Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Π.Ε. ΦΩΚΙΔΑΣ: Ανακατασκευή ασφαλτικού οδοστρώματος στην είσοδο της Ερατεινής

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΩΚΙΔΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

 Άμφισσα, 24 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: Δημοπρατήθηκε το έργο: «Ανακατασκευή ασφαλτικού οδοστρώματος στην είσοδο της Ερατεινής» προϋπολογισμού 94.000,00€
Δημοπρατήθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας το έργο: «Ανακατασκευή ασφαλτικού οδοστρώματος επαρχιακής οδού Ν:3 (Ερατεινή)» προϋπολογισμού 94.000,00€ και αφορά επεμβάσεις συνολικού μήκους 500μ. περίπου στην είσοδο της Ερατεινής.
            Πρόκειται για τμήμα επαρχιακού δρόμου, ο οποίος συνδέει την Ε.Ο. Ιτέας – Ναυπάκτου με το χωριό της Ερατεινής και είναι τμήμα της εισόδου του χωριού. Οι φθορές τις οποίες παρουσίαζε το οδόστρωμα έχρηζαν άμεσης κι επιτακτικής ανάγκης βελτίωσης, καθώς ο δρόμος βρισκόταν σε απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση και εγκυμονούσε κινδύνους για την ασφάλεια των διακινούμενων πολιτών.
            Οι εργασίες που προβλέπεται να πραγματοποιηθούν επί του οδικού άξονα είναι απόξεσης του υφιστάμενου ασφαλτοτάπητα ώστε κατά τη διάρκεια της ανακατασκευής να επιτευχθούν οι αναγκαίες κλίσεις, εκσκαφή και απομάκρυνση τμήματος της οδού κοντά στα προσφάτως κατασκευασμένα από το Δήμο ερείσματα, αποκατάσταση με υλικό βάσης όπου απαιτείται μετά τις εκσκαφές και αποκατάσταση της οδού με ασφαλτική ισοπεδωτική στρώση. Τέλος, επειδή υπάρχουν επί της οδού φρεάτια και σχάρες θα αποκατασταθούν ανάλογα με τις συνθήκες του έργου (ανύψωση – ταπείνωση) σε συνεργασία με το Δήμο.
       Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
   ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΓΑΖΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: