Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Kαταιγιστικές εξελίξεις

Πυροβόλησαν με καλάσνικοφ αστυνομικούς έξω από την ΓΑΔΑ
Ραγδαίες εξελίξεις με ανοιχτό το ενδεχόμενο ευρύτερων ανακατατάξεων στο εγγύς μέλλον προκαλούν στο πολιτικό σκηνικό της χώρας οι συλλήψεις του γενικού γραμματέα και βουλευτών της Χρυσής Αυγής.
Η κυβέρνηση, διά του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου περιορίζεται στην επισήμανση ότι οι θεσμοί λειτουργούν, θα υπερασπιστούν τη Δημοκρατία και η δικαιοσύνη έκανε και θα κάνει τη δουλειά της.

Κυβερνητικοί κύκλοι ωστόσο σημειώνουν με νόημα ότι την ερχόμενη Δευτέρα κατατίθεται στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση που ανοίγει το δρόμο για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής, ενώ και ο υπουργός Δικαιοσύνης δεσμεύτηκε να προωθήσει σύντομα προς ψήφιση στη Βουλή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Στην Αξιωματική Αντιπολίτευση συνεδρίασε εκτάκτως στην Κουμουνδούρου η πολιτική γραμματεία του κόμματος για να εκτιμήσει την κατάσταση. Με ανακοίνωση το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «χωρίς άλλες καθυστερήσεις, με ψυχραιμία και με σεβασμό στο υπάρχον νομικό πλαίσιο η δικαιοσύνη πρέπει να αφεθεί απερίσπαστη στο έργο της ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες τόσο για την δολοφονία του Π. Φύσσα όσο και για μια σειρά άλλες εγκληματικές δράσεις για να προβεί σε μία πρώτη εκτίμηση της κατάστασης».

Σε κατ’ ιδίαν συνομιλία κορυφαίος στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι παράλληλα με τις καλοδεχούμενες εξελίξεις παραμένει εν ισχύ η θέση του κόμματος για προσφυγή στις κάλπες και καταδίκη των μνηνομιακών πολιτικών.

Στο ΠΑΣΟΚ ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ευαγγ. Βενιζέλος σε μία πρώτη αντίδραση σημείωσε ότι «αποκαταστάθηκε η αξιοπιστία της χώρας».

Επί του παρόντος όλες οι πολιτικές δυνάμεις ομονοούν στο ότι χρειάζεται χρόνος και ηρεμία ώστε οι δικαστικές αρχές να συνεχίσουν απρόσκοπτα το έργο τους προκειμένου οι κατηγορίες να είναι απόλυτα δεμένες γιατί υπάρχει ο μεγάλος κίνδυνος σε αντίθετη περίπτωση όλη η υπόθεση να γυρίσει μπούμερανγκ.

Ένα ακόμη θέμα το οποίο σίγουρα θα «ανοίξει» το προσεχές διάστημα είναι το πώς θα αντιδράσουν οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής και τι ανακατατάξεις θα προκληθούν στο σημερινό, έτσι κι αλλιώς, ρευστό πολιτικό σκηνικό. Όλα αυτά όμως, εκτιμούν πολιτικοί κύκλοι, θα μας απασχολήσουν όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου.

www.nafyemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: