύτην
Άρθρο  2. Κατατάσσομεν την ως άνω πηγήν εις την κατηγορίαν Ι.Π. τουριστικής σημασίας.»
Σε ποια κατάσταση βρίσκεται σήμερα η πηγή και πότε με το καλό περιμένουμε αναπτυξιακό αποτέλεσμα;


Δείτε ακόμη:

 

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΕΠΑΡΑΤΟΙ ΕΒΛΕΠΑΜ ΜΑΚΡΙΑ ! ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΟΦΘΑΛΜΟΙ ΚΑ ΟΣΦΥΟΚΑΜΠΤΕΣ ! ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕ ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ? ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ !!! ΤΟ ΘΕΛΕΙ ΟΜΩΣ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ??? ΑΛΛΟΥ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΚΑΤΙ ΜΙΑ ΠΕΤΓΡΑ ΚΑΙ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΓΗ ! ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΘΕΛΕΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ !!! ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΜΩΣ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΑ ΤΓΟΥ ΚΛΕΦΤΗ ΚΑΙ ΨΕΥΤΗ κ.λ.π. !!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΙΟΝΕΡΟ ΚΙΡΡΑΣ: Θεραπεύει τέτανο,καρκίνο,AIDS και ευλογιά.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ 9:15 π.μ. ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΛΑΚΕΙΑΝ ΚΑΙ ΠΑΣΑΝ ΝΟΣΟΝ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΙΑΝ,ΑΛΛΑ ΣΥ,ΙΝΑ ΙΔΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΝ ΕΛΛΕΒΟΡΟΥ ΕΧΕΙΣ ΧΡΕΙΑΝ.
(ΕΛΛΕΒΟΡΟΣ: ΑΚΡΩΣ ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΕΣ ΦΥΤΟΝ.ΕΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΩ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑΝ ΑΝΤΙΚΙΡΡΑΝ ΚΑΙ ΔΗ ΕΙΣ ΤΟ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΝ ΥΠΟ ΤΟΥ ΠΑΥΣΑΝΙΟΥ ΓΩΣΤΟΤΑΤΟΝ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟΝ ΨΥΧΙΚΩΝ ΝΟΣΩΝ. ΚΑΤΑ ΚΟΡΟΝ ΤΟ ΕΠΕΣΚΕΠΤΟΝΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΙΣ ΤΑΣ ΑΥΛΑΣ ΤΟΥ ΑΡΧΟΝΤΟΣ ΤΩΝ ΒΩΞΙΤΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΠΑΜΠΟΛΟΙ ΣΑΛΩΝΙΤΑΙ). Ο ΒΩΞΙΤΗΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΣ ΕΧΡΗΣΙΜΕΥΕ ΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΝ ΜΑΥΡΩΝ ΣΦΑΙΡΙΔΙΩΝ ΙΝΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΩΣΙΝ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΤΟΝ ΛΙΘΟΒΟΛΙΣΜΟΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ,ΡΙΨΑΣΠΙΔΩΝ, ΚΗΦΙΝΩΝ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΩΝ.ΟΙ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ ΨΥΧΙΚΑ ΕΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΟ ΥΠΟ ΤΙΝΟΣ ΘΕΟΤΗΤΟΣ,Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΖΩΣΑ ΕΩΣ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΟΝ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ.

Ε ρε να σε δω να μπαίνεις Δεκέμβρη μήνα στο ποτάμι και τι άλλο..

Ανώνυμος είπε...

εδώ ηθελαν να κλεισουν τη παραλιακη θα αναπτυξουν το αγιονερο; αλλα τους καινε. εμεις ποτε θα ξυπνησουμε και δεν θα υποκυπτουμε στις ψευτικες υποσχεσεις τους;

Ανώνυμος είπε...

Γιατί μιλάει έτσι ο 2:32; Τι έπαθε και τα λέει στην καθαρεύουσα; Πάει αυτός, το έχασε...