Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ένταση μετά τη λήξη της μαθητικής παρέλασης

Ενταση μετά τη λήξη της μαθητικής παρέλασης
Ένταση επικράτησε στη λήξη της μαθητικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, όταν εκπαιδευτικοί και μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων ιδιωτικού και δημοσίου τομέα και του ΣΥΡΙΖΑ, που διαδήλωναν πριν από την παρέλαση στο κέντρο της πόλης, διανέμοντας έντυπο υλικό στην οδό Εθνικής Αμύνης, κινήθηκαν προς την οδό Τσιμισκή, επιδιώκοντας να κάνουν πορεία μετά την λήξη της παρέλασης.
Ωστόσο, απομακρύνθηκαν από αστυνομικούς στον πεζόδρομο της οδού Ναυαρίνου. Μεταξύ αυτών, απωθήθηκε από αστυνομικό «βίαια με την ασπίδα» ,σύμφωνα με καταγγελία της, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινα Χαραλαμπίδου.
Παράσταση διαμαρτυρίας με πανό, στο σημείο τερματισμού της παρέλασης, στην οδό Βενιζέλου και Τσιμισκή έκανε και η "Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή"
Ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση, στην οδό Τσιμισκή, στο πλαίσιο των εορτασμών της 28ης Οκτωβρίου. Μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων της Θεσσαλονίκης παρέλασαν μπροστά από την εξέδρα των επισήμων στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους, καταχειροκροτούμενοι από πλήθος κόσμου.
Την μαθητική παρέλαση παρακολούθησαν ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Α. Τζιτζικώστας, ο γενικός γραμματέας δημοσίων έργων Σ. Σιμόπουλος, ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Α. Οικονόμου, ο αντιπεριφερειάρχης Φ. Παππάς, κ.α.
Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων από μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Γ' Σώμα Στρατού. Τα σχολεία που έχουν οριστεί, με τον σημαιοφόρο και τους παραστάτες και με μια αντιπροσωπεία μαθητών θα καταθέσουν επίσης, στεφάνια σε μνημεία, προτομές και ανδριάντες ηρώων σε διάφορα σημεία της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: