Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

ΣΥΡΙΖΑ ΦΩΚΙΔΑΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ Κ.Ε. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΣΤΗ ΦΩΚΙΔΑ


ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ Κ.Ε. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ   ΔΗΜΗΤΡΗΣ  ΒΙΤΣΑΣ ΣΤΗ ΦΩΚΙΔΑ
Στις 23 Αυγούστου 2013 ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Δημήτρης Βίτσας επισκέφτηκε το νομό μας και ιδιαίτερα τα βόρεια διαμερίσματα του Δήμου Δελφών, τις Δημοτικές Ενότητες Γραβιάς και Παρνασσού.
Το πρωί κινήθηκε στη ΔΕ Γραβιάς και ιδιαίτερα στα Καστέλλια, όπου με κλιμάκιο τοπικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας συμμετείχε σε συζητήσεις με φορείς και  πολίτες και  του δόθηκε η ευκαιρία να αναλύσει πτυχές της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και να διευκρινήσει διάφορα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας.
Το απόγευμα ο Δημήτρης Βίτσας επισκέφτηκε το Πολύδροσο όπου στην πλατεία του χωριού τον περίμενε κλιμάκιο στελεχών της Ν.Ε. Φωκίδας του ΣΥΡΙΖΑ , εκπρόσωποι φορέων της περιοχής και πολλοί κάτοικοι.
Μεταξύ αυτών ο Αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Παρνασσού κ. Θάνος, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. κ.Μολιώτης, ο Δ.Σ. και πρώην Δήμαρχος Παρνασσού κ. Τζιβάρας,  ο πρώην Δήμαρχος κ. Γεωργούσης, ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Κούσουλας κ.α.
Μετά το σύντομο καλωσόρισμα του Γραμματέα της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας Δημ. Κοΐβαρη, ο οποίος έθεσε το μεγάλο θέμα της πυρκαγιάς στον παραδοσιακό ελαιώνα της Άμφισσας και την απόπειρα μαγαρίσματος του αρχαιολογικού χώρου των Δελφών από Χρυσαυγίτες  πήραν το λόγο οι εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας κι ανέπτυξαν αφενός μια σειρά τοπικών θεμάτων και αιτημάτων, όπως η αδειοδότηση του λατομείου ενάντια στην τοπική κοινωνία, η μεταφορά του Πυροσβεστικού κλιμακίου, η έλλειψη  βιολογικού καθαρισμού και η αμέλεια του Δήμου Δελφών να εντάξει το έργο στα διάφορα προγράμματα, οι ζημιές από τους πρόσφατους σεισμούς και ο χαρακτηρισμός της περιοχής ως σεισμόπληκτης, το κλείσιμο του Ταχυδρομικού Γραφείου, η παραμέληση του χωριού από τον Καλλικρατικό Δήμο Δελφών και το παράνομο κλείσιμο του Γυμνασίου και αφετέρου εξέφρασαν γενικότερους πολιτικούς προβληματισμούς με υποβολή ερωτημάτων όσον αφορά τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ παίρνοντας το λόγο στη συνέχεια ανάλυσε τις βασικές γραμμές της πολιτικής του κόμματος, τις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Ελληνικό Λαό και  την άμεση ανάγκη να φύγει αυτή η κυβέρνηση που καταστρέφει τον παραγωγικό ιστό της χώρας μας  και ξεπουλάει τη δημόσια περιουσία.
Επιπλέον εξήγησε ότι σχεδόν όλα τα παραπάνω προβλήματα έχουν δημιουργηθεί εξ αιτίας της αλόγιστης περιοριστικής – μνημονιακής  πολιτικής που εφαρμόζει σήμερα η άθλια συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου καθώς και οι προηγούμενες , κινούμενες στο ίδιο μήκος κύματος, κυβερνήσεις Παπανδρέου και  Παπαδήμου κι εξέθεσε ότι όλα αυτά θα αλλάξουν όταν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας και ανατρέψει τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για την ανατροπή του αλλοπρόσαλλου χωροταξικού σχεδιασμού του Καλλικράτη που ισχύει σήμερα και έχει επιφέρει τόσα δεινά, κυρίως στην Ελληνική ύπαιθρο και την αντικατάστασή του από ένα σχέδιο που θα παίρνει υπόψη τις ανάγκες, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες των τοπικών κοινωνιών και της κάθε περιοχής.
                                                Άμφισσα 24 Αυγούστου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: