Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Μετά την ΕΡΤ σειρά παίρνουν ΟΤΕ και Νοσοκομεία;

Φωτογραφία για Κλείνουν 60 νοσοκομεία με εντολή Δ.Ν.Τ και τρόικας

ΟΤΕ
Σενάρια πλήρους αποχώρησης του ελληνικού δημοσίου από τον ΟΤΕ διαδέχονται το κλείσιμο της ΕΡΤ. Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», κυβερνητικοί κύκλοι άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο πιθανής πώλησης στη γερμανική Deutsche Telekom του 6% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ, που εξακολουθεί να έχει στην κατοχή του το Δημόσιο. Ωστόσο, η πώληση του ποσοστού αυτού στην Deutsche Telekom, η οποία ελέγχει ήδη το management του ΟΤΕ, θα οδηγούσε την ελληνική πλευρά στην απώλεια της «χρυσής μετοχής», που δίνει το δικαίωμα άσκησης βέτο σε ζητήματα στρατηγικής σημασίας και στον διορισμό των πέντε (από τα έντεκα) μελών του ΔΣ του ΟΤΕ.
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
«Λουκέτα» και σε νοσοκομεία ή νέες δραματικές περιστολές δαπανών στην υγεία απαιτεί η τρόικα λόγω της κατάρρευσης του ΕΟΠΥΥ. Του Οργανισμού που η ίδια επέβαλε προκειμένου δήθεν να αντιμετωπισθεί η σπατάλη στο τομέα της υγείας. Μέχρι στιγμής πάντως άνθρωποι πεθαίνουν στο δρόμο εξαιτίας τη μη δυνατότητας να προμηθευτούν τα φάρμακα τους.
Με τον ΕΟΠΥΥ να έχει καταρρεύσει, η τρόικα ζητά και το κλείσιμο δημόσιων νοσοκομείων για να μειωθούν οι δαπάνες προς την υγεία. Οι δανειστές, αλλά και η κυβέρνηση θεωρούν πώς το να ζεις είναι προνόμιο. Σου λένε λοιπόν αν θες να ζήσεις πλήρωσε από την τσέπη σου τα φάρμακα, την περίθαλψη και κάνε και μία ιδιωτική ασφάλεια. Τους διαφεύγει όμως μία λεπτομέρεια. Για δεκαετίες οι άνθρωποι αυτοί πλήρωναν και πληρώνουν για να έχουν μία βασική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Δεν αποκλείεται λοιπόν να δούμε το επόμενο χρονικό διάστημα, όπως συνέβη με την ΕΡΤ, και καμία πράξη νομοθετικού περιεχομένου της κυβέρνησης για το κλείσιμο δημόσιων νοσοκομείων. Και να μας πουν πώς δεν τα κλείνουν, αλλά τα εκσυγχρονίζουν. Οι ασθενείς μπορεί  να... περιμένουν.
Με πληροφορίες από Σημερινή και Defencenet

 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΙΕΡΟ ΟΥΤΕ ΟΣΙΟ.ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ.