Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Δήμος Δελφών... «Πεδίο βολής» οι αναθέσεις


Με εντάσεις και ενστάσεις από τη μείζονα μειοψηφία συζητήθηκε το θέμα της έγκρισης υλοποίησης επτά έργων με απευθείας ανάθεση, στο Δημοτικό Συμβούλιο Δελφών, την περασμένη Παρασκευή.
 
Ο σύμβουλος της παράταξης «Προοπτική» κ. Γιώργος Δρακάκης, αντέδρασε για μια ακόμη φορά ως προς τον τρόπο εκτέλεσης έργων με απευθείας ανάθεση, επισημαίνοντας πως η Δημοτική Αρχή βαπτίζει κάποια έργα μικρά, προκειμένου να τα δίνει στους εργολάβους που θέλει και να εξυπηρετεί το πελατειακό της σύστημα.Ο Δήμαρχος Δελφών κ. Νίκος Φουσέκης δηλώνοντας έκπληκτος ως προς την τοποθέτηση του κ. Δρακάκη, ξεκαθάρισε πως στον πρώτο βαθμό της αυτοδιοίκησης κανείς δεν μπορεί να αποφύγει τις απευθείας αναθέσεις και γι’ αυτό ο νομοθέτης έχει προβλέψει ανάλογες καταστάσεις ώστε να αντιμετωπίζονται τα έκτακτα μικρά έργα.
Φανερά ενοχλημένος όμως και ο αντιδήμαρχος κ. Στάθης Μαντζώρος από τη φράση του κ. Δρακάκη ότι εφαρμόζεται το «δούναι και λαβείν» επεσήμανε πως σε καμία περίπτωση δεν υπάρχουν ψηφοθηρικοί σκοποί στις απευθείας αναθέσεις και ότι πρόκειται για μια διαδικασία που προβλέπεται από το νόμο.
 
Διαβάστε ΕΔΩ τη συνεχεια

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΛΩΣΕ ΕΚΠΛΗΚΤΟΣ Ο ΠΑΣΑΣ ! ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ? ΑΗΔΙΑ ! ΤΙ ΕΙΧΕΣ ΓΙΑΝΝΗ Μ ? ΟΤ ΕΙΧΑ ΠΑΝΤΑ !!! ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΚΑΙ ΜΗ ΕΞΑΙΡΕΤΕΟΙ ΦΙΛΟΙ ΘΑ ΦΑΝΕ ΠΑΛΙ ΟΜΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΘΕΤΩΝΤΕΣ ΤΑ ΕΡΓΑ !!! Ζ Η Τ Ω !!!

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΟΥΚΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ