Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Γ. Βαρουφάκης: «Σε καθεστώς χρεοδουλοπαροικίας η Ελλάδα». Οδηγούμαστε σε «μόνιμη φτώχεια»!


Για καθεστώς “χρεοδουλοπαροικίας” έκανε λόγο ο γνωστός οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης, αναφερόμενος στο νέο πακέτο οικονομικής στήριξης που προτείνουν οι ξένοι δανειστές.
Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο κ. Βαρουφάκης υπογράμμισε ότι συνεχίζεται το καθεστώς «χρεοδουλοπαροικίας» στη χώρα και τόνισε πως «με το ένα χέρι μας δίνουν δάνεια, μας τα παίρνουν με το άλλο και έτσι αυξάνουν το χρέος μας».
Ο κ. Βαρουφάκης χαρακτήρισε ότι το μέλλον της Ευρωζώνης είναι αμφίβολο έτσι όπως προχωράει, ενώ κατηγόρησε τη Γερμανία πως συντελεί έγκλημα. Και αυτό διότι «ούτε διαλύει την Ευρωζώνη, ούτε κάνει τις αλλαγές που χρειάζονται».
Επίσης ο γνωστός οικονομολόγος χαρακτήρισε ως «αστειότητες» τα όσα λέγονται ότι το ελληνικό χρέος θα είναι βιώσιμο το 2020. Όπως ανέφερε η μόνη περίπτωση να γίνει κάτι τέτοιο θα είναι «να μπορούμε να δανειζόμαστε στις αγορές με επιτόκιο 4% για τα επόμενα 5 χρόνια», ενώ παράλληλα θεωρεί «έγκλημα» για την οικονομία την επιμήκυνση των δανείων, καθώς ένα τέτοιο γεγονός θα οδηγήσει σε «μόνιμη φτώχεια».

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ ΑΔΕΛΦΙΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΥΣ!

Ανώνυμος είπε...

Θα μας σωσει το εταιρο Κολεγιοπαιδο του μεταλαγμανου ΠΑΣΟΚ ο Τσιπρας Ο Μπουλης Καμενος και οι Παπατζηδες της ΧΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΧΩΡΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ! ΞΑΝΑΕΡΧΕΤΑΙ ΔΡΙΜΥΤΕΡΟΣ Ο ΤΖΕΦΡΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ !!! ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ Κ{Α}ΛΟΠΑΙΔΟ ΤΟΝ ΛΑΛΙΩΤΗ ΜΑΖΙ ΚΑΙ Η ΒΑΣΟΥΛΑ , Ο ΕΜΠΟΡΟΣ ΟΠΛΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΙΚΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΥΝ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑ-ΛΗΣΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ {θ αλλαξει κομμα} ΚΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ !!! Υ.Γ.ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ !!!

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς εκείνο που δεν έχουμε καταλάβει όλοι είναι ότι δεν πρόκειται να μας σώσει κανείς, γιατί οι κυβερνώντες και οι παρατρεχάμενοι έχουν εξασφαλίσει δια βίου τα αγαθά τους και η αντιπολίτευση αν δεν στηριχθεί ενεργά από όλους μας, έτσι που μας έδεσαν χειροπόδαρα είναι αδύνατον να λειτουργήσει. Οσο όμως αναλωνόμαστε σε σχόλια όπως τα παραπάνω θα πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο και δυστυχώς αυτή η κατηφόρα δεν έχει τέλος.