Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Αστυνομικοί μας φυλάνε… βασιλιάδες!


Του Θανάση Νικολαΐδη
ΚΟΝΤΕΥΕΙ Ιούλιος και το μυαλό στα «Ιουλιανά». Στον Μητσοτάκη της Αποστασίας και στον...’Ανακτα των επιστολών. «Κοιτάξτε με στα μάτια» είπε με στόμφο στον «Γέρο της Δημοκρατίας» κι ας φάνταζε «νάνος». Αυτός στα παλάτια του και ο «Γέρος» στο… πεζοδρόμιο. Και ο κ. Μητσοτάκης; Κάπου στα ενδιάμεσα και με την καμαρίλα να επηρεάζει τον Κωνσταντίνο που «μπορούσε να κάνει πρωθυπουργό και τον κηπουρό του», αλλά έκανε τον Νόβα. Κι ύστερα τον Τσιριμώκο και τον Στεφανόπουλο.
ΤΑ θυμηθήκαμε και θα τα θυμηθούμε καλύτερα ένα μήνα από τώρα και 48 χρόνια από «τότε». Με τον κ. Μητσοτάκη, επί πρωθυπουργίας του, να «καθαρίζει» για τον «Τέως» με τους θησαυρούς τού παλατιού στα εννέα κοντέινερ (1991). Ο ίδιος να δρέπει τους καρπούς της οικογενειοκρατίας (ο Κυριάκος Υπουργός) και ο «Τέως» να κόβει βόλτες. Σε διεθνείς διαδρομές και αγκαλιά με άλλους «εκπεσόντες», αλλά και στην «αβασίλευτη» Ελλάδα που του κόβει τα φτερά για ανομολόγητα σχέδια και ορέξεις πολιτικές. Και, βέβαια, δικαιούται να τη θεωρεί πατρίδα του και να την επισκέπτεται, αλλά ως κοινός… θνητός και μη γαλαζοαίματος.
ΣΤΑ χρόνια του, «τα ‘σκιαζε η φοβέρα» και ο χαφιές παραμόνευε. Τι θα πεις για τον θεσμό και τι θα ξεστομίσεις για τους βασιλιάδες. Τα χρόνια πέρασαν, οι αγώνες απέδωσαν και οι βασιλιάδες ανήκουν στα παραμύθια. Και στην Αγγλία και στη Δανία κ.α., ωστόσο, εκεί βασιλεύουν και δεν κυβερνούν. Οι «δικοί» μας κυβερνούσαν αφανώς και ο «Τέως» εμφανώς και με τον… νόμο.
Ο σημερινός Κωνσταντίνος, «διεθνής» αλλά ταπεινός επισκέπτης μας στο… φτωχικό του, βάζει συχνά πλώρη και για την Αργολίδα (Ερμιονίδα). Με τις αρχαιότητες, την Ιστορία και με τους επισκέπτες της απ’ όλον τον κόσμο. Κι αν έχουν ανάγκη από φύλαξη οι αρχαιολογικοί μας θησαυροί, η αστυνόμευση των εμψύχων είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία. Στην αφύλαχτη Ελλάδα των ξένων, των εισβολέων με το καλάσνικοφ απέναντι σε απροστάτευτους, αλλά και με την «προσωπικότητες» κατεξοχήν φυλασσόμενες. Ανάμεσά τους και ο «Τέως» που επιμένει να μας «κοστίζει». Γιατί, αν γλυτώσαμε απ’ τη βασιλική χορηγία, δεν γλυτώνουμε από μεροκάματα αστυνομικών-φρουρών της περιουσίας του και του ίδιου. Μέρα-νύχτα χωροφύλακες έξω απ ‘το σπίτι  του, ξοπίσω του στις εξόδους περιπολικά, παλιές… καλές συνήθειες «κι αρέσουν στους βαρβάρους κάτι τέτοια».
ΜΙΑ ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ μας θυμίζει πως δεν μας περισσεύουν αστυνομικοί για να φυλάνε… βασιλιάδες.
Υ.Γ. Το ΠΑΡΑΝΟΜΟ «παραπάζαρο» (κατά το παρακράτος) επιμένει κάθε Σάββατο, στην Γρ. Κολωνιάρη.
Τα κάνουν λίμπα, παρατάνε τόνους σκουπίδια και αναχωρούν (κυρίως) για Βουλγαρία.
Ο κόσμος αγανακτεί, η Πολιτεία αδιαφορεί και η Δημοτική Αστυνομία Θεσ/νίκης αδρανεί.
Στοιχεία με ονόματα και «αναβάθμιση» του προβλήματος με αναφορές στην προϊσταμένη Αρχή, στο επόμενο. Μετά τον εφιάλτη του ερχόμενου Σαββάτου (αν δεν είναι ο τελευταίος).

Δεν υπάρχουν σχόλια: