Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Δημόσιο: από που θα απολυθούν οι επόμενοι – Πρώτοι στη λίστα υπάλληλοι ΝΠΙΔ και όσοι βγήκαν σε διαθεσιμότητα τον Ιούλιο

Δημόσιο: από που θα απολυθούν οι επόμενοι – Πρώτοι στη λίστα υπάλληλοι ΝΠΙΔ και όσοι βγήκαν σε διαθεσιμότητα τον Ιούλιο


Με την τρόικα να έχει δώσει απαντήσεις αλά Πυθία στο υπουργείο Μεταρρύθμισης είναι αισιόδοξοι ότι και παράταση θα δοθεί και όσοι απολυθούν από την αμυντική βιομηχανία θα συμπεριληφθούν στις απολύσεις του 2013.
Η τρόικα βέβαια ούτε παράταση έχει δώσει ακόμη, ούτε ναι έχει πει για την Αμυντική Βιομηχανία, αλλά και για τους συμβασιούχους και έτσι όλα είναι ανοιχτά.
Βέβαια από το υπουργείο λέγεται ότι οι 4.000 απολύσεις του 2013 θα κλείσουν με τους εργαζόμενους από την ΕΡΤ, τους επίορκους, την διαθεσιμότητα και τον περιορισμό των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου θα προκύψουν οι 15.000 απολύσεις που ζητά η τρόικα, δηλώνει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Οι 4.000 απολύσεις έως το τέλος του έτους θα προέλθουν από την ΕΡΤ, από την ολοένα αυξανόμενη «δεξαμενή» των πειθαρχικών, από τις όποιες περικοπές προσωπικού από τις αμυντικές βιομηχανίες και από στοχευμένες παρεμβάσεις σε μικρά και μεσαία Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου. Αυτό τόνισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης
Για τις 11.000 απολύσεις που, σύμφωνα με την τρόικα, πρέπει να γίνουν μέσα στο 2014, είπε ότι αυτές θα προέλθουν κατά ένα μέρος από τη διαθεσιμότητα, από υπαλλήλους δηλαδή που δεν θα επαναπροσληφθούν. Πρώτοι είναι όσοι βγήκαν σε διαθεσιμότητα τον περασμένο Ιούλιο και το οκτάμηνο της διαθεσιμότητάς τους λήγει τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Οι υπάλληλοι αυτοί θα βρεθούν εκτός δημοσίου τον Μάρτιο και ως αποζημίωση θα εκληφθεί το 75% του μισθού που λαμβάνουν αυτό το διάστημα.
Επόμενη μεγάλη δεξαμενή τα Νομικά Πρόσωπα. Δεκάδες από αυτά φαίνεται ότι θα καταργηθούν με τον υπουργό να λέει χαρακτηριστικά:
 «Δεν μπορεί να πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος ΝΠΙΔ που λειτουργούν με περισσότερο προσωπικό από όσο χρειάζεται»
Μεγάλο ερώτημα όμως παραμένει εάν η τρόικα θα δεχθεί ως απολύσεις τη μη ανανέωση των συμβάσεων όσων υπηρετούν με διαταγές δικαστηρίων, ωστόσο για πρώτη φορά οι τροικανοί στην τελευταία επίσκεψή τους στην Αθήνα ζήτησαν τα στοιχεία για το πόσοι είναι αφήνιοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: