Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Γιατί ο Στουρνάρας και ο Αδωνις μου θυμίζουν το Χίτλερ στο Βερολίνο το 1945

"Αν μειώσουμε το φόρο στο πετρέλαιο τότε θα ζεστάνουν τις πισίνες τους (ή τους πισινούς τους;) οι πλούσιοι θα πληρώσουν λιγότερα".
 
του Στρατή Μαζίδη
 
"Άκουσα τον υπουργό και έχει δίκιο. Όσοι (φτωχομπινέδες) ζητούν μείωση του ειδικού φόρου στην ουσία εξυπηρετούν τα συμφέροντα λαθρεμπόρων".

Όχι δεν είναι ατάκες από κάποια σατιρική εκπομπή ή θεατρική παράσταση αλλά επίσημες δηλώσεις υπουργών της κυβέρνησης ανήμερα τα Χριστούγεννα με αποδέκτη τον ελληνικό λαό.

Εν τω μεταξύ ουδέποτε κατάλαβα τι στην ευχή γύρευε ο τηλε-βιβλιοπώλης σε σύσκεψη για την αιθαλομίχλη και το φόρο πετρελαίου. Πήγε ως αρμόδιος υπουργός που ανησυχεί για τη δημόσια υγεία ή ως χειροκροτητής του πραγματικού πρωθυπουργού Γιάννη Φον Στουρνάρα;

Πάντως οι άνθρωποι με τις κοτσάνες που αμολάνε είναι πραγματικά εκτός τόπου και χρόνου. Όπως ο Αδόλφος Χίτλερ λίγα 24ωρα πριν εισβάλλουν οι σοβιετικοί στο Βερολίνο. Ο Χίτλερ με τη Γερμανία υπό κατάρρευση, άλλαζε πρόσωπα και στρατάρχες, μετακινούσε εξαφανισμένες στρατιές πάνω στη μακέτα του και γενικώς βρισκόταν εντελώς στον κόσμο του.

Για αυτό ακριβώς οι Στουρνάρας και Γεωργιάδης μου θυμίζουν το Χίτλερ. Και όχι φυσικά γιατί πρώτα οδήγησαν έναν ολόκληρο λαό στην εξαφάνιση...Αλίμονο!


Δεν υπάρχουν σχόλια: