Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Δημοτική Ενότητα ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ: Η οδύσσεια μιας μελέτης…


Το κείμενο του κ. Μολιώτη πέρα από την πολιτική του διάσταση περιγράφει με κωμικοτραγικό τρόπο τα σουλάτσα που μπορεί να κάνει μια μελέτη όταν δεν υπάρχει πολιτική βούληση για άμεση υλοποίηση....
«Πέρασαν από τότε 7 χρόνια περίπου.
Οι μελέτες αρχικά πήγαν και ήρθαν πολλές φορές μεταξύ Νομαρχίας και Δήμου, μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου άλλοτε ράβοντας και άλλοτε ξηλώνοντας. Στη συνέχεια αυτές κατέληξαν στον Καλλικρατικό Δήμο Δελφών, ο οποίος, αφού τις κλώσησε αρκετό καιρό, με τη δικαιολογία ότι υπήρχαν προβλήματα υποχρηματοδότησης του Δήμου και η Δημοτική Ενότητα Παρνασσού δεν χώραγε σε κανένα πρόγραμμα, τελικά εδέησε και τις ενέταξε στο Πρόγραμμα «Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας – Ηπείρου» μέσω ΕΕΤΑΑ ΑΕ με συνολικό προϋπολογισμό 687.000 € για έργα και στις 3 Κοινότητες.
Με τη δημοπράτηση του έργου διαπιστώθηκε ότι στην Κοινότητα Πολυδρόσου δε θα εκτελεστεί ολοκληρωμένο το έργο που είχε συμφωνηθεί με τον Δήμο Δελφών, αλλά ένα μικρό τμήμα του και συγκεκριμένα η ανάπλαση μόνο του δρόμου από τρίγωνο Ρέββα μέχρι Ταχυδρομείο.
Άραγε προς τι οι ωδίνες τόσα χρόνια και οι παρακλήσεις μας στον κ. Δήμαρχο; Τεμαχίστηκαν το έργο και οι μελέτες; Γιατί αυτές οι περικοπές; Δεν έφταναν τα χρήματα; Απορούμε γιατί διπλανές Κοινότητες χρηματοδοτήθηκαν για το σύνολο των έργων αναπλάσεών τους και με ποσά πολλαπλάσια (πχ. μόνο για την Τ.Κ. Γραβιάς 969.250 €, μόνο για τις 2 Κοινότητες Μαυρολιθαρίου και Αθανασίου Διάκου 820.200 € κ.α.).
Είναι πιο ενδιαφέρουσες αυτές οι Κοινότητες; Μην πει κανείς πάλι για «ώριμες μελέτες» και παραμύθια…..»
Ακριβώς όπως περιγράφει τα πράγματα ο κ. Μολιώτης, γίνεται με όλα τα έργα και με όλες τις μελέτες, σε ένα κράτος δομημένο από την αρχή μέχρι το τέλος να είναι ανίκανο και ανάλγητο.
Η ΩΡΑ της ΦΩΚΙΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: