Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Εκτός Δημοσίου 6.000 συμβασιούχοι

Εκτός Δημοσίου 6.000 συμβασιούχοι

Στο στόχαστρο των απολύσεων μπαίνουν και οι υπάλληλοι των ΕΛΤA.
Τους 6.000 υπαλλήλους που υπηρετούν στο Δημόσιο και πρέπει να απομακρυνθούν μέχρι το τέλος του 2014 αναζητά η κυβέρνηση. Όπως φαίνεται αυτοί οι 6.000 θα είναι συμβασιούχοι.
Με νομοθετική ρύθμιση-εξπρές, που αναμένεται να καταθέσει το υπουργείο Δικαιοσύνης τις επόμενες ημέρες, η κυβέρνηση σκοπεύει να βάλει τέλος στο καθεστώς της μακρόχρονης δικαστικής προστασίας που μπορούσαν να πετύχουν συμβασιούχοι του Δημοσίου, οι οποίοι, παρά τη λήξη της εργασιακής σχέσης, κατόρθωναν να παραμένουν στις θέσεις τους μέχρι και 7 χρόνια σε κάποιες περιπτώσεις μέσα από προσωρινές δικαστικές διαταγές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η νομοθετική διάταξη θα προβλέπει την εκδίκαση όλων των υφιστάμενων προσφυγών συμβασιούχων εντός τριμήνου, περιορίζοντας στο ελάχιστο τη δυνατότητα αναβολών προκειμένου να ληφθούν τελεσίδικες αποφάσεις. τα άμεσα σχέδια μετά τους εκπαιδευτικούς και τους υπαλλήλους στους ΟΤΑ μπαίνουν τώρα και οι υπάλληλοι των ΕΛ.ΤΑ. Στα Ελληνικά Ταχυδρομεία αυτή τη στιγμή υπηρετούν 7.500 άτομα και 800 διανομείς με σύμβαση έργου. Το σχέδιο προβλέπει σε βάθος χρόνου ακόμη και 1.000 απολύσεις υπαλλήλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: