Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Μια μεγάλη διοργάνωση σε Φωκίδα και Ναυπακτία που πρέπει να γίνει θεσμός. VIDEO

κατάλογοςHellas Rally Raid Lepanto

Έναν μεγάλο αγώνα ταχύτητας αλλά και «επιβίωσης» θα φιλοξενήσει την άνοιξη η περιοχή της Ναυπακτίας. Στις 21-26 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας «» (www.hellasrally.org)  2013 με την προοπτική να καθιερωθεί η πραγματοποίηση του στην πανέμορφη περιοχή της Ναυπακτίας, που συνδυάζει με ξεχωριστό τρόπο το ορεινό φυσικό τοπίο με ιστορικούς θησαυρούς και τη μαγευτική θάλασσα.
Η περιπέτεια αποκαλύπτεται μέσα από τις 11 ειδικές διαδρομές και τα 1600 χλμ που πρέπει να διανύσουν οι αγωνιζόμενοι με φόντο τα εντυπωσιακότερα τοπία της Στερεάς Ελλάδας. Με κέντρο την Ναύπακτο σε ένα κοσμοπολίτικο Bivouac 15 στρεμμάτων, ο αγώνας θα διασχίσει διαδρομές απάτητες από αγώνα για χρόνια και θα καταλήγει κάθε μέρα στο κέντρο της ιστορικής πόλης.
Ο ορεινός όγκος των Αγράφων, της Οίτης, της Γκιώνας, τα περίφημα δάση της Ορεινής Ναυπακτίας και της Φωκίδας θα είναι το πεδίο δράσης του αγώνα που θα κινηθεί στα καλύτερα τεραίν της Ελλάδας.
 
Συνολικά υπολογίζεται ότι 200 περίπου πληρώματα από όλο τον κόσμο θα λάβουν μέρος στο αγώνα που θα διαθέτει ιδιαίτερη δυναμική και εντυπωσιακό οργανωτικό υπόβαθρο. Πενήντα άτομα οργανωτικής επιτροπής, 2 τετρακίνητα ασθενοφόρα, 2 κινητές κλινικές, 4 ασθενοφόρα και 4 ιατροί σε μοτοσικλέτες αποτελούν το δυναμικό της διοργάνωσης και υπόσχονται την εύρυθμη λειτουργία και τη μέγιστη ασφάλεια σε όλους.
 
Το «Hellas Rally Raid Lepanto 2013» υπόσχεται μεγάλες συγκινήσεις προσελκύοντας το ενδιαφέρον σε διεθνή κλίμακα. Εταιρίες θα καλύψουν τις ανάγκες των αγωνιζομένων ενώ 10 συνολικά promoters έχουν αναλάβει την προώθηση σε όλη την Ευρώπη, εξασφαλίζοντας σε αγωνιζόμενους και χορηγούς εκτεταμένη κάλυψη σε διεθνή έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.
Ταυτόχρονα με τον αγώνα θα διεξάγεται το «1o Hellas Adventure Rally», μια περιπέτεια σε διαδρομές της περιοχής για μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού, τετράτροχα και αυτοκίνητα 4Χ4.





Λίγα λόγια για τα Rally Raid:
Ο τίτλος τα λέει όλα: Cross Country για να διασχίσεις την εντυπωσιακή περιοχή – Rally για να αναπτύξει υψηλές ταχύτητες – και Raid που εγγυάται μία ανεπανάληπτη περιπέτεια με τη μορφή… επιδρομής!
Τα Rally Raid βασίστηκαν στις μεγάλες εξερευνήσεις. Όμως, η εξερεύνηση μιας περιοχής με το όχημα, είτε είναι αυτοκίνητο, είτε μοτοσικλέτα, δεν αρκούσε. Ο συναγωνισμός ανεβάζει την αδρεναλίνη και το στοιχείο του χρόνου και άρα της ταχύτητας πρωταγωνιστεί στις απάτητες περιοχές. Λόγω των μεγάλων αποστάσεων που καλύπτουν, η στρατηγική μαζί με την οργανωμένη οδήγηση φέρνουν τα πληρώματα πιο κοντά στο επιθυμητό αποτέλεσμα.
Η πλοήγηση , η ταχύτητα και το ένστικτο παίζουν καθοριστικό ρόλο. Η διαδρομή εξελίσσεται σε δρόμους ανοικτούς στην κυκλοφορία και σε έδαφος κάθε είδους. Στόχος είναι η διάσχιση και τα πολλά χιλιόμετρα. Τα χωμάτινα και τα εντελώς εκτός δρόμου κομμάτια αποτελούν καθημερινότητα.
Τα πληρώματα (οδηγός – συνοδηγός για τα αυτοκίνητα και αναβάτης για τις μοτοσικλέτες) παραλαμβάνουν ένα αναλυτικό και προσεκτικά γραμμένο road book πριν από κάθε σκέλος – συνήθως το προηγούμενο βράδυ – που αφορά την άγνωστη διαδρομή που θα κινηθούν. Αφού μελετήσουν και κρατήσουν τις απαραίτητες σημειώσεις ξεκινούν το σκέλος με στόχο να καλύψουν την απόσταση είτε σε προκαθορισμένο χρόνο, αν πρόκειται για απλή διαδρομή, είτε το ταχύτερο δυνατό, αν πρόκειται για επιλεγμένη διαδρομή.
Το μέγεθος των επιλεγμένων διαδρομών είναι μεγάλο. Κυμαίνεται από 500 έως 2000 χλμ. με μόνο περιορισμό την ανάγκη για πρόβλεψη ανάπαυσης, διάρκειας τουλάχιστον 8 ωρών, έπειτα από διάρκεια οδήγησης μεταξύ 12 και 20 ωρών. Αντιπροσωπευτικά παραδείγματα του είδους είναι οι διεθνείς αγώνες Dakar και το Rally Raid Μαρόκου.

Κειμενο απο real.gr

http://www.nafpaktianews.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: