Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

ΔΕΛΦΟΙ – ΒΩΞΙΤΕΣ: ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ - ΦΩΤΟ

Πέρυσι θίξαμε το ίδιο θέμα αλλά δεν έγινε τίποτα όπως δεν έχει γίνει δεκαετίες τώρα. Ο λόγος για το τμήμα της Εθνικής Οδού που διέρχεται από τις παράνομες εγκαταστάσεις βωξίτη της S&B στην Ιτέα, το λιμάνι των Δελφών, μετά την βροχή. Το δρόμο που περνάμε καθημερινά εμείς που μένουμε εδώ και θα περάσουν τουλάχιστον όλοι οι περαστικού τουρίστες και οι μισοί μονοήμεροι επισκέπτες του ιερού των Δελφών οι οποίοι θα έπρεπε να επιδιώκουμε με κάθε τρόπο να έρθουν και του χρόνου και να διαμείνουν μερικές μέρες.
 

Δεν στεκόμαστε στο αν λερώνονται τα επιβατικά μας αυτοκίνητα. Στεκόμαστε στο επικίνδυνο οδόστρωμα (από την Καμιώτισσα και για μερικά χιλιόμετρα προς Άμφισσα) που δημιουργείτε στο κομμάτι αυτό της Ε.Ο. όταν τα νερά της βροχής ανακατεύονται με την σκόνη που έχει συσσωρευτεί τις άλλες μέρες και την κόκκινη λάσπη που παρασύρουν τα φορτηγά με τις ρόδες τους φεύγοντας από τις εγκαταστάσεις. Όταν δημιουργείτε η γνωστή σε όλους μας «γλίτσα» χωρίς να φέρουν για αυτό καμία εντελώς ευθύνη οι ιδιοκτήτες φορτηγών για αυτονόητους λόγους. 
 
Σε όσους ζούμε εδώ η κατάσταση είναι γνωστή. Σε όποιον περνά όμως για πρώτη φορά ο κίνδυνος είναι μεγάλος και οι εντυπώσεις ανάλογες. Πιο μεγάλος κίνδυνος υπάρχει για όσους οδηγούν από το Γαλαξίδι προς Ιτέα τις πρωινές ώρες διότι, με κόντρα τον ήλιο το οδόστρωμα γυαλίζει και δείχνει απλά βρεγμένο. Όσο αφορά τις επιπτώσεις στην τουριστικότητα της περιοχής της Ιτέας και την διάσπαση της τουριστικής ενότητας Γαλαξίδι – Δελφοί (πεθαίνουν τουριστικά και οι δύο περιοχές την εποχή της τουριστικής ανάτασης της χώρας και δεν έχουν καταλάβει ακόμα τι φταίει) παραθέτουμε και έναν από τους τουριστικούς οδηγούς που έχουν κατατεθεί στους αρμόδιους και που αγνοήθηκαν μαζί με όλα τα άλλα. 
 
 
Μετάφραση boldκειμένου:
«Κάπου εκεί στο σκοτάδι ήταν οι Δελφοί.
Πρώτα όμως έπρεπε να περάσουμε το θλιβερό βιομηχανικό λιμάνι της Ιτέας,
η περιοχή γύρω ήταν σημαδεμένη με τα λάφυρα σωρούς των πρώην ορυχείων βωξίτη. Στην βροχή, οι δρόμοι ήταν καλυμμένοι με βρώμικη ερυθρά ιλύς να αναδεύεται από τα φορτηγά. Ήταν ένα θλιβερό θέαμα μετά το ευχάριστο Γαλαξίδι. Ευτυχώς, ξεκινήσαμε την ανάβαση μέσα από τον ελαιώνα…»
 
Επανερχόμαστε και φέτος όχι ελπίζοντας πως οι αρμόδιοι, Τοπικό Συμβούλιο, η Πρόεδρος Τοπικού Ιτέας, Δήμαρχος, Αντιδήμαρχος, οι Επιτροπές Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Τουριστικής Ανάπτυξης , Περιφερειακή Αρχή κ.λ.π. πρόκειται να κάνουν κάτι. Το καλύτερο που μπορούν να κάνουν είναι να πουν πάλι προεκλογικά ψέματα. Όταν κλήθηκαν θεσμικά να πάρουν υπεύθυνη θέση τα βρήκαν όλα καλά και ψήφισαν και εις ανώτερα στις εγκαταστάσεις της ΕΛΜΙΝ. Αφού τους συγχαρούμε για μία ακόμα φορά για την άψογη και υπεύθυνη πολιτική που άσκησαν στην θητεία τους για το καλό του τόπου χωρίς να μπερδευτούν με ιδιωτικά συμφέροντα εις βάρος όλων εμάς, θα θέσουμε τον προβληματισμό εκ του μηδενός.
 
Είναι πρακτικά αδύνατον να λειτουργήσουν οι εγκαταστάσεις αυτές χωρίς αυτά τα χάλια; Ή παρότι υπάρχει τρόπος, επί δεκαετίες η S&B δεν έχει κάνει τίποτα δείχνοντας την πραγματική κοινωνική της ευθύνη και τον σεβασμό που τρέφει για την τοπική κοινωνία; Ας δώσει ο κάθε αρμόδιος που πήρε θέση και ψήφισε για αυτές τις εγκαταστάσεις όποια απάντηση θέλει σε αυτό τον προβληματισμό και μετά ας νοιώσει υπερήφανος για την πολιτική του ακεραιότητα και ας ξαναζητήσει την ψήφο μας.
 
Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από αναγνώστη μας την Τέταρτη 20 Νοέμβριου και τον ευχαριστούμε για την ενημέρωση!
 
 

ΠΡΟΣ ΓΑΛΑΞΙΔΙ
 
ΠΡΟΣ ΙΤΕΑ
ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΩΝ ΚΟΥΦΩΝ , ΒΟΛΕΜΕΝΩΝ , ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΜΕΝΩΝ , ΤΑΙΣΜΕΝΩΝ , ΟΣΦΥΟΚΑΜΠΤΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ , ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙΣ ΒΡΟΝΤΑ !!!!!!!!! ΠΑΝΕ 3 ΜΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ Ο ΤΟΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΑΠΟΤΕΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΚΟΥΝΑΓΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΕΔΙΑΒΑΖΕ ΤΟ ΤΙ ΕΡΓΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ! ΕΙΔΕ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΓΟ ? Ο Χ Ι !!!! ΜΗΠΩΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΕΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ? Ο Χ Ι !!!!! ΠΑΡΤΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΔΙΣΦΗΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΔΙΕΡΧΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ! ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ . ΝΑ ΔΥΣΦΗΜΙΤΑΙ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΟΥΝ ΣΕ ΚΡΑΝΙΟΥ ΤΟΠΟ , ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΑ ΣΑΠΙΟΚΑΡΑΒΑ ΤΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ! ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ Ε Υ Γ Ε ΣΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ ΠΟΥ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΜΕ ΨΕΜΜΑΤΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ! ΟΙ ΜΕΝ Θ Α ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΡΑ , ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΣΑΠΙΟΚΑΡΑΒΟ , ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΠΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΤΙ ΤΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ ΚΙ ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟΝΙΣΟΥΝ ΤΟ "ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ" !!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Αχ αυτοί οι κώνοι ...
Σχεδόν 50 χρόνια εγκαταστάσεις στο Λαρνάκι και έχουνε βάλει κώνους ανακλαστικούς.

Ιλιγγιώδης πρόοδος. Κάντε λίγο οικονομία εκεί στην S&B.

Ανώνυμος είπε...

ο "ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΑΠΟΤΕΣ" έγινε υπευθυνος διπλοθεσιτης ΠΑΡΑΣ-ποτες, γιατι αξιολογηθηκαν δεοντος τα προσοντα..

Ανώνυμος είπε...

sugxaritiria gia t reportaz!! i katastasi exei ftasei sto aproxwrito! kati prepei na ginei..

Ανώνυμος είπε...

Έρχεται από πολύ παλιά αυτή η νοοτροπία και δεν πρόκειται να αλλάξει. Μόνο αν φύγουν αυτοί οι ιδιοκτήτες και τα παλιά προτωπαλίκαρα του Βαρώνου Έλι και οι σπορά τους με την ανάλογη νοοτροπία θα δει ο τόπος άσπρη μέρα. Και για όσους δουλεύουν σε αυτούς και για όλους τους άλλους. Ανθρωπιά και φιλότιμο δεν έχουν να νοιαστούν για την δυστυχία που προκαλούν. Τα πρωτοπαλίκαρα που ήξεραν τις πραγματικές δουλειές του Έλι ήταν ανάλογης φάρας.

Ανώνυμος είπε...

μια πινακιδα αμεσα κυριοι : προσοχη λασπες (αλλα για πιους)

Ανώνυμος είπε...

πιος ξερει να μας γραψει, πιος αστυνομευει αυτο το συχαμα (δρομο); η τροχαια; η περιφερεια; πιος κοπριτης ανευθυνος;

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΝΟ ΑΜΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΞΟΔΟΥΣ ΤΟΥ ΛΑΡΝΑΚΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΩΡΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΚΟΥΝΗΘΕΙ. ΑΛΛΙΩΣ Η ΚΟΚΚΙΝΙΛΑ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΕΣΑ !!!!!! ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΥΣΕΚΗ ΟΥΤΕ ΕΙΔΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΙΝΗ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΟΥΝΙΟΥΝΤΑΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΕΞΗΓΗΤΑΙ !!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Αν γινομουν Δημαρχος η Αντιδημαρχος το πρωτο που θα εκανα θα ηταν να ανοιξω την Λ.Ηρωων να κατεβαινουν τα φορτηγα απο εκει μηπως καταλαβουν μερικοι τι παει να πει κοκκινιλα ! Κι οχι την κλεισαμε και καλα γιατι ηταν επικινδυνη !!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΣ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΜΠΟΛΝΤ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕΙ. ΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΓΑΛΑΞΙΔΙ ΟΤΑΝ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ. ΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΖΟΜΠΙ ΤΟΥ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΨΟΦΑΝΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΙΑΣΕΙ ΤΑ ΜΑΓΑΖΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ, ΝΑ ΡΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΞΕΝΟΣ ΝΑ ΝΟΙΑΣΤΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ. ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ ΜΕ ΜΠΛΕ ΑΥΤΙΑ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΥΧΑΙΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΤΙΜΗΣΑΝ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥΣ.