Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Περισσότερο… φως!


Του Θανάση Νικολαΐδη
ΣΠΙΤΙΑ χωρίς ηλεκτρικό! Στο σκοτάδι άνθρωποι και «ημείς…άδομεν». Με τη ΔΕΗ να κάνει τη δουλειά της κόβοντας το ρεύμα, ωστόσο, δεν την  έκανε για τα «εσωτερικά» της, όσο ήταν καιρός και έρρεε το χρήμα και η διαφθορά. Με στολή παραλλαγής και με τους εργαζόμενους εναερίτες ανάκατους με τους κηφήνες των γραφείων (άτροπους, κατά πλειοψηφία και απλησίαστους).
ΔΙΕΥΘΥΝΤΑΔΕΣ διπλασιασμένοι κατ’ αριθμό και αστρονομικά αμειβόμενοι είχαν το εφάπαξ και την ηγεμονική τους σύνταξη, διέθεταν και τον προσωπικό οδηγό τους που…ποτίζονταν κι αυτός με 10-15 χιλιάρικα το μήνα. Για να προλαβαίνει το «αφεντικό» από συμβούλια σε δεξιώσεις. Γιατί το λέμε; Για να τους τα πάρουν πίσω, μερικώς. Όπως (δι)έπραξαν με τον τελευταίο χαμηλοσυνταξιούχο, αναδρομικά και υποχρεωτικά. Κάτι αν ψάξουν στον «πόθεν έσχες» και τις φορολογικές τους δηλώσεις. Να η παρατυπία, να και το πρόστιμο. Αρκετό για ν’ ανάψουν τα φώτα σε φτωχόσπιτα όπου αναπνέουν άνθρωποι σαν τρωγλοδύτες.
ΔΕΝ θα το κάνει η ΔΕΗ, δεν θα βάλουν το χέρι στη τσέπη οι κ. κ. τέως «Γενικοί». Και οι συνδικαλιστές που κατέβαζαν τους διακόπτες και κάποιοι από δαύτους «φτιάχτηκαν» οικονομικά και εξαφανίστηκαν; Έκαναν κι αυτοί το…χρέος τους αποπειρώμενοι να ξεσηκώσουν τον κόσμο και αποχώρησαν στη σκιά, ξεδοντιασμένοι απ’ την αδιαφορία του κόσμου.
ΚΑΙ τι θέλαμε απ’ τα τους αστέρες του συνδικαλισμού; Να το πάρουν απόφαση πως δεν πείθουν τώρα, γιατί δεν αγωνίστηκαν «τότε». Κι αν το έσχατο όπλο της απεργίας είναι εργαλείο τους σήμερα, τους θυμίζουμε πως δεν βγήκαν ποτέ τους στο δρόμο με πανό, αφίσες και κραυγές για το φακελάκι και τα βιογραφικά των πλαστών χαρτιών, για την προμήθεια και τις κλεψιές, για τους μπασμένους απ’ το παράθυρο.
ΕΙΝΑΙ λίγο αργά για μελοδραματισμούς. Δεν θέλουμε απολυμένο, δεν θέλουμε και διορισμένο με πλαστά χαρτιά. Κι αν κάποιοι  «Διοικητικοί» αρνήθηκαν να δώσουν τα στοιχεία για αξιολόγησή τους, κάτι…βρωμάει. Κατέβηκαν σε απεργία (πληρωνόμενοι) και προκαλούν (με τις συνεπωνυμίες τους στον εισαγγελέα). Κι εμείς; Καλούμε την Κυβέρνηση να…διευκολύνει την κατάσταση. Να στείλει σπίτι τους οριστικά και αμετάκλητα τους απείθαρχους, απειθάρχητους στο νόμο και παράνομους (με δικαστικές αποφάσεις). Δεν θα τους «κλάψει» κανένας, πέραν εκείνου που τους διόρισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: