Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Δημόσια καταγγελία για το Νοσοκομείο Αμφισσας.


Γράφει ο petrosdiver.
Πολλές φορές και ειδικά στο πρόσφατο παρελθόν  τα διάφορα ΜΜΕ και περισσότερο τα τοπικά έχουν ασχοληθεί με καταγγελίες που έχουν γίνει απο πολίτες, ασθενείς και μή, για διάφορα θέματα, εις βάρος του Νοσοκομείου Άμφισσας.
Πολλές φορές και με διαφορετικούς τρόπους έχει αναδειχθεί επίσης  και ο «ακήρυχτος πόλεμος» της διεύθυνσης του Νοσοκομείου και του παρατρεχάμενου προσωπικού εναντίον του Κέντρου υγείας Ιτέας.
 Εως την περασμένη εβδομάδα γνώριζα τα γεγονότα απο καταγγελίες ,  και διάφορα ατοπήματα των εμπλεκομένων.
Την περασμένη όμως εβδομάδα έγινα εγώ ο ίδιος μάρτυρας ενός περιστατικού το οποίο δείχνει με τον ποιο δεικτικό τρόπο το πώς αντιμετωπίζουν ή καλύτερα δείχνει την νοοτροπία των υπηρετούντων στο ΓΝΑ. (οχι όλων, όμως αρκετών).
Το περιστατικό έχει ως εξής: Χρειάστηκε να μεταφέρω  το παιδί με φριχτούς πόνους στο Κέντρο Υγείας  Ιτέας. Μετά την εξέταση της  χορήγησαν μία ένεση για να μην πονάει και μας παρέπεμψαν στο Γ.Ν. Άμφισσας για περαιτέρω εξετάσεις  μιας και είναι της πάσης γνωστό οτι το ΚΥ Ιτέας δεν διαθέτει ούτε ακτινολογικό, ούτε αιματολογικό εργαστήριο.
Πήγαμε λοιπόν στο Νοσοκομείο στα επείγοντα και μας υπεδέχθει η παθολόγος βάρδιας. Ξεκίνησα να της εξηγώ τί ακριβώς έχει γίνει και τι στιγμή που ανέφερα οτι επισκεφτήκαμε πρώτα το Κ.Υ Ιτέας, έγινε το “μπάμ”. Με διέκοψε και σε πολύ περίεργο τόνο  μου είπε ‘’τί θέλετε και πάτε εκεί, αφού έτσι κι αλλιώς  πάλι εδώ σας στέλνουν. Αυτό κάνουν συνέχεια, είστε το τέταρτο περιστατικό σήμερα’’.
Ειλικρινά έμεινα ‘’με το στόμα ανοιχτό’’, διότι δεν περίμενα ποτέ απ’ την γιατρό, την επιστήμονα, τον άνθρωπο, να μιλήσει τόσο...υποτιμητικά για συναδέλφους της, σε ένα ...άγνωστο  και να απαξιώνει με αυτό τον τρόπο ενα ολόκληρο Κέντρο Υγείας που τόσο έχει ανάγκη η περιοχή μας και προφανώς τα προηγούμενα απο μένα τρία περιστατικά θα άκουσαν τα ίδια σχόλια.
Δεν θα μπω στον πειρασμό να κάνω χαρακτηρισμούς  και κριτική αυτή την ώρα .
Θα πω όμως ένα πράγμα και να το βάλουν όλοι καλά στο μυαλό τους. Και όταν λέω όλοι εννοώ ΟΛΟΙ.
Το ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΙΤΕΑΣ θα παραμείνει στη θέση του. Όσο κι αν πασχίζουν κάποιοι να το κλείσουν ή να το υποβαθμίσουν δεν πρόκειται να το καταφέρουν, για τον απλούστατο λόγο οτι ο κόσμος αναγνωρίζει και την αξία του και την αναγκαιότητά του και θα το στηρίζει μέχρι τέλους.
Και μια ‘’προτροπή - σύσταση’’ προς την διεύθυνση του Νοσοκομείου.
Κα Καραγιώργου επειδή γνωρίζετε καλύτερα απ' τον καθένα οτι τo παραπάνω περιστατικό δεν είναι ούτε μεμονωμένο, ούτε εμπίπτει στην σφαίρα κάποιας φανταστικής διαμάχης μεταξύ ιατρών, θα σας συνιστούσα με όλο τον σεβασμό μόνο τούτο...‘’μάζεψέ τους’’.
 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΔΙΗΓΩΝΤΑΣΤΑ ΝΑ ΚΛΑΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΜΑΣ ΧΑΛΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Να σταματήσουν επιτέλους οι κατευθυνόμενες καταγγελίες για το νοσοκομείο.Δεν θα ασχολούμαστε με "τρίχες¨ τύπου ποίος είπε κατι για ποιόν. Εδω ο κόσμος καίγεται!Και πρέπει να μαζευτεί ο Διευθυντής του Κεντρου Υγείας Ιτέας και να φροντίζει για σωστη λειτουργεία του ΚΥ, να μην είναι απλο μεταγωγικό κεντρο ασθενων προς Νοσοκομείο