Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Με απειλές για νέα μέτρα έρχεται η τρόικα στην Αθήνα - Τι απαιτούν με το προσχέδιο μνημονίου


- Τι αναφέρει το προσχέδιο του μνημονίου που αρχίζει να συζητείται από Δευτέρα
- Ζητούν την πληρωμή του ειδικού τέλους ακινήτων σε 4 αντί για 5 δόσεις
- Άλλες 6 προαπαιτούμενες δράσεις περιλαμβάνει το προσχέδιο
- Κ. Μητσοτάκης: Κάθε απόλυση θα ακολουθείται από μία πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ
Νέα μέτρα σε περίπτωση που δεν εισπραχθούν τα αναμενόμενα από τις δύο ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών περιλαμβάνει το προσχέδιο του μνημονίου που έστειλε η τρόικα στην κυβέρνηση, λίγο πριν έρθει στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, στο προσχέδιο περιλαμβάνεται η πληρωμή του Ειδικού Τέλους Ακίνητων μέσω της ΔΕΗ σε 4 δόσεις, αντί για 5. Στις απαιτήσεις των τροικανών περιλαμβάνονται επίσης:
- Ο περιορισμός των δαπανών του ΕΟΠΥΥ(μέσω περισσότερων ελέγχων, νέας μείωσης τιμών, ευρύτερης χρήσης του θεσμού claw back στα διαγνωστικά κέντρα και τα ιδιωτικά νοσοκομεία)
- Πλήρης εφαρμογή της εισφοράς στις επιχειρήσεις υπέρ του ΟΑΕΕ το 2014
 - Ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων για να καλυφθούν αστοχίες στα έσοδα απο τις ρυθμίσεις για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία
- Υιοθέτηση νέων οργανογραμμάτων που θα αφορούν σε 450.000 θέσεις εργασίας στο Δημόσιο
- Τοποθέτηση 12.500 υπαλλήλων σε καθεστώς διαθεσιμότητας έως το τέλος Ιουνίου
- Μεταφορά στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων της μονάδας εσωτερικών υποθέσεων και υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων
Για τη διαθεσιμότητα η κυβέρνηση θα επιδιώξει να λάβει παράταση έως το Σεπτέμβριο. Τη Δευτέρα ο αρμόδιος υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με την τρόικα.
Σε συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ της Κυριακής ο νέος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης παραδέχεται οτι θα γίνουν απολύσεις τονίζει ωστόσο πως "για κάθε υπάλληλο ο οποίος θα φεύγει θα έρχεται ένας ο οποίος σήμερα περιμένει στην... ουρά του ΑΣΕΠ".

Δεν υπάρχουν σχόλια: