Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Χαλκιδική: Κάτω τα χέρια απ’ τους αγωνιστές


Δεν πέρασαν παρά λίγες ημέρες από τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, που για μια ακόμα φορά εξομοιώνουν τον αγωνιζόμενο λαό της Χαλκιδικής με τους νεοναζί δολοφόνους του Π. Φύσσα, και 27 κάτοικοι της περιοχής καλούνται στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης ως ύποπτοι για «τέλεση αξιόποινων πράξεων».

Οι συμπολίτες μας ουσιαστικά κατηγορούνται για τη συμμετοχή τους στις μεγάλες κινητοποιήσεις που έγιναν στην περιοχή των Σκουριών και του Κάκαβου τους τελευταίους μήνες, ενάντια στην εξόρυξη χρυσού και αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες, ανάμεσα σε αυτές και τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης !

Την ίδια στιγμή που έκαναν- και κάνουν- τα στραβά μάτια στην εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής, φυλακίζουν και κατηγορούν αγωνιστές ως «εγκληματίες».

Την ίδια στιγμή που αφήνουν ανεξέλεγκτη την εταιρεία να παρανομεί συστηματικά καταστρέφοντας το βουνό, στήνουν δίκες και κατηγορητήρια για να εξοντώσουν το λαό της περιοχής. Δεν είδαμε βέβαια από τη μεριά τους τον ίδιο ζήλο για την απόδοση ευθυνών για το νερό με αρσενικό που πίνουν στο Νεοχώρι ή για τη διαρροή τοξικών αποβλήτων κατά τη μεταφορά τους από την εταιρεία στη Ρεντίνα…

Το σχέδιο που υλοποιεί η κυβέρνηση και το μακρύ της χέρι η δήθεν ανεξάρτητη δικαιοσύνη, στη ΒΑ. Χαλκιδική παίρνει σάρκα και οστά και αποκαλύπτεται για μια ακόμη φορά. Η θεωρία των 2 άκρων από τη μια στοχεύει τους αγώνες, τις κατακτήσεις και τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού και από την άλλη υπηρετεί τις πολυεθνικές και τους μεγαλοεργολάβους.

Η άθλια συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, μαζί με την τρόικα, την ΕΕ, το ΔΝΤ, τους φασίστες και τον οχετό των διαπλεκόμενων ΜΜΕ αποτελούν το ένα και μοναδικό άκρο, αυτό που καταστρέφει τις ζωές μας , αυτό που ο λαός, παρά την τρομοκρατία, παλεύει και θα το ανατρέψει !

Κάτω τα χέρια απ’ τους αγωνιστές. Να αποσυρθούν εδώ και τώρα οι κατηγορίες.

Λευτεριά στους 4 άδικα προφυλακισμένους συμπολίτες μας.

Έξω οι χρυσοθήρες από τον τόπο μας !

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: