Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Απάντηση του Υπουργείου Παιδείας-Θρησκευμάτων-Πολιτισμού-Αθλητισμού στην Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας για τις καταργήσεις οργανικών θέσεων στα σχολεία του Νομού.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ        
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ   
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΩΚΙΔΑΣ         
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ  
                           Άμφισσα, 30 Μαΐου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: Απάντηση στην επιστολή της Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας  κας Γαζή, του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού σχετικά με την κατάργηση οργανικών θέσεων στα σχολεία της Φωκίδας
Μετά την επιστολή διαμαρτυρίας που απέστειλε η Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας κα Παναγιώτα Γαζή στον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κο Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο στις 9 Απριλίου 2013, σχετικά με τις καταργήσεις οργανικών θέσεων στα σχολεία της Φωκίδας, το Υπουργείο απάντησε τα εξής:
«Στο Σύστημα Καταγραφής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Survey) εμφανίζονται σχολικές μονάδες που η οργανικότητά τους δεν δικαιολογείται από το μαθητικό δυναμικό που δηλώνουν. Για το λόγο αυτό εστάλη το αρίθμ. 44506/Δ4/02 – 04 – 2013 έγγραφο στους Περιφερειακούς Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ως φυσικοί προϊστάμενοι των σχολείων και όντες πιο κοντά στις σχολικές μονάδες και βιώνοντας τις ιδιαίτερες συνθήκες κάθε τοπικής κοινωνίας, προκειμένου να εκφράσουν τις απόψεις τους για το εάν είναι δικαιολογημένη η οργανικότητα κάθε σχολικής μονάδας.
Σε καμία περίπτωση δεν ζητήθηκε με το εν λόγω έγγραφο από τους περιφερειακούς Διευθυντές να προτείνουν την κατάργηση οργανικών θέσεων ή των υποβιβασμό ή κατάργηση σχολικών μονάδων.
Αναφορικά με την οργανικότητα των σχολικών μονάδων του νομού Φωκίδας, αλλά και γενικότερα των σχολικών μονάδων όλης της επικράτειας, βρίσκεται σε εξέλιξη η επεξεργασία όλων των απαραίτητων στοιχείων και ιδιαίτερων συνθηκών που θα συντελέσουν στην τελική διαμόρφωση του σχολικού χάρτη της χώρας για το σχολικό έτος 2013 – 2014.»

Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
   ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΓΑΖΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: