Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Καχυποψία και δυσφορία στη Συγγρού για την κάλυψη Βενιζέλου

Καχυποψία και δυσφορία στη Συγγρού για την κάλυψη Βενιζέλου
-Απόπειρα εκβιασμού του Σαμαρά από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ «βλέπουν» στη ΝΔ-«Γαλάζιοι» βουλευτές πιστεύουν ότι με αυτές τις κινήσεις η ΝΔ «μολύνει τα χέρια της». 
  
Ανησυχία και σκεπτικισμός επικρατεί στη ΝΔ για την κάλυψη του Μεγάρου Μαξίμου στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο στο θέμα των υποβρυχίων.
 
Στη Συγγρού εδώ και μερικές ημέρες επικρατεί αναβρασμός ενώ το γνωστό «σούσουρο» κυριαρχεί στους διαδρόμους του «γαλάζιου» στρατηγείου.
 
Η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ αλλά και κορυφαία στελέχη του κόμματος εξέφρασαν την έντονη ενόχλησή τους για το ύφος της δήλωσης του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου, λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά πως «Ούτε το ΠΑΣΟΚ να είχε γράψει το κείμενο».
Η ΝΔ δείχνει πλέον ολοφάνερα να καλύπτει τον Ευάγγελο Βενιζέλο και μαζί με αυτόν όλο το «αμαρτωλό» πασοκικό παρελθόν.
 
Οι «γαλάζιοι» βουλευτές πιστεύουν ότι με αυτές τις κινήσεις η ΝΔ «μολύνει τα χέρια της» και χάνει το ηθικό της πλεονέκτημα. Πόσο δε μάλλον όταν πριν μερικά χρόνια η ίδια η ΝΔ κατήγγειλε ανοιχτά την σύμβαση Βενιζέλου για τα υποβρύχια του 2010.
 
Είναι πασιφανές ότι ο Βενιζέλος απαίτησε από το Μαξίμου να τον καλύψει πολιτικά, εκβιάζοντας την κοινοβουλευτική στήριξη που δίνει το ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ. Γι' αυτό και πολλά στελέχη της ΝΔ βλέπουν πίσω απ' όλο αυτό το σκηνικό μία απόπειρα εκβιασμού του Σαμαρά από τον Βενιζέλο, η οποία όσο περνάει ο καιρός γίνεται όλο και πιο άγρια.
 
Χάσμα μεταξύ Μαξίμου και Συγγρού
Η στήριξη που πρόσφερε ο πρωθυπουργός στον κυβερνητικό του εταίρο βαθαίνει το ρήγμα μεταξύ του Α. Σαμαρά και των στελεχών της ΝΔ.
Ο κ. Σαμαράς δείχνει πλέον διατεθειμένος να έρθει ακόμα και σε σύγκρουση με ιστορικά στελέχη της ΝΔ σε μια ύστατη προσπάθεια να δώσει πολιτικό σωσίβιο στο ναυάγιο Βενιζέλου.
Ουσιαστικά ο πρωθυπουργός επιχειρεί να διαγράψει την πολιτική μνήμη του κόμματός του και τα όσα έχουν επισημάνει κατά καιρούς για τον Ευ. Βενιζέλο αλλά και την «ύποπτη» δράση του ΠΑΣΟΚ.
 
Στελέχη της ΝΔ ξεκαθαρίζουν πως η στάση αυτή του Α. Σαμαρά δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από του νεοδημοκράτες για πολύ καιρό. Όπως τονίζουν άλλωστε, ανέχονται τον Βενιζέλο μόνο και μόνο για να μην πέσει η κυβέρνηση και επέλθει πολιτική αστάθεια στη χώρα. Σημειώνουν ωστόσο πως αυτή η ανοχή δεν σημαίνει πως θα ξεχάσουν ούτε τις αμαρτίες του ΠΑΣΟΚ και του Βενιζέλου, ούτε τη σκληρή γλώσσα που έχει χρησιμοποιήσει κατά καιρούς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για στελέχη της ΝΔ.
 
Ικανοποιημένος ο Βενιζέλος – Αντιδράσεις στο ΠΑΣΟΚ
Απόλυτα ικανοποιημένος από το περιεχόμενο της κυβερνητικής ανακοίνωσης που ουσιαστικά τον στηρίζει και του δίνει πολιτική κάλυψη στο θέμα των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και των υποβρυχίων εμφανίστηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
 
Η ανακοίνωση του Σ. Κεδίκογλου δεν είναι τυχαίο ότι εξεδόθη μία ημέρα πριν από την συνάντηση πρωθυπουργού και αντιπροέδρου της κυβέρνησης, δεδομένου ότι το Μαξίμου αντελήφθη πως το κλίμα ήταν ιδιαίτερα βαρύ και ο κ. Βενιζέλος επιζητούσε την δικαίωσή του στα μάτια της κοινής γνώμης μετά την τελευταία επίθεση που δέχτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τις φήμες που κυκλοφόρησαν περί συναίνεσης της ΝΔ σε πρόταση για συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής.
Τη στρατηγική του Ευάγγελου Βενιζέλου αμφισβήτησαν ανοιχτά οκτώ βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΟ του κόμματος, όπου ακούστηκαν βαριές εκφράσεις για την κυβέρνηση και προσωπικά για τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
 
Οι Κώστας Σκανδαλίδης, Θάνος Μωραίτης, Θεοδώρα Τζάκρη, Μιχάλης Κασσής, Νίκος Σηφοουνάκης, Γιώργος Ντόλιος, Δημήτρης Κρεμαστινός και Γιάννης Κουτσούκος άσκησαν σκληρή κριτική στην κυβερνητική πολιτική αλλά και την τακτική που ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ.
Οι βουλευτές του Κινήματος εξέφρασαν την έντονη δυσφορία τους για το πώς εξελίσσεται η συνεργασία με τη ΝΔ στο πλαίσιο της κυβέρνησης, ζητώντας, παράλληλα, να ξεκαθαριστεί ότι η προγραμματική συμφωνία στην οποία κατέληξαν την Τετάρτη Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος δεν ανοίγει νέους δρόμους για κοινή συνεργασία ή ακόμη και κοινή κάθοδο στις εκλογές.

www.newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: