Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

ΙΤΕΑ-ΜΑΡΙΝΑ: ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ


ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ
Θερινό σινεμά: «cineitea»
Τετάρτη 26/6/2013 στις 8.45μμ
στη μαρίνα Ιτέας (πίσω από το Λιμενικό Ταμείο)
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ
Ξεκινούν και φέτος οι καλοκαιρινές προβολές του cineiteα «δίπλα στο κύμα». Στο δροσερό παρκάκι, πίσω από το κτίριο του Λιμενικού Ταμείου την Τετάρτη 26-6-2013 στις 8.45 μμ θα προβληθούν με ελεύθερη είσοδο διασκεδαστικές, βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους. Θα ακολουθήσει «δροσερό» κέρασμα και συζήτηση. Με μεγάλη χαρά θα ακούσουμε τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις σας για το καλοκαιρινό μας πρόγραμμα.
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
Οι ταινίες παραχωρήθηκαν ευγενικά από το Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας.
1) Γάτα εξ ουρανού (22’), της Δήμητρας Νικολοπούλου.
Παίζουν Κοντομάρη Βίβιαν, Σαραφείδου Δέσποινα, Μποσταντζόγλου Γιάννης, Καβαλιεράτου Βάσω, Μαλκότσης Γιάννης
Υπόθεση: Μια έγκυος γάτα εισβάλλει στη ζωή της πολυάσχολης Κατερίνας και γεννά 4 γατάκια στο καφάσι των λαχανικών. Η Κατερίνα φροντίζει τη γάτα κι αυτή τα γατάκια της. Όμως, κάποιες μέρες μετά, η γάτα εξαφανίζεται. Η Κατερίνα πρέπει τώρα ν’ ασχοληθεί και με τα τυφλά και ανήμπορα ακόμα γατάκια... 
Η ταινία βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.
2) Πιλάλα (17’), του Θοδωρή Παπαδουλάκη. Η ταινία με κεντρικό ήρωα τον μικρό Αντύπα είναι γυρισμένη εξ ολοκλήρου σε ένα χωριό της Κρήτης -το Φρε- χαρακτηρισμένο παραδοσιακό.
Υπόθεση: Ο μικρός Αντύπας ξεσηκώνει το κρητικό χωριό, τρέχοντας προς το καφενείο του παππού του, το μόνο μέρος που έχει ηλεκτρισμό μετά από μια γενική διακοπή, για να προλάβει να δει στην τηλεόραση το ίνδαλμά του, μετατρέποντας τη διαδρομή σε έναν πραγματικό αγώνα ταχύτητας.
Η ταινία απέσπασε το βραβείο καλύτερης ταινίας στο Φεστιβάλ Δράμας. Έχει συμμετάσχει έως σήμερα σε περισσότερα από 30 διεθνή φεστιβάλ και έχει αποσπάσει συνολικά 12 βραβεία. Ο Θοδωρής Παπαδουλάκης ήταν ο σκηνοθέτης της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς «Το Νησί».
3) Ο κλέφτης (17’), της Ιρίνα Μπόικο.
Υπόθεση: Ο Αλέξανδρος είναι γεμάτος χαρά επειδή ήρθε για διακοπές στο χωριό της γιαγιάς του και η ξαδέρφη του η Ντίνα δέχεται να κάνει παρέα μαζί του. Είναι πρόθυμος να κάνει πολλά για να φανεί άξιος και μεγάλος στα μάτια της. Είναι όμως μόνο τεσσάρων χρονών. Οι περιπέτειες και οι σκανταλιές τις οποίες σκαρώνει αποκτούν άλλο χρώμα εξ αιτίας και του γεγονότος ότι δεν γνωρίζει ακόμα το νόημα κάποιων λέξεων όπως π.χ. «…κλέφτης»!
Η σκηνοθέτης γεννήθηκε στην Ουκρανία, σπούδασε θέατρο στο Κίεβο και κινηματογράφο στην Αθήνα. Όπως λέει η ίδια: «Τα γυρίσματα έγιναν στην Ορεινή Κορινθία. Η ταινία έχει ταξιδέψει σε όλο το κόσμο, απέσπασε πολλά βραβεία και αγαπήθηκε από πολλούς ανθρώπους .Θα χαρώ πολύ, εάν και σε σας θα προκαλέσει ένα χαμόγελο!»
4) Τι κολυμπάει και γελάει (17’), της Εμμανουέλας Φραγκιαδάκη
Παίζουν: Άννα Παϊταζή, Θάλλεια Καλλιγά. Συμμετέχει ο Θανάσης Παπαγεωργίου
Υπόθεση: Η Μάγδα και η Γεωργία είναι δύο ώριμες φίλες χρόνια τώρα. Ένα απρόβλεπτο γεγονός όμως έγινε η αιτία να αλλάξει η καθημερινή τους διαδρομή προς τα λουτρά, η συγκεκριμένη ημέρα τους πήρε άλλη τροπή, ίσως και οι επόμενες…
Η Άννα Παϊταζή και η Θάλλεια Καλιγά είναι απλά υπέροχες….

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: