Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

ΦΩΚΙΔΑ… Σε μόνιμο εκνευρισμό η Νέα Δημοκρατία!


Εκνευρισμός για τις υποψηφιότητες θεματικών στη ΝΟΔΕ Φωκίδας, ενώ καταγγέλλονται
Εκπρόθεσμες αιτήσεις
- «H προθεσμία έληγε στις 14:00 και αιτήσεις παρελήφθησαν στις 18:00 και 18:30», καταγγέλλεται.
- «Για κάποιους με παλαιοκομματική λογική που διχάζουν» μιλά ο κ. Κ. Παπαθανασίου. – Ενστάσεις αναμένονται από το περιβάλλον του, καθώς υποστηρίζεται ότι από «πλευράς της Βουλευτού στήνεται άλλο κόμμα μέσα στο κόμμα».
Αρνητική τροπή λαμβάνει το αρχικά θετικό και συναινετικό κλίμα για την αλλαγή της ΝΟΔΕ Φωκίδας, καθώς καταγγέλλεται ότι παραβιάστηκε η προθεσμία κατάθεσης αιτήσεων, με στόχο τον έλεγχο του νέου οργάνου.
Η προθεσμία για την υποψηφιότητα των θεματικών άνοιξε την Τρίτη και οριζόταν ως καταληκτική ημερομηνία η Τετάρτη στις 14:00 το μεσημέρι. Ωστόσο, καταγγελίες που βλέπουν τα φώτα της δημοσιότητας κάνουν λόγο για εκπρόθεσμη παραλαβή αιτήσεων. Μάλιστα, από το περιβάλλον του κ. Παπαθανασίου γίνεται λόγος για σκόπιμη παραβίαση από τη βουλευτή κ. Μανδρέκα με στόχο «να στήσει ένα κόμμα μέσα στο κόμμα, το οποίο θα ελέγχει απόλυτα».
Ο ίδιος ο κ. Κώστας Παπαθανασίου σε δήλωσή του στην εφημερίδα μας τόνισε: «Με ενδιαφέρει η ενότητα της παράταξης, γι’ αυτό και έχω ομονοήσει στην υποψηφιότητα του Βασίλη Καραγιάννη για νέος πρόεδρος της ΝΟΔΕ. Δυστυχώς υπάρχουν κάποιοι με παλαιοκομματική λογική που με τη συμπεριφορά τους διχάζουν και δεν ενώνουν. Προσωπικά είμαι από αυτούς που δε θα το επιτρέψουν», υποστήριξε. Η ιστορία αυτή, έχει φέρει τόσο εκνευρισμό που αρκετά μέλη προσκείμενα στον κ. Παπαθανασίου μιλούν για επικείμενες ενστάσεις, ενώ ήδη έχει καταθέσει ένσταση ο κ. Γιώργος Σωτηρόπουλος. Το σίγουρο είναι πάντως ότι το κλίμα πολώνεται, η εσωστρέφεια ενισχύεται και η ΝΔ στη Φωκίδα οδεύει ολοταχώς για έναν ακόμη διχασμό.
Η επίδειξη ισχύος της κ. Μανδρέκα φάνηκε από το πρώτο στάδιο που αφορούσε την εκλογή μελών ΔΗΜ.ΤΟ., καθώς σχεδόν όλη η δημοτική οργάνωση Δελφών «ντύθηκε» με μέλη που η ίδια επέλεξε και κατάφερε να εκλέξει. Η ενεργή ενασχόλησή της, φάνηκε και από το γεγονός ότι όπου υπήρχαν παραπάνω από μια υποψηφιότητες εκλέχθηκαν εκτεταμένα όσοι η ίδια υποστήριξε. Αποκορύφωμα ήταν η κ. Λίλη Ματσάκη, στενή της φίλη, που εκλέχθηκε πρόεδρος της Δημοτικής Οργάνωσης Δελφών. Κάποιοι πάντως δεν παραλείπουν να σχολιάσουν ότι η κ. Μανδρέκα έχει εγκαταλείψει για μεγάλο χρονικό διάστημα τα καθήκοντά της στη Βουλή για να βρίσκεται εδώ και να επιμελείται τις εκλογές της ΝΟΔΕ.
Οι υποψηφιότητες
Να σημειωθεί ότι ο πολυκερματισμός και οι ομαδούλες συνεχίζουν να υφίστανται, καθώς σε κάποιους τομείς είναι ακόμη και τρεις οι υποψήφιοι. Ωστόσο καταβάλλεται τεράστια προσπάθεια, να πειστούν κάποιοι να αποσύρουν την υποψηφιότητά του. Ήδη όμως μαθαίνουμε έχει αποσυρθεί από τον τομέα Παιδείας ο κ. Κώστας Ηλιόπουλος και η κ. Γεωργία Καπαρέλη. Η τακτική των πιέσεων θα συνεχιστεί μέχρι και σήμερα που λήγει η προθεσμία απόσυρσης των αιτήσεων υποψηφιότητας.
Το σκηνικό, όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι τώρα δείχνει νέες συμμαχίες και ανακατανομή πολιτικών σχέσεων και συσχετισμών.
Για εκπροσώπηση στον τομέα   Εμπόρων, Βιοτεχνών και Επαγγελματιών, μοναδική υποψηφιότητα που κατατέθηκε είναι του προέδρου του Επιμελητηρίου Γιώργου Γαζή.
Στον τομέα Αγροτικού μοναδικός υποψήφιος είναι ο κ. Κώστας Κουτσούμπας.
Στον τομέα Υγείας υποψήφιοι είναι ο κ. Θοδωρής Πλουμάκης και η κ. Λιάνα Πιλάλα – Τσακίρη.
Στον τομέα της Παιδείας υποψήφιοι είναι ο κ. Στάθης Κάππος, ενώ ο κ. Κώστας Ηλιόπουλος και η κ. Γεωργία Καπαρέλη απέσυραν τις υποψήφιότητές τους.
Στον τομέα Συνταξιούχων μοναδικός είναι ο κ. Τάκης Καντάς, ο οποίος και εκλέγεται διαχρονικά στη ΝΟΔΕ για πάρα πολλές θητείες.
Στον τομέα Δικαιοσύνης μοναδική υποψηφιότητα είναι του κ. Αργύρη Ταλαμάγκα.
Στον Τομέα Κοινωνικής Πολιτικής υποψήφιοι είναι ο κ. Γιώργος Σωτηρόπουλος, η κ. Γεωργία Καπαρέλη απέσυρε τελικά την υποψηφιότητά της, όπως και ο κ. Βασίλης Σαρανταένας, για τον οποίο όμως κατατέθηκε ένσταση από τον κ. Σωτηρόπουλο, καθώς, όπως ισχυρίζεται στην ένστασή του ο απερχόμενος πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Νίκος Καστανάς βεβαιώνει ότι η υποψηφιότητα του κ. Σαρανταένα κατατέθηκε εκπρόθεσμα.
Χωρίς εκπροσώπηση κάποιοι τομείς;
Για εκπρόθεσμη κατάθεση υποψηφιοτήτων εγείρεται θέμα και για τους τομείς:
Οικονομίας, όπου μοναδικός υποψήφιος είναι ο κ. Θύμιος Δαλιάνης.
Πολιτισμού υποψήφιος κ. Χρήστος Χρηστόπουλος.
Αν κριθούν τελικά εκπρόθεσμες οι αιτήσεις, αυτό θα σημάνει ότι οι τομείς Οικονομίας και Πολιτισμού θα μείνουν χωρίς εκπροσώπηση.
 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΝΕΟ ΜΑΣ ΤΟ ΛΕΤΕ. ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΟΜΑΤΑΡΧΕΣ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΝΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.